PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 16, 2013 20:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Właśnie dopisałam do naszej listy dwie kotki ze Stanisławic. O sfinansowanie sterylizacji poprosiła nas pani, która latem objęła je opieką. Pierwsza będzie sterylizowana w tym tygodniu, a druga, młodsza na początku listopada. Czekam na zdjęcia. :kotek: :kotek:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro paź 16, 2013 21:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Jak pogoda będzie w miarę w porządku to wypuszczamy Czarnulkę w piątek rano (krojona była w piątek).

Mam pytanie. Potrzebujecie kenelówkę czy mogę ją przetrzymać do kolejnego łapania?

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Śro paź 16, 2013 21:57 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Sylwka pisze:Jak pogoda będzie w miarę w porządku to wypuszczamy Czarnulkę w piątek rano (krojona była w piątek).

Właściwie to możemy ją wypuścić też w sobotę rano. Oj zobaczymy. Na dzisiaj lepsza prognoza pogody jest na sobotę.

Sylwka

Post » Śro paź 16, 2013 23:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

11.10.2013 kolejna kotka została dostarczona na sterylkę do lecznicy (kotkę przywiozła pani karmicielka ze wsi Lewki), 12.10.2013 kotka została wysterylizowana :ok:

Obrazek

Obrazek

14.10.2013 zabrałam kolejną kotkę na sterylkę ze wsi Augustowo, kotka została wysterylizowana 15.10.2013 :ok:

Obrazek

Obrazek

Chiara mam jeszcze do wykorzystania 9 sterylek, zgadza się czy coś pomieszałam? :oops:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw paź 17, 2013 8:35 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Ale lecicie jak burza :D .

Siostra zadzwoniła do mnie po 7-mej rano, że Czarnulka całą noc nawoływała (zawodząco miauczała). Chyba ma dość zamknięcia. Postaram się dzisiaj oglądnąć jej brzuch i jak wszystko jest OK to nie ma sensu jej trzymać w klatce. Co o tym myślicie? Wieczorem minie pełne 6 dni od zabiegu. Ona je, kupal jest codziennie i całe dnie spędza leżąc na transporterze. Chyba jej się nudzi.

Sylwka

Post » Czw paź 17, 2013 9:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Za wrzesień pełen wrażeń - dziękuje

Chiara pisze:Pinokio wysterylizowała dwie następne kotki, zdjęcia wkrótce. Poprosiła o osiem następnych sterylek, które dopiszę do naszej listy. Donosi, że ludzie ze wsi proszą o sterylizacje, bo wieść już poszła, że pomaga. To dla mnie wielka radość, bo wiejskie koty są bardzo bliskie memu sercu, wiem jak żyją, jak jedzą. Wiem też jak kończą tam maluszki. Często trzeba prosić, przekonywać, tłumaczyć czym jest sterylka, a tu ludzie sami proszą...

Pinokio, ja nie wiem jak Ty to robisz, kochana! :aniolek:

Jest mi bardzo przykro i bardzo wstyd i bardzo przepraszam, ze dopiero teraz wstawiam zdjecia. Cały czas czekałam na trzecia kotke i chciałam razem wstawic wszystkie trzy koteczki. Potem czas nieubłagalnie leci i zaangazowałam sie w pomoc psom, szczeniakom, sukom w Bielsku Podlaskim. Tam masakra po prostu - sami zobaczcie, kto nie wie https://www.facebook.com/#!/events/6450 ... ion=stream , tylko tyle mam na swoje usprawiedliwienie. P R Z E P R A S Z A M i bardzo D Z I E K U J E :1luvu:
Prosiłam dzisiaj Sylwie zeby pilnowała mnie po kazdej kolejnej sterylizacji z wklejaniem zdjec od reki. Bardzo sie postaram byc na bierzaco.

Kotunia z Bielska Podlaskiego z ul. 11-go Listopada, ktora karmicielka sama dostarczyła na zabieg i sama odebrała.

Obrazek

Kotki z wsi Augustowo (jedna juz w ds, druga u mnie)

Obrazek(ta ma domek)

Obrazek(ta, jest u mnie na dt)

Bardzo dziekuje i jeszcze raz przepraszam. "Papierki" dzisiaj wysle.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw paź 17, 2013 10:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Pinokio, dzięki. :lol:

Sylwia1982 brawo, brawo! :1luvu: :1luvu: Tnij, powiem Ci kiedy sterylki na Ciebie się skończą i dopiszę nowe. 8)

Sylwka, jeśli kicia tak wyje to chyba trzeba ją wypuścić, sześć dni to całkiem przyzwoity czas przechowania. Co do klatki zapytam Luelkę czy będzie potrzebna, ale wątpię.

Chiara

Post » Czw paź 17, 2013 12:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Chiara dzięki za odpowiedź. Też myślę że je wystarczy tym bardziej że nie miała nic cięte wewnątrz i szwy są tylko na otrzewnej i skórze. Z racji nocnych występów i fochów (fuczy) dostała od mojej siostry robocze imię Księżniczka.

Sylwka

Post » Czw paź 17, 2013 13:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Sylwka pisze:Chiara dzięki za odpowiedź. Też myślę że je wystarczy tym bardziej że nie miała nic cięte wewnątrz i szwy są tylko na otrzewnej i skórze. Z racji nocnych występów i fochów (fuczy) dostała od mojej siostry robocze imię Księżniczka.

Ślicznie. :kotek:

Chiara

Post » Czw paź 17, 2013 17:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Dziewczyny, świetna robota :1luvu: . Dla tych kotów Wasza pomoc to jak los na loterii :ok: .

Sylwka, potwierdzam, że możesz zatrzymać klatkę, skoro szykują się następne zabiegi.

:ok: :ok: :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw paź 17, 2013 20:51 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Księżniczka już na wolności. Dystyngowanie powędrowała prosto na działkę sąsiada. Nawet nie musiałam jej na siłę oglądać bo przed ucieczką do transportera pięknie pokazała podwozie wisząc na klace brzuchem do góry.

Sylwka

Post » Sob paź 19, 2013 13:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Sylwka pisze:Księżniczka już na wolności. Dystyngowanie powędrowała prosto na działkę sąsiada. Nawet nie musiałam jej na siłę oglądać bo przed ucieczką do transportera pięknie pokazała podwozie wisząc na klace brzuchem do góry.

:lol:

Chiara

Post » Sob paź 19, 2013 13:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Ostatnio edytowano Nie paź 20, 2013 17:48 przez Chiara, łącznie edytowano 1 raz

Chiara

Post » Nie paź 20, 2013 17:28 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

ale jaja!
kliknęłam w w/w link
przekierowałao mnie do Kociej skrzyneczki, do nie wysłanego postu
no to kliknęłam wyślij...
i się pojawiło: Sarah DeMonique pisze:
sorry, jakoś odruchowo mi poszło
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Śro paź 23, 2013 21:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Sterylizujemy! :)))

Chiara pisze:Właśnie dopisałam do naszej listy dwie kotki ze Stanisławic. O sfinansowanie sterylizacji poprosiła nas pani, która latem objęła je opieką. Pierwsza będzie sterylizowana w tym tygodniu, a druga, młodsza na początku listopada. Czekam na zdjęcia. :kotek: :kotek:

Pierwsza kicia już po sterylce. :lol: Jeszcze dwa tygodnie temu była błąkającą się w Bochni bezdomną. :( Całe szczęscie, że pani, która poprosiła OZ o pomoc w sterylizacji ją uratowała, bo kicia nie wygląda za dobrze...

Obrazek

Chiara

[poprzednia][następna]