S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 19, 2013 17:58 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:
Madleine pisze:Dziś do domu pojechała Uciekinierka,Brossa i Tezeusz :-)
Jak wychodziłąm to byli jeszcze jedni Państwo po kotka,ale nie wiem kogo wzieli. Jakoś mam przeczucie co do Eleganta.
Byli dziś również Państwo obejrzeć koty i spodobała im się Herrera.Mają przyjechać za około tydzień po konsultacji z głową rodziny i zdecydować się.
Ogólnie to było dziś spokojnie.
Benzina jest niesamowitym pieszczochem,ale nie znosi innych kotów. Jak tylko zobaczyła Melkora,albo Eskadę to od razu były syki.
Powoli oswaja się też ten mały białasek,jeszcze się boi,ale na rękach mruczy się i wtula.

Dziś TanudA fakt uciekła nam wczesniej, więc podokładam wieści. Owszem Elegant poszedł do domu.

A JEDNAK PRZECZUCIE MNIE NIE MYLIŁO :-)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Sob sty 19, 2013 20:40 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Niania [']
Tellmo, Korciaczki - bardzo nam przykro :(
Trzymajcie się

asia_81

Od: Śro gru 08, 2010 19:40

Post » Sob sty 19, 2013 22:29 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ktoś stęskniony za Rafaelkiem i arlekinką?...

https://plus.google.com/photos/10900015 ... 0907076945

najnowsze foty mojego stadka (próba wysprzątania łazienki...) i zdjęcia z akcji fundacyjnej, jeszcze będą, ale coś mi fiksuje...

Arlekinka była dziś na akcji naszej :-) a po akcji...

Wraca człowiek z akcji fundacyjnej, gdzie miał nadzieję znaleźć dobrych domów kilka dla swoich tymczasowiczów, a tu na wycieraczce u sąsiadki skulony kot... wypielęgnowany, błyszczący czarny z białą obróżką z kamyczkami... i chyba ślepy, oczka zamglone... mam nadzieję, że jednak się mylę, myśląć, że mi już podrzucają koty... heh
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob sty 19, 2013 22:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:
Edit: Nasza wolontariacka młodzież poprzez aklamację przyjeła imię dla koteczki o nr 19/13: BETTY. Taki ukłonik...... :wink:

kotka- 19/13
od 17 01 w schr
max przestraszona\
Obrazek

BETTY

To dla mnie najpiękniejszy prezent :)
Śliczna dziewuszka :1luvu:
Dziękuję Wam kochane wolontariuszki :kotek:
Będę się rozglądać za najlepszym domkiem dla niej

kocurek- 17/13
od16 01w schr
tricat 17 01
smarkacz ok 4 mies, fajny
Obrazek

Chciałam aby kotek miał imię choć trochę podobne do mojej imienniczki Betty
dlatego może mało oryginalnie
BODI
Ostatnio edytowano Sob sty 19, 2013 23:12 przez bettysolo, łącznie edytowano 1 raz
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Sob sty 19, 2013 22:57 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Nianiuszku... :( biegaj za TM [i]
dobre, fajne domki, kciuki :ok:

ja tylko dodam, że z Bubą jest coraz gorzej, może w klatce lepiej by się ''poczuła''?
Mardi też pokichuje, ona i Melkor nie są takie france jak nie ma ludzi i jest ''cisza''

Hellgast dziś oddał Amarandi, bo mu łapkę sprzedała gdyż spodobało się jej nowe posłanko białe w kolorowe łapki {pogardzone w domku przez Baretkę/Milkę i Kares-zapomniałam :mrgreen: oraz seniorkę (pozdrawiamy przy okazji) - dziękujemy Julita_115 :P } a on też był zainteresowany
Daisy szczęśliwa bo na kolankach choć troszkę
Olgierd - kochany chomiczek :1luvu: :1luvu:

Halbina - no ładne niespodzianki..jakby to mało kłopotów było :roll: ale dobrze, że trafiło na Ciebie, boś świadoma i dobre serce masz :kotek: EEee, Dobrze?
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Nie sty 20, 2013 0:22 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina pisze:Obrazek

Obrazek

Kocurek znaleziony na wycieraczce sąsiadki, sąsiedzi pewnie myślą, że zwiał na klatkę ode mnie...
przecież nie wyrzucę na mróz... nie wypchnę za próg...
:roll:

Kilka sprostowań... po 1. to kotka :oops: po 2. nie została waywalona ani podrzucona, ma dom :D po 3. mieszka u mojej sąsiadki z 3 piętra (inna sprawa, że już dwa razy wypadała z okna... :evil: )
po 4. warto wrzucać FB informacje, bo mimo że dzwoniłam domofonem do sąsiadki, to nie udało się zgadać, a na FB namierzyła na moim profilu kotkę córka sąsiadki, która jest teraz w Holandii...
po 5. Pani szukała kotki, godzinami marznąc... boi się, że załapie się na zapalenie płuc... cóce bała się przyznać, że kotka zniknęła... po 6. córka to moja była uczennica i tak napisała mi na FB:
ja w statusie na swojej tablicy: Komu się zgubiły diamenciki z kotem?... https://lh4.googleusercontent.com/-JwyM ... C_0498.JPG
Lena w komentarzu: "Pani Halinko ja te oczy wszędzie poznam to mój kotek Zaraz dam znać mamie."
8) po 7. kotka zostałą przygarnięta z kk, oczka są uszkodzone, ale widzi i lubi się szwendać... po 8. ma na imię Heksa :lol:
Mój obecny status na FB: Obrozka z diamencikami ma wlasciciela. Kotka wroci do swojego domku :-) wszyscy klikaja: lubie to! Warto pomoc zwierzakowi w potrzebie i warto informowac na fb! :ok:
Ostatnio edytowano Pon sty 21, 2013 16:21 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 20, 2013 1:21 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No... a ludzie w swoim mniemaniu zrobili dobry uczynek. Nie przywiązali w lesie, nie wyrzucili na mróz.. podrzucili "tej od kotów" , bo tak najprościej, najtaniej. A że pomylili się o jedną wycieraczkę...
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie sty 20, 2013 1:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

