WROCŁAW :Kocie podziemie.Rózia, Dorka, Milka, chore maluszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 02, 2012 13:21 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

Na wro-kotach widziałam taką pareczkę, Lusia i Jasio:
:1luvu: http://wroclawskiekoty.com/pozostale_koty.html

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Czw lut 02, 2012 16:17 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

jessi74 pisze:to bardzo dobra wiadomość :ok: kciuki za domek :ok:

domek musi najpierw zostać ostrzeżone, że mała trochę dziczy;) zobaczymy co z tego wyjdzie

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw lut 02, 2012 18:54 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

michalinadzordz pisze:
jessi74 pisze:to bardzo dobra wiadomość :ok: kciuki za domek :ok:

domek musi najpierw zostać ostrzeżone, że mała trochę dziczy;) zobaczymy co z tego wyjdzie

Karma RC Calm działa cuda :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lut 02, 2012 19:53 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

A tam dziczy. Nie wiem czy czyni cuda, bo mnie wczoraj Gutek ugryzła, ale trochę posiedziała na kolanach u Pani. Zadzwonię jutro i zapytam jak tam. Ona dostaje krople Bacha jeszcze od wczoraj.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw lut 02, 2012 20:06 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

turkawka pisze:A tam dziczy. Nie wiem czy czyni cuda, bo mnie wczoraj Gutek ugryzła, ale trochę posiedziała na kolanach u Pani. Zadzwonię jutro i zapytam jak tam. Ona dostaje krople Bacha jeszcze od wczoraj.

Ja miałam na myśli przede wszystkim Elma - głuchy i ślepy i był agresywny do kotów i ludzi a po calmie praktycznie całkiem mu agesja się wyłączyła. A Gutek zjadł calma tylko wieczorem a już zaczęła się poprawiać. A to że Cie ugryzła... no wiesz ;) sama bym pogryzła jakbyś do mnie w odwiedziny przyszła bez żadnych przysmaków :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :ryk: :ryk:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt lut 03, 2012 9:33 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

sroka7 pisze:Hej dziewczyny (i chłopaki :wink: )
Napisała do mnie Duża Myszki i Kseni (która poleca Wrocławskie koty i podwójne adopcje na prawo i lewo, pierwsze efekty już są-wczoraj jej znajomi adoptowali 2 koteczki od edu), otóż potrzebuje ona pomocy, a raczej prosi o pomoc dla koteczek, które pojawiły się na ASP na traugutta:
No i mam jeszcze jedną sprawę: na uczelni od listopada opiekujemy sie 2 kotami które już czują się jak u siebie i maja się z nami bardzo dobrze- chyba są to dwie dziewczyny- jedna z nich 100%-

no i mam pytanie czy byłaby mozliwosc włączenia kociaków w program Waszego Stowarzyszenia- przede wszystkim sterylizacji - oglądam ich uszy ale nie widzę żadnego zacięcia wiec chyba nie byly wcześniej poddawane zabiegowi. A są cudne, ufne, dają się głaskać no i regularnie u nas mieszkają. Na Traugutta mamy kawałek terenu zielonego - nie są więc bezpośrednio przy ulicy.

Czy można by korzystając z waszych kontaktów i układów z weterynarzami coś w sprawie zrobić?Ile musielibyśmy tu zebrać funduszy żeby takie zabiegi przeprowadzić?

Jesteś w stanie mi-nam w tym pomóc?

No i mam pytanie czy któraś z was mogłaby pomóc? Bożenka ma mi napisać w jakich godzinach koty się pokazują, jak dostają jeść itp, można się z nią umówić, żeby pokazała gdzie one się pojawiają itp, jednak ja na tę chwilę nie poradzę sobie z tym sama, bo muszę załatwić do końca sprawę Vaderka i do roboty się teraz wybieram, mam już termin wstępnie ustalony, a że to w Kłodzku, to muszę mieszkania szukać, jeździć tam na badania itp...

Oczywiście w miarę możliwości pomogę czy z transportem czy coś, zresztą Bożena na pewno też pomoże w miarę możliwośći (mieszka poza wrockiem).

Jacyś chętni? pomysły/sugestie/wolne talony?

Bardzo prosimy o pomoc!

Wspimianałam kiedyś o 2 koteczkach z ASP - zaraz po moim poście kotki zostały złapane i wysterylizowane. Obecnie są u martki w klatce, bo były chore i miały świerzba, więc ich pobyt po sterylce nieco się przeciągnął i wzbogacił o dodatkowe zabiegi pielęgnacyjne, które martka im wykonała.
Kicie w tej chwili są już praktycznie zdrowe, ale wiadomo, że w te mrozy nikt ich nie wypuści z powrotem w ich miejsce, no i dodatkowo Bożence i Tomkowi bardzo ich szkoda, bo teraz kitki są już zaopiekowane i wyleczone i szkoda im tej pracy, chcieliby znaleźć im najlepiej wspólny dom - szukają wśród znajomych.
Ja kici nie widziałam na żywo, ale "na wolnośći" gdy kotki zaczeły przychodzić na jedzenie dawały się głaskać, bez problemu wchodziły do pracowni, a łapanka wyglądała tak, że jednego dnia Tomek złapał jedną kicię w ręce i do transportera, a na drugi dzień Bożenka uczyniła to samo z drugą kotką - nie było żadnej agresji przy tym, dlatego moze warto spróbować znaleźć im dom, skoro na razie są w klatce u martki?
Ta bardziej kolorowa panna ma ok 3 lat, a burasia ma może 2 lata - mi wyglądają na mamę i córkę. Generalnie kicie cały czas trzymały się razem i fajnie by było znaleźć im wspólny dom, ale myślę że rozdzielenie ich na dokocienie też nie byłoby złe.
Mam tylko takie fotki-z wczoraj:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lut 03, 2012 9:45 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

sroka7 pisze:Obrazek

Kolejna cudaśna tri :lol: :ok: :ok: :ok: za domek :ok: :ok: :ok:

