KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 18, 2012 23:23 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

:arrow: http://www.jokot.pl/aktualnosci.html
Robione na szybko, jeszcze muszę wgrać zdjęcia i powygładzać to i owo.
W dziale "rozliczenie akcji" wykazane pierwsze wpłaty, które weszły na konto. Dziękujemy!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sty 19, 2012 0:15 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

pomoc niestety nie moge, ale rozesle wsrod znajomych link do was... choc tyle moge zrobic. Ogladalam reportaz o Korabiewicach... 8O :evil: Na ten temat wypowiadac sie nie bede, bo pewni bym byla wyautowana z tego forum dozywotnio za niecenzuralne slowa :evil:
Tymczasem trzymam mocno, z calej sily kciuki i zmykam rozsylac wici.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sty 19, 2012 0:47 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

dobra. to był długi dzień. mamy DT dla 1-go i TDT dla 3 sztuk. mamy jeszcze 3 doby na znalezienie DT dla reszty.

i ciut spokojniej, acz też intensywnie musimy zdobyć fundusze...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw sty 19, 2012 1:01 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Ja im bliżej weekendu, tym bardziej wyjęta jestem, planuję długi objazd po kraju.
Dlatego prawa administratorskie masz Ty i Zofia, możecie tam kogoś dodać, zmieniać tytuły, dodawać foty. Postaram się ogarniać temat póki będę.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 19, 2012 1:14 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

zajrzałam-ooooczywiście "przez" Szalonego Kota :D
mam następujący pomysł-możecie z niego skorzystać,możecie nie skorzystać..
Chciałabym pomóc tym kotom i to jedyne co mogę odpowiedzialnie zaproponować...sądzę że gdybyście nie daj Bóg, nie znalazły innego wyjścia to warto tę ofertę rozważyć.
Otóż mam pomieszczenie które i tak do wiosny stoi puste : jest to murowany budynek,zamknięty,ciepły,duży,niepodatny na zniszczenia, choć oczywiście nie przystosowany dla kotów-raczej tymczasowa bezpieczna przechowalnia niż luksusowe dt.
Znajduje się ono na Pradze płd-Gmina Wawer-konkretnie w Miedzeszynie 5 min. spacerkiem od przystanku autobusowego.
W tym budynku możemy umieścić koty na tdt i mogą tam czekać aż znajdziecie im dt, a maksymalnie do wiosny.
Ponieważ nie mieszkam pod tym adresem to mój udział w sprawie może polegać wyłącznie na użyczeniu pomieszczenia-aż tyle ale jednocześnie tylko tyle, tak więc ktoś musiałby przyjeżdzać do tych kotów i obsługiwać je-karmić,leczyć w razie potrzeby,sprzątać im itd.-kwestia np.zorganizowania dyżurów.
Wiem że to nie najwygodniejsza opcja ale już raz świetnie się sprawdziła-pewna kotka kilka tygodni była tam na dt właśnie na takiej zasadzie i dzięki temu żyje.
To jedyne co mogę zaproponowac bo swoich tymczasów mam tyle ile maksymalnie mogę mieć i na żadne inne nie mam już niestety czasu.
w razie potrzeby proszę pisać pw.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 19, 2012 7:56 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Smarti :1luvu: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sty 19, 2012 8:41 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

jopop pisze:Odwiedziłam właśnie 4 panów.

Czarny gnojek (nr 5) miział się non stop utrudniając mi jakiekolwiek działania przy pozostałych. Znalazł sobie świetną zabawę w łapaniu mnie za włosy, w efekcie wróciłam z dość długą szramą na ryju :twisted: Obcięłam mu pazurki. Słodki jest.

