K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 10:19 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

miszelina pisze:
Tweety pisze:ktoś wie gdzie są kocie zdjęcia, które były na ostatnim Kocivencie? u mnie są tylko magnesy a mam imprezę w przyszły weekend i gromadzę wszystko co potrzebne

Fotki to nie wiem, ale rollup jest chyba nadal w Cabinet Secret

tak, rozmawiałam z Basią z CS, leży u nich. Fotek szukam nadal

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sie 25, 2011 10:22 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Tweety, śpią faktycznie :lol: Hibernują znaczy :lol: To co, przeprowadzka jesienią?
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Czw sie 25, 2011 10:34 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Tweety pisze:
queen_ink pisze:
Tweety pisze:
Anna09, argument, że na Wielopole było blisko a tu nie jest chyba nie do końca przemyślany, bo na Wielopole z Ruczaju jest 6,4 km a na Chocimską 7,6 km i na Wielopolu czy w ogóle w ścisłym centrum znaleźć miejsce do parkowania (no i strefy!) nie jest sprawą łatwą. Zresztą np Queen_ink ma jeszcze dalej, jeździ autobusem czy tramwajem i daje radę.

Nie wiem, czy to się da tak porównać, bo dojazd mam w miarę bezproblemowy i bezprzesiadkowy, ale komunikacją zajmuje mi min. 1,5 godziny, na Wielopole miałam dużo bliżej, więc i częściej mogłam przychodzić i dłużej z kotami posiedzieć, teraz mam czas wyliczony co do minuty, jak jest dużo klatek:(
Ale to uwaga na marginesie, jak jw u Joli (plus żal, że w komunikacji spędzam niemal tyle samo czasu, co z kotami).

Imo idealne by było jeszcze trzecie pomieszczenie dla kotów typu Katia, żeby mogły się cieszyć wolnością, nie terroryzując innych (jak Leon siedział na Wielopolu). I wanna lub brodzik. I woliera albo hektarowy ogród;)...

hello, Asiu, tu Ziemia :wink:

fiszka13, pytam, bo ogród mam, w pobliżu jest las/zagajnik (z sarnami! a co :) ) na mieście mówią, że dawno tam mieszkam w okazałym domu i to za fundacyjne pieniądze ale jakoś nie korci mnie zamiana mojej "szafy trójki" na garaż blaszak i drewnianą sławojkę, które faktycznie tam stoją ale z częstym dokarmianiem byłby problem. A one nie śpią w zimie?

Jeże nie przesypiają całej zimy zdarza się że wstają zmieniają miejsce i dojadają.
Więc le[piej żeby ktoś je miał na oku.

Tweety to co masz w tej wypasionej willi miejsce ? wprowadzę się mogę robić za stróża
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw sie 25, 2011 10:59 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Etiopia pisze:
Tweety pisze:
queen_ink pisze:
Tweety pisze:
Anna09, argument, że na Wielopole było blisko a tu nie jest chyba nie do końca przemyślany, bo na Wielopole z Ruczaju jest 6,4 km a na Chocimską 7,6 km i na Wielopolu czy w ogóle w ścisłym centrum znaleźć miejsce do parkowania (no i strefy!) nie jest sprawą łatwą. Zresztą np Queen_ink ma jeszcze dalej, jeździ autobusem czy tramwajem i daje radę.

Nie wiem, czy to się da tak porównać, bo dojazd mam w miarę bezproblemowy i bezprzesiadkowy, ale komunikacją zajmuje mi min. 1,5 godziny, na Wielopole miałam dużo bliżej, więc i częściej mogłam przychodzić i dłużej z kotami posiedzieć, teraz mam czas wyliczony co do minuty, jak jest dużo klatek:(
Ale to uwaga na marginesie, jak jw u Joli (plus żal, że w komunikacji spędzam niemal tyle samo czasu, co z kotami).

