S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 15, 2013 17:34 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

..dziś na Akcji Adopcyjnej w Ikei...

Umowy dzisiaj nie zawarliśmy żadnej. Mamy jeszcze czas w dniu jutrzejszym. Lecz jak wiemy wszyscy nie istotą by komuś wcisnąć zwierzaka i mieć problem z głowy tylko mądrze i jak najlepiej wybrać domek, który będzie pasował ze wzajemnością do Podopiecznego oraz potrzeb i warunków obu stron.
Ogólnie było wesoło - tak myślę. Ludzi hmm, ani dużo ani mało. Pogoda z jednej strony ułatwiła sprawę gdyż ciepło sprawiło, że ludzie lawiną zaczęli wychodzić z domów. Z kolei piękna, duszna pogoda sprawiła, że zamiast do Ikei to na spacer czy wesołego miasteczka co trzeci dumał się wybrać. Pod koniec akcji więcej ludzi przybyło. Kilka dziecięcych twarzy zostało przepięknie i barwnie pomalowanych przez naszą koleżankę. Niestety nikt nie wziął aparatu by to uwiecznić :oops:
Marcel, Coria i Karioka plus małe psiaki także wraz z nami - wymęczone upałem i całodziennym pozowaniem, do dyspozycji wszystkich.
Może jutro uda się wyadoptować jednego z Podopiecznych :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob cze 15, 2013 18:39 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania - za to co Ty robisz dla niekochanych na fb i tak należy Ci się medal :kotek:
Nie mieliśmy jeszcze osoby tak solidnej i sumiennej :ok:

tak jak Tania napisała zaden kot na akcji nie znalazł domku
Mały Marcel miał zainteresowanych, ale nie spodobali sie nam do konca, odeszli obrażeni
Dom znalazły za to trzy szczeniorki :ok:

za to w schronisku było nieźle

do domu pojechała Paula- trzymajcie kciuki
do domku Elzy [i]

domek też znalazły trzy maluszki
bury brudasek
biało-czarna koteczka
i bure maleństwo z nowych kociaków ktore znow do nas niestety trafily

ale nie mam dzis juz sił na wklejanie fotk

Zylexis dzis dostały : mały biało-bury brudasek,Andrea,Marisa

zapraszamy jutro do Ikea

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob cze 15, 2013 19:20 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Za Paulę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Sob cze 15, 2013 19:21 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No mówiłam ,że jakiś długowłosy tymczas był na początku roku : Rafael, co do Halbiny wybył.
I Magik mały jeszcze.........

Marcel obleciał wszystkie kąty, a teraz uwalił się przy Julku i gnije, aż świszczy :1luvu:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Sob cze 15, 2013 20:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ale Rafael podszedł pod fundację Halbiny. Czy bialo czarna kotka która znalazła dom to któraś z tych najmniejszych gowniarzy?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob cze 15, 2013 21:07 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny niestety ja jutro odpadam,wlasnie wrocilam od lekarza i dostalam serie zastrzykow :oops: :cry:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob cze 15, 2013 22:23 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine :( biedna
Mała nie zawstydzaj mnie teraz tylko podaj obiecany nr wiesz kogo.
Ja hmm taka solidna bo fejs/boczek -tak zwę pieszczotliwie fb - rozumiemy się bez słowa. Nawet nie wiecie (teraz już tak) ile radości sprawiają mi takie anegdotki, relacje i inne pierdołki. Jak dziś komuś powiedziałam dla mnie to tak naturalne jak z rana do toalety chodzić w słusznej przyczynie :mrgreen:
Ostatnio edytowano Nie cze 16, 2013 15:29 przez TanundA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie cze 16, 2013 6:52 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

o kurcze, zapomniałam :oops:

biało-czarna mała z tych starszych , co siedzą koło brudasków

a wszystkie tymczasy u halbiny pod opiekę realną i finansową bierze Szara Przystań :king:
dlatego to ich tymczasy, nie przystankowe :wink:
za co im zresztą ogromne dzięki :kotek:

Mała1

Post » Nie cze 16, 2013 19:38 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

z tego co mi wiadomo domku dziś nikt nie znalazł na Akcji w Ikei. Szkoda.

