[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 28, 2013 13:22 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:no ale chyba tez nie sposob ja bylo mi zostawic....i pojsc dalej...?!umiesic poki co mam gdzie,dlatego postanowilam jej pomóc,to ze nie dotaralam mimo ze bardzo chcialam ,nie bylo moim lenistwem tylko siłą wyższą...dlatego nie wiem i troche nie rozumiem...to jak teraz znajde jakaś biede to mam poprostu ja zostawic sama sobie?....

No cóż, nie wiem jednak jak to się dzieje że niektórzy znajdują średnio 3 koty w tygodniu + psy itd. I nie chodzi mi o "normalnych" obywateli, którym po prostu obojętne czy jakieś zwierzę cierpi czy nie. Ale zakładam że tu, na forum są osoby o wrażliwości podwyższonej na krzywdę zwierząt. I owszem, zdarza się im coś znajdować, ale jakoś nie tak często...
Poza tym jak już pisałam samo znalezienie zwierzęcia to pikuś. Każdy potrafi (średnio 3 telefony dziennie) :roll: Ale zająć się nim, karmić, zapewnić dach nad głową to już wyższa szkoła jazdy.
Większość dzwoniących ma a/rodzinę b/ małe mieszkanie c/ alergię d/ właśnie wyjeżdża e/ inne kataklizmy (niepotrzebne skreślić) 8) Natomiast piwnicę / łazienkę ma jednak większość populacji i malutką klatkę da się tam upchnąć...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro sie 28, 2013 17:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

aga&2 pisze:
chuda861 pisze:no ale chyba tez nie sposob ja bylo mi zostawic....i pojsc dalej...?!umiesic poki co mam gdzie,dlatego postanowilam jej pomóc,to ze nie dotaralam mimo ze bardzo chcialam ,nie bylo moim lenistwem tylko siłą wyższą...dlatego nie wiem i troche nie rozumiem...to jak teraz znajde jakaś biede to mam poprostu ja zostawic sama sobie?....

No cóż, nie wiem jednak jak to się dzieje że niektórzy znajdują średnio 3 koty w tygodniu + psy itd. I nie chodzi mi o "normalnych" obywateli, którym po prostu obojętne czy jakieś zwierzę cierpi czy nie. Ale zakładam że tu, na forum są osoby o wrażliwości podwyższonej na krzywdę zwierząt. I owszem, zdarza się im coś znajdować, ale jakoś nie tak często...
Poza tym jak już pisałam samo znalezienie zwierzęcia to pikuś. Każdy potrafi (średnio 3 telefony dziennie) :roll: Ale zająć się nim, karmić, zapewnić dach nad głową to już wyższa szkoła jazdy.
Większość dzwoniących ma a/rodzinę b/ małe mieszkanie c/ alergię d/ właśnie wyjeżdża e/ inne kataklizmy (niepotrzebne skreślić) 8) Natomiast piwnicę / łazienkę ma jednak większość populacji i malutką klatkę da się tam upchnąć...

no ja chyba tych kotow nie chodze i nie szukam specjalnie oby znalezc.!!! bo z komentarza wnioskuje ze jakbym to robila specjalnie!!! i nie wymagam po kazdym znalezieniu kota jakiegos miejsca odrazu..staram sie szukac czesto ma na wlasna reke! i pozniej intensywanie dzialam z ogloszeniem a to ze dodam to na forum to szukam wszedzie szans na szybsze znalezieniue domu..mieszkam w takiej okolicy ze non stop sa wyrzucona zwierzeta albo dostaje od znajomych info ...a ze wiedza ze mam miekkie serce to mi to zgłaszaja bo sami niestety ..jak to czesto bywa nic w tej sprawie nie zrobia!!;/!

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Śro sie 28, 2013 17:57 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

aga&2 pisze:HAHA :) chętnie jej wypożyczymy na wystawie kotów aby zadbała o jej całkowite wypełnienie ;)

