Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 18:27 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

mar_tika pisze:Dziś Magda zabiera do siebie na stałę Piracika ,no i dowiedziałam się od Piotra że Ślepaczek pojechał 8O A do mnie taki fajny domek o niego dzwonił z ogloszeń z allegro.No cóż trzeba trzymać kciuki żeby udało mu się i dożył w nowym domku sedziwego wieku :ok:

Hej, no mała poprawka niestety, zabieram Piracika dopiero w poniedziałek :? ale już na bank!
Super wiadomość, że Reyuś pojechal do domku - własnie dziś go juz nie widzialam popołudniu :)
Dziś była adpocja akurat jak byłam- domek znalazl koteczek z kwarantanny, z klatki nr 13, bialy z czarnymi plamkami na glówce. Wzięli go bardzo sympatyczni ludzie, którzy już zabrali wcześniej buraska z kwarantanny. A teraz będzie mieć towarzystwo :1luvu:
Zostal nazwany Filipkiem (no albo będzie Filippa ;) bo moja sprawdzalność płci jest kiepska.

Nakarmilam towarzystwo Winstonem, na kwarantannie zostala też sucha Purina. Koty wymiziane, Piracik ma zapowiedziane żadnych ucieczek więcej!
Plakaty informacyjne powieśilam na osiedlu na Barakach, na przystanku, koło Remondisu i dałam panu z ochrony w Remondisie. Rzeczywiście widzial wczoraj małego, czarnego kota- mówił że z kokardką? może któryś mial obróżkę. Dostal informację z telefonami do schroniska i do Piotra, i powiesi ja na tablicy info dla pracowników. Rozmawiałam z pracownikiem stajni (akurat konia prowadził uliczką!) już wiedza i mają nawet kontenerki na złapanie.
To tyle, nie będzie mnie w niedzielę, ale podjadę w poniedzialek wieczorem.
Pozdrawiam Wszystkich :)

MagdaMiotlinska

Od: Pon cze 27, 2011 17:34

Post » Czw paź 13, 2011 19:25 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Kurde Magda masz stalowe nerwy.Ja bym tak nie mogła :oops: Przecież ktos może ci go zaadoptować.
Dziś dzwonił fajny domek z allegro w spr adopcji ślepaczka ,dzwonię do Piotrka w tu masz ktoś go w miedzy czasie adoptował :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Czw paź 13, 2011 20:29 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Na naszym koncie na kociaki schroniskowe i ślepaczki stan kwotę 242,34zł
Dziś kupiłam w Rossmanie i dowiozłam do schroniska (wszystko wpisane w zeszyt, jedzonko poukładane w kantorku)
179 tacek pasztecików z Winstona. Cena super atrakcyjna bo była normalna promocja, a dzięki jakiemuś ccudownemu kodowi, który zdobyła gdzieś Dorotka za zakup 179 tacek zamiast 145zł zapłaciłam 93,89zł czli 1 tacka kosztowała tylko 52gr. jeden sklep ograbiłam jutro napadnę na innego Rossmana.
Czyli 242,34zł minus 93,89zł=148,45zł czyli spokojnie jeszcze można tak na oko zakupić 285 tacek pasztecików o ile kod zadziała :wink: dziś niestety już nie dałabym rady tego udźwignąć, a i w sklepie zostały resztki :wink:
To co mam kupować :?:

Zawiozłam też do Jaagi małego czarnego pokurcza, z zakręconym ogonkiem z boksu pierwszego na kwarantannie - chudy niemożliwie, skóra i kości :(
Magda wyszła chwilę chyba przede mną ze schronu :) kociarnie zamknęte na 10 spustów :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw paź 13, 2011 20:30 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Piotruś mam w samochodzie kontenerek schroniskowy, już nie zdążyłam do oddać, i mam jeszcze parę rzeczy medycznych do schroniska podrzucę przy okazji.

terenia1

Post » Czw paź 13, 2011 20:56 Forum

E no Teresa niezly silacz z ciebie 170 tacek toz to 17 kg :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw paź 13, 2011 21:17 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:E no Teresa niezly silacz z ciebie 170 tacek toz to 17 kg :ok:

No Dorotka było tego chyba sześć reklamówek :ryk: ale dałam radę a co tam :D

terenia1

Post » Pt paź 14, 2011 7:00 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

terenia1 pisze:Zawiozłam też do Jaagi małego czarnego pokurcza, z zakręconym ogonkiem z boksu pierwszego na kwarantannie - chudy niemożliwie, skóra i kości :(
Magda wyszła chwilę chyba przede mną ze schronu :) kociarnie zamknęte na 10 spustów :)

