KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2012 14:00 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Mam pytanie o Pysiola on ma podejrzenie grzyba ? To chodzi o te plamki brązowe na oczkami czy to zgrubienie pomiędzy oczami.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 16, 2012 14:51 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Zgrubienie między oczami i coś z boku pyszczka.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon lip 16, 2012 15:04 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

mam nadzieję, że znajdą dobry dom...właściwie to je wychowałam na piersi, bo przez pierwsze 6 misięcy mieszkałam jeszcze z mamą więc spały ze mną cięzki okres przeszły, bo od maja praktycznie karmiła je sąsiadka dwa razy dziennie mama była w szpitalu my przyjeżdzaliśmy dwa razy w tyg, ale wiadomo to nie zastąpi Pańci. Smutno mi kiedy myślę o tym, ale wiem że są w dobrych rękach. Ja też nie jestem obojętna na los zwierząt wręcz przeciwnie w 3 miesiącu ciązy nisołam do pracy 10 kg szczeniaka, bo znalazłam go na ulicy i bałam się, że go coś przejedzie ma już dom, w wigilię kot 5 tygodniowy z katarem pod blokiem też ma już dom, gdyby nie to, że na dniach rodzę i że mieszkam póki co nie u siebie byłoby inaczej. Dziękuję i dbajcie o nie

Alice77

Od: Pon lip 16, 2012 11:51

Post » Pon lip 16, 2012 17:36 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Zabrałam teraz Dekstera do weta bo wyglądał fatalnie ,kichał pryskał woda na wszystkie strony i tak kaszlał jakby mial coś w gardle myslałam ze się udusi .Ma powiększone węzły chlonne ,nadzerki w pyszczku obrzęk gardła i gorączkę .Dostał 3 zastrzyki przeciwobrzekowy ,przeciwzapalny i przeciwgorączkowy i chyba witaminę B12 .Miał dostać od razu zastrzyki antybiotyku ale ponieważ wczoraj dostał Unidoks to ma dostawać wieczorem 1/2 tabletki przez 7-10 dni .Jezeli do środy nie bedzie poprawy trzeba przyjsć na zastrzyki .Prosiła p.doktor aby po 3 dniach dawać mu immunodol 1 x 1 tabletkę miesiąc lub dłuzej.

Z Gosią postanowiłysmy na nasz koszt zdiagnozować co się dzieje z łapką Berta . W Będzinie miał zrobiony cyfrowy rentgen . Okazało się że to jest uraz łapki . Ma zlamaną kość paliczkową zewnętrzną i wszystkie paluszki mają uszkodzone stawy tak ze wychodą główki z panewek ,nawet jak po naprostowaniu wskoczą na miejsce to znowu przy małym ruchu wylatują znowu. Mały ma usztywnioną łapkę .Złamanie się zrosnie ,natomiast gorzej z paluszkami .Moze usztywnienie pomoze ale cos tam się wytworzyło w stawach bo uraz nie jest świeży .Złamanie paluszka zaczęło się krzywo zrastać ale jeszcze jest duza szansa ze się dobrze zrośnie . Za tydzień ma mieć kontrolę opatrunku. Usztywnienie narazie 3 tygodnie. Dostal lek przeciwbolowy .Gdyby jutro widac było ze jest smutny i go boli ma dostać 1/2 tabletki tolfiny tej na 1/5 kg masy ciała. Proszę obserwować czy przed opatrunkiem nie puchnie łapka -bo trzeba wtedy zmienić opatrunek.
Wydaje mi się ze lepiej mu się chodzi na tą łapkę ,w domu latał jak nakręcony .Opatrunek jest dość dlugi aby nie stawał na palcach . Proszę napisać co do tej pory bral Bert za leki szczepienia itp . Nie znalazłam jego ksiązeczki .Jak ktoś odszuka proszę ją dać na poczatek tam gdzie ksiazeczki .Bert miał też dokladnie czyszczone uszka ale dalej trzeba to robić .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon lip 16, 2012 20:43 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Misiek dostał znowu no-spe, pęcherz nie był mocno wypełniony, miał zrobione USG, moze tam byc kamień, ale przy takim niepełnym pęcherzu wynik nie jest pewny. Musimy go przywieźc rano i zostawic na dzień, zostanie nawodniony i pobiorą mu mocz i wszystko sprawdzą. Jutro albo pojutrze rano, kto chętny do zawiezienia?