Imo idealne by było jeszcze trzecie pomieszczenie dla kotów typu Katia, żeby mogły się cieszyć wolnością, nie terroryzując innych (jak Leon siedział na Wielopolu). I wanna lub brodzik. I woliera albo hektarowy ogród;)...

fiszka13, pytam, bo ogród mam, w pobliżu jest las/zagajnik (z sarnami! a co :) ) na mieście mówią, że dawno tam mieszkam w okazałym domu i to za fundacyjne pieniądze ale jakoś nie korci mnie zamiana mojej "szafy trójki" na garaż blaszak i drewnianą sławojkę, które faktycznie tam stoją ale z częstym dokarmianiem byłby problem. A one nie śpią w zimie?

Jeże nie przesypiają całej zimy zdarza się że wstają zmieniają miejsce i dojadają.
Więc le[piej żeby ktoś je miał na oku.

Tweety to co masz w tej wypasionej willi miejsce ? wprowadzę się mogę robić za stróża

ale generalnie żyją na wolności, gdzie niekoniecznie ktoś ma je na oku. Mogę im tam wstawić domek. Oczywiście to luźna propozycja.
tyle, że z wyposażenia są tam tylko taczki, szafka wisząca i dwie ławeczki zbite z drewna :), wystarczy?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw sie 25, 2011 11:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Tweety pisze:
Etiopia pisze:
Tweety pisze:
queen_ink pisze:
Tweety pisze:

Więc lepiej żeby ktoś je miał na oku.

ale generalnie żyją na wolności, gdzie niekoniecznie ktoś ma je na oku. Mogę im tam wstawić domek. Oczywiście to luźna propozycja.
tyle, że z wyposażenia są tam tylko taczki, szafka wisząca i dwie ławeczki zbite z drewna :), wystarczy?

budka będzie ok :ok:

Kiedy mogę się wprowadzić :?:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw sie 25, 2011 11:42 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Witajcie.. jestem tu nowa :oops:
W sumie już obszczekana przez panią "xagax" na innych wątkach ale szukam tu Krakusek co w razie potrzeby pomocą posłużą. Jakieś 2-3 tyg temu przyczapiła się do mnie trikolorka w miejscu gdzie wykańczam nowy dom w lesie. Teraz też mieszkam pod lasem ale w Kraku i dopiero na zimę a może jak los da jesienią przeprowadzka w nowe miejsce. Problem jak narazie polega na tym że Kiciolina zamieszkuje na poduszeczce pod drzwiami nowego domu i dokarmiamy ją codziennie jeżdżąc po 60km za kazdym razem :| Jestem już umówiona na sterylkę na poniedziałek więc zakupiłam kosz do transportu i dostałam od weta saszetki coby sprawdzić czy będzie jej smakowało jedzonko dla kstratów. Ale wracając do tego co chciałam konkretniej.. Czytam tu że macie czasem problemy z transportem więc jak coś to służę pomocą bo mam dwa samochody. Jeśli chodzi o jeżyki to w chwili obecnej mam dogodne warunki dla nich bo las za płotem ale mam niestety 50kilową potworkę co jak widzi jeża to też się jeży :? Gdybyście nie miały co z nimi zrobić do zimy to ja mogę wywieźć do ogrodu w nowym domu. Dom a wokół niego masa grzybów jadalnych, sporo ślimaków, jerzyny, sarny, zające i brak psów latających na wolności. Ogród wchodzi w głąb lasu więc i chałupkę mogłabym im wybudować bo jak to po budowie desek ci u nas dostatek :mrgreen: Karma siłą rzeczy się dla nich jakaś znajdzie bo skoro Kicia się przyczapiła to jeść musi 8)
Pozdrawiam
Gośka

gonia_krak

Od: Wto sie 23, 2011 9:36

Post » Czw sie 25, 2011 12:13 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Mała Faith będzie mieć jutro zabieg, może uda się ocalić gałki, a może nawet wzrok w jednym oku... może, może.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw sie 25, 2011 12:40 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:Mała Faith będzie mieć jutro zabieg, może uda się ocalić gałki, a może nawet wzrok w jednym oku... może, może.