halbina pisze:Ktoś stęskniony za Rafaelkiem i arlekinką?...

https://plus.google.com/photos/10900015 ... 0907076945

najnowsze foty mojego stadka (próba wysprzątania łazienki...) i zdjęcia z akcji fundacyjnej, jeszcze będą, ale coś mi fiksuje...

Arlekinka była dziś na akcji naszej :-) a po akcji...

Wraca człowiek z akcji fundacyjnej, gdzie miał nadzieję znaleźć dobrych domów kilka dla swoich tymczasowiczów, a tu na wycieraczce u sąsiadki skulony kot... wypielęgnowany, błyszczący czarny z białą obróżką z kamyczkami... i chyba ślepy, oczka zamglone... mam nadzieję, że jednak się mylę, myśląć, że mi już podrzucają koty... heh

Pomagacze łazienkowi śliczni:)
Zresztą wszystkie zwierzaki fajne.

Akcja fundacyjna super:)
Ale też macie wsparcie weterynaryjne:)
Zawsze to łatwiej.
Choć przy takiej ilości zwierzaków w potrzebie to i kilku wetów by się przydało.

Straszny bidulek ten czarnuszek w paradnej obróżce:( Po co ludzie zakładają je kotom:(
Rozumiem w schronie ale w domu? No ale to biedactwo wyrzucono z domu.
A może komuś zwiał i się zgubił?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sty 20, 2013 14:02 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

na to liczę... a wycieraczki nie mam, wiecie czemu?... :roll:

kopiuję z FB:

POMOCY! Dostaliśmy zawiadomienie że w Katowicach po ul. Stawowej (pierwsza, druga brama) błąka się kot z raną na lewym boku. Ostatni raz widziany w piątek. Raczej mały, kruchej budowy, biały w czarne łaty, brudny, przede wszystkim płochliwy. Trzeba go złapać, a my teraz nie mamy takiej możliwości. Osoba, która nas powiadomiła, nie ma chęci łapania kota. Zostało powiadomione schronisko, ale nie wiadomo kiedy się tam pofatygują. KTO Z WAS MOŻE TAM PODEJŚĆ DZIŚ, ZŁAPAĆ KOTA DO TRANSPORTERA I PRZYWIEŹĆ GO DO KOCIEJ PRZYSTANI? Może choć zrobić zdjęcie, obejrzeć go. A nuż się uda...Nie wiemy w jakim stanie jest kot, czas leci...

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie sty 20, 2013 16:50 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

byłyśmy tam dzisiaj , kota rannego nie było , obeszłyśmy wszystkie bramy
W jednej bramie był jakis kot, ale mający wejście pod takie dziwne schody, zabudowane, była tam tez miseczka. Nie do złapania, choc mysle ,ze to tam bytujący kot, dziki

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sty 20, 2013 19:33 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kot, którego widziałysmy w bramie był bury i wyglądał całkiem nieźle, wiec to nie ten ze zdjęcia,
innego nie znalazłyśmy, ale w tych podwórkach jest tyle zakamarków, że jesli chciał się schować, to nie miałysmy szansy go namierzyć.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon sty 21, 2013 1:26 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kochani, głosujcie, rozsyłajcie
http://zwierzaki.tesco.pl/vote,102.html

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sty 21, 2013 10:22 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Podniosło mi się ciśnienie. I w dupeńce mam,że będzie ferment! Niniejszym ogłaszam, iż schronisko na milowickiej ma WYŁĄCZNIE psy!

https://www.facebook.com/pages/Niekocha ... =1&theater

I akcja na 2 lutego jest WYŁĄCZNIE dla psów?!

Jak Bożenka to czyta - to jestem do dyspozycji. I miałam w planach iśc żebrac od ludzi tego 2 lutego. Na koty.NIE na psy.

Myślę, że my też powinnysmy zacząc dbac o "nasze kocie doopki". Wyłącznie o kocie.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pon sty 21, 2013 10:26 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Widziałam ten plakat i jakoś tak dziwnie mi było, że tylko psy (nie mam nic do nich, ale pies to nie kot). A może po prostu dla kotów będzie osobna akcja? Bo zwykle jak ktoś szuka psa, to nie kota i na odwrót?
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pon sty 21, 2013 10:30 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

gpolomska pisze: A może po prostu dla kotów będzie osobna akcja?

Obawiam się, że jak sobie SAME tej akcji nie zrobimy - to jej nie będzie.
To miała byc WSPÓLNA akcja. Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

[poprzednia][następna]