A ja jestem dzisiaj mega happy :lol: bo nastrajając sie psychicznie na BARFowanie zakupiłam do czasu przestrojenia :lol: zapasik Animondy Carny Kitten w różnych smakach z wysyłką gratis, wyszło mnie po 2,67PLN :piwa: ( w moim najtańszym zoologu 4,40 8O )

Pozdrawiam z megamroźnego Wałbrzycha (-25 :roll: )

Lolcia81

Post » Pt lut 03, 2012 10:19 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

Lolcia81 pisze:Kolejna cudaśna tri :lol: :ok: :ok: :ok: za domek :ok: :ok: :ok:

A ja jestem dzisiaj mega happy :lol: bo nastrajając sie psychicznie na BARFowanie zakupiłam do czasu przestrojenia :lol: zapasik Animondy Carny Kitten w różnych smakach z wysyłką gratis, wyszło mnie po 2,67PLN :piwa: ( w moim najtańszym zoologu 4,40 8O )

Pozdrawiam z megamroźnego Wałbrzycha (-25 :roll: )

Może reflektujesz? :wink: są tak cudne kicie, że jak je zobaczyłam, na fotkach dzisiaj, to od razu napisałam- dotąd był niby zamiar wypuszczenia ich, ale Bożenka i Tomek ciągle są za znalezieniem im domku, a też widząc je trudno pomyśleć, że miałyby się tułać po mieście...
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lut 03, 2012 10:32 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

sroka7 pisze:Może reflektujesz? :wink: są tak cudne kicie, że jak je zobaczyłam, na fotkach dzisiaj, to od razu napisałam- dotąd był niby zamiar wypuszczenia ich, ale Bożenka i Tomek ciągle są za znalezieniem im domku, a też widząc je trudno pomyśleć, że miałyby się tułać po mieście...

Ja bym reflektowała za każdym razem jak wchodzę na wątek :lol: , porwałabym i Burą i tą tri i jeszcze nie jedną :lol: ale że mój dom nie jest z gumy (i granice wyrozumiałości męża też :lol: ) to resztki rozsądku przeważają.

Jak to turkawka mi powiedziała, najważniejsze jest zakochanie :lol: hihihi

Lolcia81

Post » Pt lut 03, 2012 11:38 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

sroka7 pisze:
jessi74 pisze:jest miła, zabawowa, ale nie namolna, nie potrafię ująć słowami jej charakteru , ale na pewno jest po stronie pozytywnych charakterów :)
z porównaniu na przykład z moim miłym Mieciem który lubuje się w rozbojach i napadach na inne koty :twisted: na ludzi zresztą też :P

No Miecio bardzo miły jest, mnie miło przywitał jak mi go przedstawiałaś, a nawet chciał mnie odprowadzić do windy - dŻentelmen w każdym calu! ot co!!!

czemu każdy się na to nabiera :twisted:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt lut 03, 2012 22:09 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

A ja tylko wtrącę swoje 3 grosze - gdybyście miały jakieś futro ze świerzbem, to mam prawie pełną tubkę (dużą) oridermylu - wystarczy jeszcze na jakieś 5 kotów :)

Tri przepiękna :1luvu:

A gdzie ten royal calm można kupić? w każdym zoologicznym?

michalinadzordz

Post » Sob lut 04, 2012 15:22 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

michalinadzordz pisze:A ja tylko wtrącę swoje 3 grosze - gdybyście miały jakieś futro ze świerzbem, to mam prawie pełną tubkę (dużą) oridermylu - wystarczy jeszcze na jakieś 5 kotów :)

Tri przepiękna :1luvu:

A gdzie ten royal calm można kupić? w każdym zoologicznym?

To karma weterynaryjna więc u weta albo np. na Krakvecie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob lut 04, 2012 18:16 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

w galeriowcu w zimie urodziło sie 5 kociat, obecnie mają 5 tygodni, same jedza ale dzikie :(

taką wiadomość dostałam, potrzebne więc pilnie domy tymczasowe i wsparcie dla dt , takie maluchy nie poradzą sobie zimą, poza tym jak dzikuski, to z każdym dniem trudniejsza socjalizacja
może ktoś chciałby pomóc? :)

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob lut 04, 2012 19:51 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

przede wszystkim trzeba wyłapać...

michalinadzordz

Post » Nie lut 05, 2012 17:55 Re: WRO:Kocie podziemie cz.III kup kalendarz na 2012 s. 49

jessi74 pisze:w galeriowcu w zimie urodziło sie 5 kociat, obecnie mają 5 tygodni, same jedza ale dzikie :(

taką wiadomość dostałam, potrzebne więc pilnie domy tymczasowe i wsparcie dla dt , takie maluchy nie poradzą sobie zimą, poza tym jak dzikuski, to z każdym dniem trudniejsza socjalizacja
może ktoś chciałby pomóc? :)

Witam, to wiadomość która otrzymałam od osoby dokarmiającej.
szukamy pilnie DT, może jakos uda sie podzielić zimowym przychówkiem.
koteczki są dzikie, zaczęły wychodzić do jedzenia, więc w tym tygodniu chciałabym je połapać. Pomoc w łapaniu ( bo pewnie nie skończy sie na jednym razie) oraz DT i karma mile widziane a wręcz niezbędne !
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

[poprzednia][następna]