Kochany czarnulek :1luvu: Już się nie mogę doczekać jego przyjazdu :)
Jeszcze nie dojechał a moja córcia już go ochrzciła, Rysio :lol: narazie tak zostanie a jak pobędziemy chwilę razem to może coś się zmieni ;)

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw sty 19, 2012 8:57 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Aleba pisze::arrow: http://www.jokot.pl/aktualnosci.html
W dziale "rozliczenie akcji" wykazane pierwsze wpłaty, które weszły na konto. Dziękujemy!
Nie widzę tego :( Na dzień dzisiejszy jak wysokie są faktury z lecznicy?
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Czw sty 19, 2012 8:58 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

*anika* pisze:
michalinadzordz pisze:Chętnie bym wzięła tą małą pingwinkę do DT, ale jestem z Wrocławia, a DT mogę zaproponować najwcześniej 6 lutego bo wcześniej wyjeżdżam. Naprawdę nikt z Warszawy i okolic nie może wziąć kotków do DT? Chociaż tych najmłodszych, z największymi szansami :(

Którą? Nr 12? Jeśli tak, może poczekać do 6 lutego na Ciebie (dziś do mnie przyjeżdża).
Ale zostanie u mnie dłużej (tzn. dłużej niż planowałam, bo planowałam do 29 stycznia) tylko jeśli będzie dla niej taki stuprocentowo pewny dom tymczasowy którą ją przejmie możliwie szybko.

edit:
tutaj pisałam o mojej ofercie tymczasowego DT dla 3 kotów:
viewtopic.php?p=8457414#p8457414

Mam właśnie w DT takiego wystraszonego dzikuska. Dziewczynkę. Myślę, że dobrze by jej zrobiło towarzystwo. U mnie kotki są któtko w DT, najdłużej był jeden 2 tyg. ;) Cała moje szósteczka ma już cudowne DS. Tylko nie wiem co z tą moją Dunią, którą mam teraz u siebie. Napisz mi proszę na PW jak ona się zachowuje, czy jest miziakiem, czy podchodzi, bo chciałabym, żeby moja Dunia miała taki wzór do naśladowania. Zdrowotnie wszystko z nią ok? Jest po sterylizacji?

No i jak ewentualnie z dojazdem do Wrocławia?
Ostatnio edytowano Czw sty 19, 2012 9:04 przez michalinadzordz, łącznie edytowano 1 raz

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw sty 19, 2012 9:03 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Wszystkie kotki są po sterylizacji.

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Czw sty 19, 2012 9:56 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

1969ak pisze:
Aleba pisze::arrow: http://www.jokot.pl/aktualnosci.html
Nie widzę tego :( Na dzień dzisiejszy jak wysokie są faktury z lecznicy?

Ja na razie umieściłam tylko wpłaty na konto, bo do tego mam dostęp.
Kwestie rozliczeń z lecznicą pilotuje jopop, poproszę ją o wpisanie kosztów.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw sty 19, 2012 9:58 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Szalony Kot pisze:Dlatego prawa administratorskie masz Ty i Zofia, możecie tam kogoś dodać, zmieniać tytuły, dodawać foty.

no ja to jak powszechnie wiadomo znakomicie sie po FB poruszam :twisted: Zośka musi samodzielnie udźwignąć brzemię :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 19, 2012 10:03 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

1969ak pisze: Nie widzę tego :( Na dzień dzisiejszy jak wysokie są faktury z lecznicy?

dostaną zbiorczą fakturę za całość. będą tam m.in.:
- 12 sterylizacji
- 2 kastracje
- leczenie 4 kotów
- badania pingwina
- pobyty w szpitaliku całego stada (to będzie niestety znacząca suma, dlatego prosiłam też o TDT do niedzieli)
- odrobaczenie i przeglądy techniczne ;) wszystkich

EDIT: postanowiłam wyedytować, bo mnie modzi kopną za odpisywanie w nowych postach ;)

Smarti - wielkie dzięki za propozycję. Nie mam pojęcia ile mamy osób z Miedzeszyna lub okolic, które mogłyby podjąć się opieki nad kotami. Niestety ja osobiście nie dam rady, jechałabym tam półtorej godziny w jedną stronę :roll:
Obrazek

jopop

Post » Czw sty 19, 2012 13:42 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Przypomnę wątek - pilnie szukamy DT oraz pytamy kto mógłby ew. "dyżurować" przy opiece nad kotami w Miedzeszynie koło Warszawy.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]