Powodzenia i kciuki za Paulę :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Nie cze 16, 2013 21:07 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

przepraszam za zarzucanie, ale takie coś niepokojącego namierzyłam:

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -492857869

Roczna czarnulka trafiła do nas z ulicy i niestety nie możemy jej zatrzymać na dłużej, ponieważ mamy już inne koty. Jest bardzo spokojna, ufna i przyjazna, potrafi korzystać z kuwety, jest bardzo drobna i szczuplutka, jak na swój wiek. Po wizycie u weterynarza okazało się, że jest w ciąży. Jej ogólny stan zdrowia jest dobry. Poszukujemy dla niej bezpiecznego domu i ciepłych odpowiedzialnych opiekunów, gdyż ta kotka zasługuje na udane, długie kocie życie :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie cze 16, 2013 22:50 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:a wszystkie tymczasy u halbiny pod opiekę realną i finansową bierze Szara Przystań :king:
dlatego to ich tymczasy, nie przystankowe :wink:
za co im zresztą ogromne dzięki :kotek:

:ok: Mała1, sorki, że nie odebrałam... odsypiałam... :oops:
też mieliśmy akcję wczoraj i dziś... w Arenie w Gliwicach... mało ludzi, mało udało się zebrać i ds. niewiele, ale dla mnie szczęśliwie ds. dla szczeniaka, który już pół roku siedzi u mnie, jeśli nie będzie polować na kury... także trzymajcie i Wy kciuki, proszę! na akcji pokazałam Gracjana:

https://plus.google.com/photos/10900015 ... 6336189009
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon cze 17, 2013 8:05 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Napisalam na FB, ale jeszcze tu wstawię:
Czy nie oddał ktoś do schroniska ślepego miotu? Dziś o 6.00 rano pod szkołą na Dąbrówce M. wyrzucono kotkę białą z czarnymi znaczeniami. Kotka jest po porodzie, ma mnóstwo mleka, ale widać, że nie karmiła. Jest teraz problem z jej gruczołami. Domyślam się, że kocięta utopiono, ale jednak wolę napisać. Jeśli macie jakiegoś maluszka na odkarmienie, to przyjmę. Co prawda kotka jest na strychu, bo w domu mam już 5 maleńtasów z mamką, ale jest ciepło, więc nie jest źle. Żal mi jej bylo zgłaszać do schroniska, bo i tak pewnie macie przepełnienie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pon cze 17, 2013 13:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina- rusek i tam na razie sie rozkichał, jest na antybiotyku

do jaagi dzwoniłam

....a w schronisku...... nowe koty
niestety az 5 dorosłych
min koteczka, która myśle ,ze przeszła cos strasznego
ma chyba popalona sierśc na plecach, brakuje jej kawałka nosa i górnej wargi
To nie jest świeże, leki nie potrzebne już. ale na razie nie je

jesli nie wrócę zbyt póxno z pracy to wkleje fotki nowych

ogólnie w tym tyg bede pisała max oszczędnie, wpadło mi zlecenie, a mam egzamin kolejny. Bardzo was prosze o wyrozumiałośc. Totalnie brakuje mi czasu, nie będę dyspozycyjna

Mała1

Post » Pon cze 17, 2013 17:50 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mam prośbę- będę wdzięczna za wsparcie bądź pokierowanie :)

napisałam do pani ogłaszającej kociaki, okazało się, że dokarmia 6 wolno żyjących kotów. Chciałaby je pokastrować i najlepiej oddać - jej sunia je goni i koty są ewidentnie problemem (jeśli dobrze zrozumiałam bytują na jej podwórku, zostały tam kiedyś podrzucone), ale problem jest ze złapaniem. Chodzi o Dąbrowę Górniczą. Chciałabym jej pomóc, ale poza darmówkami z miasta nie mam pomysłu... będę wdzięczna za info. Slużę numerem do niej na pw.

Mam też panią zainteresowaną tańszym zabiegiem w Dąbrowie i drugą w Mikołowie. Tu też będę wdzięczna za podpowiedzi :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon cze 17, 2013 19:00 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Chyba nie zdradzę tajemnicy :wink: jak napiszę, żę sterylki sa w gestii gmin. Ścisła jurysdykcja. Trzeba zadzwonić do urzędów: Mikołow i Dąbrowa Górnicza i zapytac o sprawę sterylek. Może poszukać jakichś Fundacji z tych dwóch miast, schronisk, Sląsk to nie tylko Katowice - każda gmina jest autonomiczna i ma swoje wytyczne w róznych kwestiach. To tak jakbym Ciebie pytała o zakres czynności urzędu w Skierniewicach :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

[poprzednia][następna]