NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 18, 2013 19:41 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Gibutkowa pisze:
JaEwka pisze:Marta kiedy do nas wracasz ? :crying:

Nie wyj tylko kciuki trzymaj mocno :ok: Jutro następna lista, Marta pewnie robi w zbroję już :P

ja już trzymam kciuki od kilku mc i niedługo mi się zrosną heheh :lol:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro wrz 18, 2013 20:16 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

JaEwka pisze:
Gibutkowa pisze:
JaEwka pisze:Marta kiedy do nas wracasz ? :crying:

Nie wyj tylko kciuki trzymaj mocno :ok: Jutro następna lista, Marta pewnie robi w zbroję już :P

ja już trzymam kciuki od kilku mc i niedługo mi się zrosną heheh :lol:

właśnie dlatego tak za wami tęsknię :roll: :D
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Od: Czw maja 30, 2013 23:06

Post » Czw wrz 19, 2013 12:47 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

no to nie mają wyjścia muszą się przyjąć 8)
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 19, 2013 15:32 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Hej. Przepraszam za zasmiecanie watku,ale nie wiem gdzie mam pisac. Znam to forum,bo moja Misza jest ze schroniska i kiedys was podczytywalam;) Teraz mam taka prosbe,od kilku dni w ogrodzie koczuje mi kicia,chyba ja ktos podrzucil.Kotka ewidentnie domowa,pcha sie do domu,siedzi na parapetach i sie wydziera,kochana dla ludzi,jak kogos zobaczy to biegnie jak pies.Wydaje mi sie,ze jest kotna.Jutro postaram sie ja wziac do wet. i sprawdzic moje przypuszczenia,ale moze ktos ma cudem miejsce w DT,albo zechce kota przylepe.Jak na razie zrobilam jej budke i wczoraj sie do niej przekonala i tam spala,ale zimno sie robi...

kokolenka

Od: Pon paź 04, 2010 15:52

Post » Czw wrz 19, 2013 19:27 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Przyszła reszta wyników Doris. FeLV/FIV ujemne, a jako że VetLab ma te testy w pakiecie z koronawirusem, okazało się przy okazji, że Doris z FeCoV nie miała nawet styczności. :roll: W elektroforezie białek też nic nie wyszło. Czyli poza nieco rozjechaną morfologią nic niepokojącego w wynikach nie ma... :D

Obrazek

Dzisiaj moje koty zapoznawały się z Doris. Przyszły, zostały obwarczane i obsyczane, no to se poszły. Chyba ją totalnie olały. :roll: Poza najmłodszym, który teraz leży przed łazienką i wywala się brzuchem do góry. Nie wiem, o co mu chodzi, Doris chyba też, bo się obraziła, położyła twarzą do ściany i ma wszystko wszystkim za złe.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Czw wrz 19, 2013 19:29 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Wy nie chcecie może do czegoś wykorzystać tego wierszyka który jest u mnie na stronie ?

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw wrz 19, 2013 19:31 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

I persa znowu mam

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Czw wrz 19, 2013 20:05 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

kokolenka pisze:Hej. Przepraszam za zasmiecanie watku,ale nie wiem gdzie mam pisac. Znam to forum,bo moja Misza jest ze schroniska i kiedys was podczytywalam;) Teraz mam taka prosbe,od kilku dni w ogrodzie koczuje mi kicia,chyba ja ktos podrzucil.Kotka ewidentnie domowa,pcha sie do domu,siedzi na parapetach i sie wydziera,kochana dla ludzi,jak kogos zobaczy to biegnie jak pies.Wydaje mi sie,ze jest kotna.Jutro postaram sie ja wziac do wet. i sprawdzic moje przypuszczenia,ale moze ktos ma cudem miejsce w DT,albo zechce kota przylepe.Jak na razie zrobilam jej budke i wczoraj sie do niej przekonala i tam spala,ale zimno sie robi...

o DT trochę ciężko bo nasze zapchane :( dobrze, że zrobiłaś jej budkę. Do weta koniecznie niech sprawdzi. Jakieś kocyki do budki potrzebne?
Zrób jej zdjęcia wrzucimy na FB i ją ogłosimy.
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 19, 2013 20:10 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

myamya - super że wyniki są dobre i testy ujmne :ok

znów pers :roll: chyba w żadnych schronisku w Polsce nie ma tylu persów co tutaj...
Edit: wrzuciłam go na FB może ktoś go wypatrzy. Zaznaczyłam oczywiście że to nie tylko puchatka ładna kuleczka tylko kot wymagający pielęgnacji
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 19, 2013 21:13 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Dobrze,że Doris ma sie dobrze, wyniki w porządku. Wzięłaś ją ze schronu akurat rychło w czas. Jest duża szansa,że jak dziewczynka sie psychicznie pozbiera, to będzie jeszcze długo w zdrowiu żyła.U Ciebie na pewno złagodnieje i niebawem trzeba jej dom stały szukać.

