WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 26, 2012 14:57 Re: WólkaZaleska-Szara chora/ potrzebna KASA na leczenie Sza

ewona1 pisze:Szara ma dobre puszki,potrzebne suche lepsze, splementy tauryna, omega 3+selen, Q10 wyslane

dzieki Ewona.jesli możesz to daj kontakt do naussici, przeleje jej forsena karmęsuchą, napisze jaka by byla dobra... no trzeba dzialać.

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon mar 26, 2012 15:36 Re: WólkaZaleska-Szara chora/ potrzebna KASA na leczenie Sza

na adres Anetki i Tomka zamówiłam w ekozwierzaku 2 kg suchego power of nature bezzbozowe, kurczakowe. mam nadzije, że będzie szybko, bo kurierem, a opłaciłam on-line. ech.

Mamrot

Post » Pon mar 26, 2012 18:12 Re: WólkaZaleska-Szara chora/Tolek i Burasia dziś do DS/Kret

issey32 pisze:
zjawka pisze:Szalony Kot do nas nie zaglada już... :( a banerek przydałoby się skrócić )

Obrazek
http://imageshack.us/photo/my-images/402/trjkac.jpg/

Wróciłam po urlopie, ale baner ogarnę dopiero jutro :oops:

Olbrzymie kciuki za Szarą, cieszę się, że kolejne koty w DSach.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon mar 26, 2012 21:53 Re: WólkaZaleska-Szara chora/ potrzebna KASA na leczenie Sza

Ależ smutne wieści :( biedna Szarusia. Jutro pędzę robić testy. Może te nawracające cieknące oczy Tygrysi-Melby mają przyczynę, ehhh.
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Wto mar 27, 2012 6:07 Re: WólkaZaleska-Szara chora/ potrzebna KASA na leczenie Sza

Mamrot pisze:rozmawiałam z Wetka Szarej. Bardzo dobry kontakt. Szara ma białaczkę, test zrobiony był na obecność wirusa a nie na obecność p.ciał. TRZEBA zrobić testy wszystkim Wólkowcom. Objawy - anemia hemolityczna typowa przy białaczce, rozpad krwinek dał żółtaczkę, tu skupia sie praca - płukanie bilirubiny która zatruwa nam kotke. Steryd został podany żeby pobudzić organizm i krew byc może poprawić... steryd będzie na krótko... WETECZKA ZALECA: TERAZ BARDZO WAŻNE JEST KARMIENIE KOTKI, TYLKO NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI KARMĄ. MIĘSKO SUROWE! I NAJLEPSZE SUCHE BEZZBOZOWE! Nie ma jednak zalecenia na karme wątrobową. ALE MUSIMY ZORGANIZOWAĆ KARME NAJLEPSZĄ, TO JEST TERAZ DLA NIEJ SZANSA. Zasmuciłam się. Wetka mówi, żeby ją wzieła do siebie bo bardzo jej do serca przypadła... ale do niej przychodza koty sąsiadów... więc nie może wziąć szarej... potencjalne zagrożenie jednak. INTERFERON KOCI MA SENS PRZY REMISJI, TERAZ KOTKA MA STAN CIĘŻKI I INTERFERON NIE MA SENSU. SZARA NIE STANOWI ZAGROŻENIADLA PIESKÓW Nausici. jeśli rozpatrywać zmiane DT czy DS to tylko taki bez kotów... Bardzo mi przykro, że Nausica ma takie obciazenie przy pierwszym tymczasie... Trzymajcie się... wlewy podskórne bardzo ważne i długo to będzie trwało ale jest sens, jest szansa. Trzeba duzo i dobrze karmić, płukać podskornie i jest szansa...

wrzucić to w pierwszy post?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto mar 27, 2012 7:44 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

Patmol! no wrzucaj, to są informacje których nie mammy zamiaru ukrywać.

Mamrot

Post » Wto mar 27, 2012 7:59 Re: WólkaZaleska-Szara chora/ potrzebna KASA na leczenie Sza

janna019 pisze:Ależ smutne wieści :( biedna Szarusia. Jutro pędzę robić testy. Może te nawracające cieknące oczy Tygrysi-Melby mają przyczynę, ehhh.

zrób wymaz z wycieków ocznych i daj na posiew z antybiogramem. nie martw się, nosicielem moga być ale to nie znaczy że zachorują.

Mamrot

Post » Wto mar 27, 2012 11:41 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

Poszło 50 zł na Kastora - na leczenie Szarej
Szarusia... :ok: :ok:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Wto mar 27, 2012 11:46 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

Mamrot pisze:Patmol! no wrzucaj, to są informacje których nie mammy zamiaru ukrywać.

pewnie 8) wrzuciłam
ja nic nie chce ukrywać -tylko pierwszy post robi mi sie monstrualny :mrgreen:
muszę coś z niego powycinać :wink:

Patmol

Post » Wto mar 27, 2012 11:46 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

zjawka pisze:Poszło 50 zł na Kastora - na leczenie Szarej
Szarusia... :ok: :ok:

piszecie przy wpłatach, że to na Szarą?

Patmol

Post » Wto mar 27, 2012 11:58 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

Ja nie napisałam, napisałam tylko, że na koty z Wólki. :oops:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Wto mar 27, 2012 21:11 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

piszecie przy wpłatach, że to na Szarą?[/quote]

Ja dopisałam ( na koty z wólki,na lecz. Szarej)
Jakieś nowe wieści?
Duża von Focha nie odzywa się, a miała testy w sobotę robić.... :roll:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro mar 28, 2012 8:31 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

tutaj jest sprawozdanie finansowe Kastora https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... n_US#gid=1
z Akcji zwierzaki z Wólki Zaleskiej z wszystkimi wpłatami

zostały pieniądze 277,01 zł
trzeba pamiętać, że
(cytuję z dogo)
Fundacja tylko użyczyła konta i nie decyduje co za uzbierane fundusze zostanie zakupione. Warunek - musi być faktura, bez tego nie da się rozliczyć kasy i nie może to być wydatek nie związany bezpośrednio ze zwierzątkami - nie za telefony, nie za transport, nie za hotele.
Na FB i na stronie Fundacji jest aktualny stan finansów zwierzątek z Wólki i czekamy na koncert życzeń Co kupić. Jeśli kotek jest chory, to albo można pokryć kilka wizyt, lub kupić leki.Decyzja należy do Was
Ostatnio edytowano Śro mar 28, 2012 8:42 przez Patmol, łącznie edytowano 1 raz

Patmol

Post » Śro mar 28, 2012 8:41 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

czy ktoś ogłasza Gunię i Myszkę?

Patmol

Post » Śro mar 28, 2012 11:00 Re: WólkaZalesk-Szara b.chora str.63/potrzebna KASA na lecze

Dziewczyny, Kastor się dopytuje, co jest potrzebna dla kotów lub psów z Wólki? Odpisałam, że sytuacja opanowana na razie, ale przekażę zapytanie, co powyższym czynię. Napisałam też, że te środki, które są na Koncie Kastora, będą prawdopodobnie wykorzystane na leczenie Szarusi. Jeśli zapadnie jakakolwiek inna decyzja, proszę, skontaktujcie się z Kastorem.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

[poprzednia][następna]