Pysiolek kiepsko, trochę mu zeszło na oskrzela. Kontynuacja antybiotyku, w środę do weta.

Niestety mamy jeszcze bardzo złą wiadomośc, jest wynik badania krwi Fuksia, niestety dodatni :cry: :cry:

The Szops

Post » Pon lip 16, 2012 21:26 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

O nie... tylko nie to... Fuks nie rób nam tego...
Skurwysy**kie zarazki...
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon lip 16, 2012 22:06 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Cookie1706 pisze:O nie... tylko nie to... Fuks nie rób nam tego...
Skurwysy**kie zarazki...

No niestety nie wygląda to wszystko dobrze :( Marzena jutro jedzie z kotami na testy białaczkowe - a trochę ich w domu ma chyba siedem lub osiem, niestety pewnie istnieje prawdopodobieństwo, że pozostałe koty mogą też mieć białaczkę, ale trezba im zrobić testy żeby mieć pewność. My pokryjemy koszty testów białaczkowych.
Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało :(
Szlag by normalnei jak nie urok to sraczka :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lip 16, 2012 22:20 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Wypowiem się tylko raz co do Fuksa i pomocy dla niego - ale wypowiadać się konkretnie nie będę bo nerwica już mnie wzięła :roll:

Teresko co można zrobić dla Fuksa(jeżeli trzeba mu życie uratować) mogę spróbować(choć wiem że ciężko bo niejednego kota białaczkowego już ogłaszałam i wiem jak to idzie) ale jeżeli trzeba rozgłoszę go na cała Polske na fb u weta gdzie tylko sie da żeby dać mu jeszcze jedną szansę.

To tyle.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon lip 16, 2012 22:28 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Lucyperka można zdjąć z listy bo nie żyje .... Została u mnie tylko Alutka
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon lip 16, 2012 22:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

:x kurcze co za wieści :? przecież 13-ty był w piątek.
Maja a co z lucyperkiem
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lip 16, 2012 22:41 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

CatAngel pisze:Wypowiem się tylko raz co do Fuksa i pomocy dla niego - ale wypowiadać się konkretnie nie będę bo nerwica już mnie wzięła :roll:

Teresko co można zrobić dla Fuksa(jeżeli trzeba mu życie uratować) mogę spróbować(choć wiem że ciężko bo niejednego kota białaczkowego już ogłaszałam i wiem jak to idzie) ale jeżeli trzeba rozgłoszę go na cała Polske na fb u weta gdzie tylko sie da żeby dać mu jeszcze jedną szansę.

To tyle.

Gosiu dziękuję.
Kurcze szczerze mówiąc sama nie wiem co w tej sytuacji robić, nie wiem jaka będzie decyzja Marzeny - no jest jej w tej chwili pewnie ciężko ma gromadę kotów i jeden wielki znak zapytania na dzień dzisjejszy :(
Chyba ze wszystkim musimy poczekać do jutra - zobaczymy jak wydą testy u pozostałych kotów ?

terenia1

Post » Pon lip 16, 2012 22:56 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

skorpio pisze:Jezeli coś to moge przyjść na dyżur w sobotę rano. Tylko nie jestem zmotoryzowana więc odpadają ewentualne wizyty u weta.

skorpio dzięki :1luvu: zapisuję raczej wizyty u weta nie będą przewidziane :)

terenia1

Post » Pon lip 16, 2012 22:59 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.07.-22.07.2012 r.
16.07. pon. rano Kasia wie. Teresa
17.07.wt. rano Beatka wie. Ewa
18.07. śr. rano MaraS. wie brak
19.07. czw.rano brak wie. brak
20.07. piat rano brak wie. brak
21.07. sob. scorpio wie. brak
22.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Wto lip 17, 2012 8:29 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Czwartek rano.

The Szops

Post » Wto lip 17, 2012 11:28 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kociochatkowicze zmotoryzowani :D zamówiłam do KC jedzonko z zooplusa i wlaśnie mi przyszło - :twisted: ale to ponad 20 kg jest (no coz puszeczki wazą) może ktoś byłby w stanie podskoczyć do mnie do pracy po to ????????????
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]