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Czw wrz 19, 2013 21:15 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

myamya pisze:Przyszła reszta wyników Doris. FeLV/FIV ujemne, a jako że VetLab ma te testy w pakiecie z koronawirusem, okazało się przy okazji, że Doris z FeCoV nie miała nawet styczności. :roll: W elektroforezie białek też nic nie wyszło. Czyli poza nieco rozjechaną morfologią nic niepokojącego w wynikach nie ma... :D

FeCoV miał zerowy też mój Miecio ale gdzieś mi się o oczy obiło, że to niekoniecznie kwestia braku styczności, czasem jest to kwestia braku jakiejkolwiek odpowiedzi organizmu na koronawirusa. No ale ogólnie to uff... Trzeba ją znaczy się doprowadzić do stanu używalności publicznej - w sensie psychicznym przede wszystkim ;)

_leśna_ pisze:Wy nie chcecie może do czegoś wykorzystać tego wierszyka który jest u mnie na stronie ?

poczytam, obadam i pewnie wykorzystam ;)

kokolenka - idealnie by było jakbyś ją mogła wziąć do siebie (choć na DT), u nas naprawdę wszystko po sufit zapchane. Ja mam 5 sztuk w tym jeden FIV+ i jeszcze do tego żółw na 33mkw - wesoło jest :P
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 20, 2013 10:59 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

A na naszym fanpage'u już 500 lubiaczy :!: :kotek: :dance: :piwa:

Przypominam też, że do 30-go trwa konkurs i głosowanie na KV - na FB jest instrukcja głosowania https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
(to jest dostępne też bez logowania, jak ktoś nie ma konta, także jak chcecie zachęcić mailowo znajomych to możecie spokojnie tego linka wysłać).

I chciałam baaardzo podziękować wszystkim, którzy oddają na nas głosy :1luvu: Dziękujemy naszym przyjaciołom z for, FB, z pracy, rodzinom, dzieciakom ze szkoły w Sobótce :) i wielu, wielu innym anonimowym osobom, którym nie jest obojętny los wrocławskich bezdomniaków :kotek: DZIĘ-KU-JE-MY :!: Za Wasze głosy i za to przede wszystkim, że jesteście z nami :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt wrz 20, 2013 11:22 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Zagłosowałam ;)

W ogóle gdyby jakaś pomoc była potrzebna - na stronie, przy ogłoszeniach to ja chętnie ;)
Do schroniska też czasem mogłabym się wybrać bo odkryłam, że mam całkiem niezłe połączenie jak jechałam ostatnio - ale tu to różnie z czasem u mnie więc na regularne wizyty chyba bym się nie mogła zadeklarować niestety.
Obrazek

Gsk

Od: Czw wrz 19, 2013 12:27

Post » Pt wrz 20, 2013 11:43 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

Gsk dziękujemy za głos :1luvu:
Pomoc w jeżdżeniu do schroniska zawsze się przyda nawet od czasu do czasu. Ja będe mogła pójść dopiero w październiku - przynajmniej mam nadzieję że będę miała w końcu jakiś wolny weekend :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Pt wrz 20, 2013 12:02 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław] - prosimy o głosy w

JaEwka pisze:Gsk dziękujemy za głos :1luvu:
Pomoc w jeżdżeniu do schroniska zawsze się przyda nawet od czasu do czasu. Ja będe mogła pójść dopiero w październiku - przynajmniej mam nadzieję że będę miała w końcu jakiś wolny weekend :roll:

Tym bardziej, że jak u Ciebie będzie wolniej z czasem to u mnie zacznie się busy okres, więc pewnie będziesz musiała za mnie ogarniać fejsa i maila, choć częściowo.
No ale liczę na to że Marta do nas zjedzie w październiku :mrgreen: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]