Wypraszam sobie pokurcza :twisted: . Teraz to Mrówka.
Rzeczywiście jest zagłodzona i odwodniona niesamowicie, nawet futerko jest mocno przerzedzone i skórę widać. Nie wiem, ile jeszcze wytrzymałby jej organizm w schronisku. Na jedzenie rzuca sie, ale je po troszce. Odrobaczyłam ją i odpchliłam.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt paź 14, 2011 7:41 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

mar_tika pisze:Kurde Magda masz stalowe nerwy.Ja bym tak nie mogła :oops: Przecież ktos może ci go zaadoptować.
Dziś dzwonił fajny domek z allegro w spr adopcji ślepaczka ,dzwonię do Piotrka w tu masz ktoś go w miedzy czasie adoptował :roll:

Zarezerwowalam sobie Piracika :) Stalowe nerwy ćwiczę w pracy, za każdym razem jak widzę 6 latka sięgającego po nożyczki :roll:

MagdaMiotlinska

Od: Pon cze 27, 2011 17:34

Post » Pt paź 14, 2011 7:50 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Z remondisu dziś przyniesiono dwa małe koty i dwa dorosłe.Zaraz jadę je zidentyfikować mam nadzieję że to nasi uciekinierzy.Trzymać kciuki :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt paź 14, 2011 8:25 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 14, 2011 9:04 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Jaaga pisze:
terenia1 pisze:Zawiozłam też do Jaagi małego czarnego pokurcza, z zakręconym ogonkiem z boksu pierwszego na kwarantannie - chudy niemożliwie, skóra i kości :(

Wypraszam sobie pokurcza :twisted: . Teraz to Mrówka.
Rzeczywiście jest zagłodzona i odwodniona niesamowicie, nawet futerko jest mocno przerzedzone i skórę widać. Nie wiem, ile jeszcze wytrzymałby jej organizm w schronisku. Na jedzenie rzuca sie, ale je po troszce. Odrobaczyłam ją i odpchliłam.

To zwracam honor Mrówce :ryk:
No i brawa dla PANÓW z Remondisu :piwa:

terenia1

Post » Pt paź 14, 2011 10:19 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Moge prosić o dodanie Mrówki na stronę schroniska? Chociaz nie prezentuje się szczególnie.

Obrazek

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Pt paź 14, 2011 11:43 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Nie za często teraz bywam w schronisku, więc załączeniu to czego mi zawsze za mało :D
Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia :kotek: :kotek: :kotek:

My chcemy do domuuuuuu
Obrazek++Obrazek++Obrazek

Boimy się i gdzie jest mama
Obrazek++
Obrazek

Tego nam brakuje najbardziej...
Obrazek

Zimno......
Obrazek++Obrazek++Obrazek

Może i jestem duzy ale też chcę do domu...
Obrazek+
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 14, 2011 11:45 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

A to zdjęcie pt. "pieskie życie kota w schronisku :cry: :cry: :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt paź 14, 2011 12:19 Re: Schronisko Sosnowiec - KrakVet głosowanie - pomóżcie

Podczytuje Was i serce mi pęka jak przeczytałam o włamaniu i ucieczce kotów :cry:

Mam nadzieje, że znajdziecie wszytkie :ok:

Dorota - czy masz może zdjęcie kotki: szaro-białej która siedzi za kaloryferem? Od kiedy jest w schronisku?

Namawiam moja mamę na kociastego i jest szansa, że weźmie kota :D oczywiście zmuszę ją na schroniskowego.

Ja donoszę, że adoptowana przeze mnie mała buraska - Rózia urosła, wypiękniała, wydoroślała. Jest super kochana, ciągle w kontakcie z dziećmi. Jeździ po domu w wózku dla lalek, husta się na koniku na biegunach, uwielbia Miefisia. Może w końcu uda mi się zdjęcia wrzucic :oops:

Adoptowana w sobotę Noska też zaczyna przyzwyczajać się do nowego domu. Nadal jest płochliwa i wycofana ale upór właścicieli i miłość do Noski pomoże przezwyciężyć te trudne chwile

ula77

Od: Śro sie 03, 2011 21:39

[poprzednia][następna]