Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 05, 2013 20:36 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/

No właśnie, czy nasi fani w ogóle wiedzą, że Julek ma prawdziwy dom?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt lut 08, 2013 17:17 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/

Grafik 11.02 - 17.02.2013

PKP
pn. - Ola
wt. -
śr. - MartaK
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - MartaK
czw. -
pt. - KS
sob. -
ndz. -

Ktoś jeszcze chętny? W weekend?...

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt lut 08, 2013 19:44 Re: Poznań Główny PKP| Adopcyjny pat :-/

Może ja będę w sobotę w Poznaniu ale nic nie obiecuję. Będę wiedzieć jutro po egzaminie. Wtedy jak będę to wezmę dyżur.

Tola i Zula będą mieć dziś zrobione ogłoszenia :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt lut 08, 2013 21:01 Re: Poznań Główny PKP| Wywieś ogłoszenie dworcowiaka - str.

A propos ogłoszeń, bardzo zachęcamy, żeby nasi czytacze ściągnęli ogłoszenia dworcowiaków, np. z tablica.pl (jest tam opcja: drukuj ogłoszenie) i powiesili w swoim miejscu pracy, albo okolicznym sklepie zoologicznym, albo w pobliskiej lecznicy weterynaryjnej, albo w przedszkolu u dziecka, albo gdziekolwiek :wink:

Będziemy bardzo wdzięczne za wszelkie dodatkowe formy promocji naszych kociastych. Poniżej linki i najnowsze zdjęcia:

ATENKA - słodycz wcielona, od roku zamknięta w klatce :(
Ogłoszenie do pobrania: http://tablica.pl/oferta/atena-boginii- ... 2cAcj.html

Obrazek

ŚNIEŻKA - http://tablica.pl/oferta/trzy-rzeczy-kt ... DYAjd.html

Obrazek

NOELKA - http://tablica.pl/oferta/nolka-idealna- ... 6eb78;r:;s:

Obrazek

ZULA - http://tablica.pl/oferta/zula-co-ja-pac ... 2cC8t.html

Obrazek

FILIP - http://tablica.pl/oferta/filip-wielkie- ... 2cA0L.html

Obrazek

LARA - http://tablica.pl/oferta/lara-gimnastyc ... 2cCw1.html

Obrazek

TOLA - http://tablica.pl/oferta/tola-buddyjska ... 2eX0F.html

Obrazek

TYGRYS - dla niego, ze względu na chore nerki i potrzebę regularnych wizyt u weterynarza, szukamy domu wyjątkowego, o podwyższonym stopniu świadomości, że się tak wyrażę
http://tablica.pl/oferta/kot-poznan-koc ... c0137;r:;s:

Obrazek

Zaczynamy się też rozglądać za domem dla najnowszej lokatorki piwniczki. Przedstawiamy naszego małego, baaaardzo pozytywnego wariatuńcia czyli Klarę 8)

Obrazek

Pod znakiem zapytania stoi natomiast szukanie domu dla szalonego Julka - Króla Każdego Podwórka ;-) Jak wspominała Jarka, nasza piwniczkowa maskotka trafiła tydzień temu do DT, który bardzo chciałby zostać DS, ale jeszcze nie wie jak się sprawy poukładają. Julek jest u Marty z naszej piwniczkowo-dyżurowej ekipy i jak wieść gminna niesie trafiła tych dwoje obopólna miłość od pierwszego wejrzenia - czyli jesteśmy w klimatach walentynkowych, a jak ;-)

Obrazek

Podsumowując, prosimy bardzo: rozwieszajcie, wici rozpuszczajcie, w adopcjach nam pomagajcie! :wink:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Pt lut 08, 2013 21:15 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

Jeśli zaś chodzi o ostatnie pozytywne wieści adopcyjne, to happy endem (odpukać!), zakończyła się adopcja Mondo, który pojechał do superowego domu. Pojechał zresztą w licznej asyście: za kierownicą TŻ Karotki, obok Karotka, która od 3 miesięcy użyczała Mondo DT klasy de luxe, z tyłu koszyk z Mondziakiem i ja. Rodzina przyjmująca Mondo była nieco zaskoczoną tą całą świtą :lol: Mondo zmienił barwy klubowe i teraz nie kibicuje już Lechowi Poznań, tylko Zawiszy Bydgoszcz ;-)

Tutaj w nowym domu, w towarzystwie rezydentki Zuzi. Poza kadrem znalazł się pies Czarek - kundelek bardzo pozytywnie nastawiony do kotów:

Obrazek

Obrazek

Życzymy sobie w nowym roku więcej takich fajnych domów i więcej takich szczęśliwych zakończeń (odpukać raz jeszcze!) :ok:

MartaK

Post » Sob lut 09, 2013 14:35 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

Jeszcze naprawiam wczorajszy błąd i doklejam ogłoszenia Składowiaków, które są na DT u Kasi_5000. Miały szczęście nie przewinąć się przez piwniczkę, tylko od razu trafić do DT, więc ja nie miałam okazji ich zobaczyć, więc o nich zapomniałam wklejając wczoraj zdjecia i ogłoszenia :oops: W każdym razie, takie dwa smyki mamy jeszcze do wydania:

Albercik - http://tablica.pl/oferta/kot-kocurek-po ... 17d58;r:;s:

Obrazek

Inka - http://tablica.pl/oferta/kot-kotka-pozn ... 17d58;r:;s:

Obrazek

A także dwie koteczki z działek na Dolnej Wildzie - Dusia i Zuzia, tworzące razem uroczy koci precel ;-) (patrz zdjęcie)
http://tablica.pl/oferta/kot-poznan-dus ... 17d58;r:;s:

Obrazek

Przypominam też o naszych bazarkach:
:arrow: fikuśne broszki (w moim podpisie)
:arrow: korale, kolczyki i torebki, wystawione przez paula_kropcia: viewtopic.php?f=20&t=150278
:arrow: i nowy bazarek, na którym można znaleźć towary luksusowe ;-) Oryginalny koralik Pandora i takiż krem Clinique: viewtopic.php?f=20&t=150566

Serdecznie zapraszamy na zakupy. Nie lubię narzekać bez potrzeby, ale w tym miesiącu, trochę muszę, bo mamy dwie faktury do zapłacenia u wetów - 500 i 700 zł, a uzbierałyśmy na razie na połowę tej pierwszej :| Także każde wsparcie się przyda.

Pprzy okazji polecamy się też jednoprocentowo :D Wasz1% przekazany w ubiegłym roku kotom dworcowym, pozwolił nam na opłacenie leczenia kociastych przez ponad dwa miesiące - to była dla nas olbrzymia pomoc, za którą jeszcze raz serdecznie dziękujemy :ok:

MartaK

Post » Nie lut 10, 2013 15:18 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

Kciuki ogromne za udane adopcje. Postaram sie cos porozklejac :)

Dzisiaj na Skladowej 3 krowki i czarnuszek - zadne nie zainteresowane jedzeniem - bylo jeszcze mokre w miskach niezamarzniete wiec moze ktos byl przede mna :mrgreen:

Na laczce PKP 4 czarnuszki i krowka - wszystkie glodne a najbardziej Języczka. Suchego duzo wiec nie dosypalam. W graciarni pustki i puste miski. Za to wieeeelka kolekcja plastikowych butelek. Dziewczyny, ten zbior w jakims celu :twisted: ? 8 wynioslam

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Nie lut 10, 2013 15:40 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

GRAFIK 11.02-17.02

PKP
pn. - Ola
wt. -
śr. - MartaK
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - itaka
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P.
wt. -
śr. - MartaK
czw. -
pt. - KS
sob. - itaka
ndz. -

Już na 100% biorę sobotę za tydzień na Składowej i PKP :D

I przypominam, że 17 lutego mamy światowy dzień kota
Obrazek

itaka

Post » Nie lut 10, 2013 16:32 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

LunaKlara pisze: Za to wieeeelka kolekcja plastikowych butelek. Dziewczyny, ten zbior w jakims celu :twisted: ? 8 wynioslam

Mamy przecieki z giełdy, że plastik rośnie w cenę. Zbierałyśmy te butelki, żeby je w dobrym momencie sprzedać z zyskiem i zapłacić faktury u weta. No ale jak wyrzuciłaś, to przepadło! :twisted:

MartaK

Post » Pon lut 11, 2013 20:29 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

Hej Kochani,

Piszę tu po raz pierwszy, bo zawsze zdawałam relację z karmienia na PKP Kasi M. Czas chyba się jednak przywitać. :)

Dzisiaj na PKP tylko 3 czarnulki, w tym Języczka. Mam pytanie, czy to ktoś od nas rozwiesił na Łączce czerwono-białą taśmę ostrzegawczą? Tak akurat za nią znajdują się kocie budki. Gdy zobaczyłam taśmę, przestraszyłam się, że może są na łączce planowane jakieś roboty budowlane.

Dusia i Zuzia rosną w naszym domu jak pączki w maśle. Dusia niestety ma zaawansowaną astmę i niemal co tydzień wozimy ją na zastrzyk sterydowy. Pomaga na chwilę, ale koteczka ma już swoje lata. A że są z Zuzką nierozłączne, to powoli przyzwyczajamy się do myśli, ze dziewczyny powoli robią się bardziej stałe niż tymczasowe.