To jej raczej nie usatysfakcjonuje ;)
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Czw sie 29, 2013 5:48 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kasja szkoda że w ubiegłym roku z ulicy glinianej zawiozłaś tylko jedną kotkę na sterylkę zostały tam jeszcze dwie i wtym roku to naturalne że są kocięta i w piątek w bestialski sposób znęcano się nad jednym kocurkiem .W sobotę po południu łapaliśmy reszte żyjących zopiekowała się nimi Asia u mnie jest jeden ale łapany wcześniej bo był chory.Większość mieszkańców z ul.Glinianej jest wspaniała dokarmiają dbają o koty zapewniają im domki na zimę ale wystarczy jedna bestia i jest dramat.
W przyszłym tygodniu łapiemy koteczki na sterylkę i koniecznie kocura jest bardzo agresywny

jagoda48

Od: Czw lip 01, 2010 21:23

Post » Czw sie 29, 2013 7:08 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

jagoda48 pisze:Kasja szkoda że w ubiegłym roku z ulicy glinianej zawiozłaś tylko jedną kotkę na sterylkę zostały tam jeszcze dwie i wtym roku to naturalne że są kocięta i w piątek w bestialski sposób znęcano się nad jednym kocurkiem .W sobotę po południu łapaliśmy reszte żyjących zopiekowała się nimi Asia u mnie jest jeden ale łapany wcześniej bo był chory.Większość mieszkańców z ul.Glinianej jest wspaniała dokarmiają dbają o koty zapewniają im domki na zimę ale wystarczy jedna bestia i jest dramat.
W przyszłym tygodniu łapiemy koteczki na sterylkę i koniecznie kocura jest bardzo agresywny

Z ul.Glinianej miałam zgłoszenie o jednej niewysterylizowanej kotce. Kotkę złapałam i wysterylizowałam. A Ty wiedząc, że są tam jeszcze inne kotki nie powinnaś czekać, aż pojawią się kociaki.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt sie 30, 2013 6:23 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kasiu żebym wiedziała to kociaczków by nie było to gwarantuję nie chodzę po osiedlu i nie szukam o kociaczkach dowiedziałam się od wspaniałej młodej osoby szukała pomocy dla chorego kociaczka i zadzwonila do mnie a w zasadzie to benek uratował kociaka bo przez kilka dni był jako pierwszy do adopcji .Dziewczyna porzyczyła od Was klatke łapkę a pozostałe kocięta łapaliśmy na klatkę ze sznureczkiem Pani która opowiadała historię tych kotek powiedział że więcej nie łapałaś i tak zostało z reszto pan był nawet przeciwny sterylkom i lapaniu kociąt do momentu bestialskiego potraktowania malucha teraz zmienił zdanie ale również zmienił zdanie co do ujawnienia człeko kształtnej bestii

jagoda48

Post » Pt sie 30, 2013 11:36 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

KOCHANI !!!
Bardzo potrzebna pomoc na cito!!!
Mamy kociaki ok. miesięczne, śliczne, które straciły matkę. Od tygodnia pan karmił je przez smoczek, ale dzisiaj wyjeżdża i kocięta zostaną same, bez ciepłego kątka, bez jedzenia.
Kto mógłby przygarnąc do siebie biedaki, chociaż na parę dni, one niedługo zaczną same jeść i będzie łatwiej.

Kontakt z Agatą (jak nie może odebrać telefonu, to proszę wysłać smsa 600275507)
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt sie 30, 2013 18:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ja obiecałam, że dam miejsce tymczasowe dla kociąt, nad którymi znęcają się dzieci spod szkoły. To inne kocięta. Nie wiem jak potoczy się sytuacja. Gdyby nie udało się tamtych złapać to coś bym mogła pomóc, tylko co? trzeba je karmić smoczkiem/zkraplaczem/czym?

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Sob sie 31, 2013 6:43 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

jagoda48 pisze: z reszto pan był nawet przeciwny sterylkom i lapaniu kociąt do momentu bestialskiego potraktowania malucha teraz zmienił zdanie ale również zmienił zdanie co do ujawnienia człeko kształtnej bestii

To skąd pretensje? skąp p.Kasia miała wiedzieć, że jest więcej kotek?
Bardzo nie fajne są takie hasła "szkoda, że nie złapałaś"
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Sob sie 31, 2013 7:25 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kasia chyba adwokatów nie potrzebuje

jagoda48

Post » Sob sie 31, 2013 7:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

To raczej nie była prywatna wiadomość, więc chyba mam prawo się odezwać
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Sob sie 31, 2013 7:57 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Oj moje Panie, zaczyna być trochę niepotrzebnego ,, jadu" na tym forum. Inni też podczytują i to trochę nie fair. W końcu wszystkim nam tu chodzi o dobro zwierząt, tylko to się liczy i może troche milej...
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Nie wrz 01, 2013 6:09 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dziś o 10tej niosę Czupurka do nowego stałego domku. :cry: :cry: :cry:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie wrz 01, 2013 9:20 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

to się trzeba cieszyć :piwa:
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Nie wrz 01, 2013 11:12 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Czarek i Malwinka szukają Czupiurka i wołają go do zabawy - staram się nie zwracać na to uwagi,
ale ... eh :cry:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

[poprzednia][następna]