Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sylwka pisze:Jak pogoda będzie w miarę w porządku to wypuszczamy Czarnulkę w piątek rano (krojona była w piątek).
Chiara pisze:Pinokio wysterylizowała dwie następne kotki, zdjęcia wkrótce. Poprosiła o osiem następnych sterylek, które dopiszę do naszej listy. Donosi, że ludzie ze wsi proszą o sterylizacje, bo wieść już poszła, że pomaga. To dla mnie wielka radość, bo wiejskie koty są bardzo bliskie memu sercu, wiem jak żyją, jak jedzą. Wiem też jak kończą tam maluszki. Często trzeba prosić, przekonywać, tłumaczyć czym jest sterylka, a tu ludzie sami proszą...
Pinokio, ja nie wiem jak Ty to robisz, kochana!
Sylwka pisze:Chiara dzięki za odpowiedź. Też myślę że je wystarczy tym bardziej że nie miała nic cięte wewnątrz i szwy są tylko na otrzewnej i skórze. Z racji nocnych występów i fochów (fuczy) dostała od mojej siostry robocze imię Księżniczka.
Sylwka pisze:Księżniczka już na wolności. Dystyngowanie powędrowała prosto na działkę sąsiada. Nawet nie musiałam jej na siłę oglądać bo przed ucieczką do transportera pięknie pokazała podwozie wisząc na klace brzuchem do góry.
Chiara pisze:Właśnie dopisałam do naszej listy dwie kotki ze Stanisławic. O sfinansowanie sterylizacji poprosiła nas pani, która latem objęła je opieką. Pierwsza będzie sterylizowana w tym tygodniu, a druga, młodsza na początku listopada. Czekam na zdjęcia.![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510 i 122 gości