Ktoś podpowie, jak wrzucić na forum zdjęcia? Chętnie się pochwalę dziewczynami. Dodam, że nawet mężu już nie protestuje, gdy mówię, że mamy 4 koty. ;)

Pozdrawiam,
Ola
Kobieta i kot to szczytowe osiągnięcia dzieła ewolucji. ;)

kotastrofa

Od: Pon sty 10, 2011 16:57

Post » Pon lut 11, 2013 20:40 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

Bardzo mocno życzę domów wszystkim Waszym podopiecznym, ale najbardziej chciałabym, żeby Atena wreszcie znalazła swój dom. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lut 11, 2013 20:55 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

kotastrofa pisze:Hej Kochani,

Piszę tu po raz pierwszy, bo zawsze zdawałam relację z karmienia na PKP Kasi M. Czas chyba się jednak przywitać. :)

Dzisiaj na PKP tylko 3 czarnulki, w tym Języczka. Mam pytanie, czy to ktoś od nas rozwiesił na Łączce czerwono-białą taśmę ostrzegawczą? Tak akurat za nią znajdują się kocie budki. Gdy zobaczyłam taśmę, przestraszyłam się, że może są na łączce planowane jakieś roboty budowlane.

Dusia i Zuzia rosną w naszym domu jak pączki w maśle. Dusia niestety ma zaawansowaną astmę i niemal co tydzień wozimy ją na zastrzyk sterydowy. Pomaga na chwilę, ale koteczka ma już swoje lata. A że są z Zuzką nierozłączne, to powoli przyzwyczajamy się do myśli, ze dziewczyny powoli robią się bardziej stałe niż tymczasowe.

Ktoś podpowie, jak wrzucić na forum zdjęcia? Chętnie się pochwalę dziewczynami. Dodam, że nawet mężu już nie protestuje, gdy mówię, że mamy 4 koty. ;)

Pozdrawiam,
Ola

Witaj Olu kotastrofo :)

Jeśli chodzi o wrzucanie zdjęć, to najkrócej mówiąc musisz je najpierw zamieścić na portalu takim jak np. photobucket.com czy fotosik.pl, tam pod każdym zdjęciem będziesz miała link/kod do skopiowania. Kopiujesz go w swoim poście na miau, sprawdzasz na podglądzie czy wszedł, no i tyle. Poniżej link do wątku z informacjami na ten temat, można też sobie w tym wątku poćwiczyć. Czekamy na zdjęcia i dalsze wieści! Czyli Dusia i Zuzia zostają u Ciebie?
viewtopic.php?f=5&t=36202&start=690

Na temat łączki się nie wypowiem, bo z powodu choroby dawno mnie tam nie było. Trzeba by pogadać z ludźmi z tych baraków obok.

Jarka

Post » Pon lut 11, 2013 21:13 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

Hej Ola :)

Długo trwało zanim do nas dotarłaś ! Zdjęcia można również wstawić gdy są wrzucone na FB. Wtedy stosujemy kod [img]xxxxxx[/img] a w miejsce xxx wstawiamy kopię adresu obrazka. Znajdziemy go najeżdżając na zdjęcie i klikając prawym przyciskiem myszki.

Dla przykładu Twoje futra z FB.
Obrazek
Obrazek

itaka

Post » Pon lut 11, 2013 21:39 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

Czy my coś wiemy o planach przebudowy ul. Składowej,a dokładnie jej przedłużeniu do dworca nowego? Z plotek zasłyszanych wynika że tereny pkp przy składowej są objęte tą inwestycją. Nawet jak bezpośrednio nie rozryją drogi to budowa może być zagrożeniem dla naszych składowiaków. Czy ktoś ewentualnie coś wie o tych inwestycjach, albo może się wywiedzieć? :D

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pon lut 11, 2013 21:52 Re: Poznań Główny PKP| Rozwiesicie z nami ogłoszenia? Str 64

paula_kropcia pisze:Czy my coś wiemy o planach przebudowy ul. Składowej,a dokładnie jej przedłużeniu do dworca nowego? Z plotek zasłyszanych wynika że tereny pkp przy składowej są objęte tą inwestycją. Nawet jak bezpośrednio nie rozryją drogi to budowa może być zagrożeniem dla naszych składowiaków. Czy ktoś ewentualnie coś wie o tych inwestycjach, albo może się wywiedzieć? :D

To nie są plotki: http://www.zdm.poznan.pl/projekty-drogo ... view&id=38

Niestety w załączonych planach sytuacyjnych nie mogę się połapać.

Jarka

[poprzednia][następna]