Kciuki :ok: :ok: :ok:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw sie 25, 2011 13:25 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Wczoraj moja wesoła trzódka została zaszczepiona - wszystkie poza mamą, która dostała ze stresu rozwolnienia tuż przed szczepieniem. Powtórka za tydzień. W międzyczasie wrzucam ogłoszenia o adopcji. (np. tutaj: http://tablica.pl/oferta/super-kociaki-zdrowe-samodzielne-domowe-w-dobre-rece-filmik-IDh3zB.html )
Świerzb u kociej mamy jest już historią, za to moje domowniaki - Buka i Lord Kraken dostały maść antybiotykową do uszu, bo jakiś stan zapalny zaczął im kiełkować.

EDIT
Mamuśka prawdopodobnie dostała rujki, dzisiaj jadę kupić tabletki i tak za 2 tygodnie do ciachnięcia by była.

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Pt sie 26, 2011 5:08 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Grafik wrześniowy: na razie 1 dekada, no, do 11 (bo to niedziela)
Proszę o wpisy.

1.09. czwartek rano:
wieczorem: Miszelina
2.09. piątek rano:
wieczorem: Milu
3.09. sobota rano: Milu
4.09. niedziela rano: Kinga Warmijska
wieczorem: Kocuria
5.09. poniedziałek rano: Yenika
wieczorem Britta
6.09 wtorek rano: Basia Cz.
7.09. środa rano: Basia Cz.
8.09. czwartek rano
wieczorem: Mahob
9.09. piątek rano
wieczorem: Milu
10.09. sobota rano: Milu
wieczorem: Basia Cz.
11.09. niedziela rano: Kinga Warmijska
12.09. poniedziałek rano: Yenika

Nadal cztery dziury poranne. Nikt nie może?

I przy okazji: osoby, które kiedyś dyżurowały na Kocimskiej, ale zrezygnowały i dyżurów nie podejmą, nawet interwencyjnych, i też w żaden inny sposób nie udzielają się w kociarni (transporty, zdjęcia, itp.), proszone są o zwrot kluczy, nie ma sensu wciąż dorabiać dla nowych. W sprawie zwrotu kluczy proszę kontaktować się ze mną lub Kingą Warmijską.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt sie 26, 2011 8:27 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Miło mi było Was wczoraj spotkać.
Wislackikot dziękuję wiesz za co to mi było bardzo potrzebne ......

Wczoraj po powrocie do domu jak zobaczyłam sukę obrzyganą po kokardę to z miejsca oprzytomniałam i odechciało mi się spać .... :(
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt sie 26, 2011 9:32 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Również miło było Was widzieć. Niestety musiałem się urwać wcześniej, bo raz, że strefa płatnego parkowania jest do 20-stej :twisted: (dawniej była do 18), dwa, że musiałem jeszcze do veta podjechać.

A teraz proszę trzymać kciuki, bo dziś wieczorem, przy odrobinie szczęścia, jeden z moich maluchów pójdzie do nowego domku!

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Pt sie 26, 2011 9:34 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Zlloty pisze:Również miło było Was widzieć. Niestety musiałem się urwać wcześniej, bo raz, że strefa płatnego parkowania jest do 20-stej :twisted: (dawniej była do 18), dwa, że musiałem jeszcze do veta podjechać.

A teraz proszę trzymać kciuki, bo dziś wieczorem, przy odrobinie szczęścia, jeden z moich maluchów pójdzie do nowego domku!

no to kciuki :ok: :ok:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt sie 26, 2011 9:34 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Czy będziecie może robić zamówienie żwirku z Certechu i można się podpiąć? :oops:
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Pt sie 26, 2011 9:49 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Zlloty pisze:.......A teraz proszę trzymać kciuki, bo dziś wieczorem, przy odrobinie szczęścia, jeden z moich maluchów pójdzie do nowego domku!

:ok: :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]