Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 21:47 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Aniu, i jak po wizycie w Milanówku? Jak Samsonik?
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon maja 30, 2011 22:30 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Aniu podeślę Ci jutro pastę odkłaczającą.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto maja 31, 2011 10:13 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Gibutkowa dziękuję serdecznie! :) Aż wstyd normalnie! :oops: ale sytuacja jest taka, a nie inna...
do tego dość mocno leczenie Samsonika przeszło moje oczekiwania

Samsonik wczoraj dostał 2 zastrzyki i leki do domu, dziś wymiotów nie było :)
gorąco biedakowi,reszczie z resztą też - futrzeak leży pod łóżkiem jak placek - leży ,a przy nim oczywiście królica, bo ona nie może sobie takiej sytuacji odpuścić i musi matkować i go pilnować.
W piątek jedziemy znowu i w piątek też krew do badania, będzie kucie.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Wto maja 31, 2011 10:17 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Aniu wysyłka pójdzie jutro (priorytetem), bo mnie herpes zaatakował ocznie i mam sklejone jedno oko, siedzę w domu i obijam się o meble bo nie umiem wymierzyć odległości jednym okiem :lol:
To nie trwa zwykle długo niż jeden dzień, tzn. takie totalne poklejenie, także jutro powinnam być już na chodzie :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto maja 31, 2011 14:58 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

dziękuję :1luvu:

gorąco, a u nas nie ma wody w kranie 8O :(

potrzebuje, a w zasadzie to sąsiad i jego kicia namiary na firmę do zabezpieczenia okien, to grodzisk maz., to pewnie firma z okolic Warszawy, nie mogę znaleźć wątku o zabezpieczeniach, może ktoś kojarzy wątek, ma namiary

Anna Rylska

Post » Wto maja 31, 2011 20:04 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Aniu, swojego czasu na forum polecane było http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html (firmowa strona http://www.osiatkowania.pl/ ) - pracuje w W-wie i okolicach. Sporo tam też podpowiedzi jak zrobić zabezpieczenia.

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto maja 31, 2011 20:12 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

dziękuje
w tej 1 - termin dopiero na sierpień jest :?

Anna Rylska

Post » Śro cze 01, 2011 14:03 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Witam.
Są już wyniki histopatologii Samsonika. Dobra wiadomość jest taka, że nie ma zmian nowotworowych ale dobrze nie jest.
Kociak ma potwierdzone IDB, a dokładniej ta odmianę - limfoplazmocytarne zapalenie jelit, są nacieki na jelitach, silny stan zapalny jelit.
W jego przypadku są i biegunka i wymioty, chudnięcie, kot ma chory jest również żołądek i coś jeszcze, tyle na szybko zrozumiałam przez telefon. Konsekwencją choroby m.in. jest problem żołądkowy - zwężenie przy odźwierniku, które trzeba poszerzać, robić plastykę, udrożnić.

W tej chwili kocio czuje się dobrze, leki pomogły i apetyt duży znowu wrócił, co mnie cieszy!
Nie wiem czy pisałam, pewnie nie - w piątek jak byliśmy na wizycie było ważenie - 3,7 kg 8O - to jest życiowy rekord Samsonika!!!
zobaczymy jak będzie w piątek, czy nie schudł, bo u niego to waga szybko leci na łeb na szyję, nawet przy jednodniowych wymiotach

porobiło się :(

Anna Rylska

Post » Śro cze 01, 2011 17:37 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Najważniejsze, że nie nowotwór :ok: i że masz już diagnozę ... Z IBD, choć ciężko, da się żyć ... Super, że chłopak przybrał na wadze ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw cze 02, 2011 8:33 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

tak jest diagnoza, choć choroba straszna :( wyniszczająca strasznie organizm :(
a ciąć trzeba, bo kot tak żyć nie może :(

Anna Rylska

Post » Czw cze 02, 2011 15:17 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

A już wiadomo jakie to koszty orientacyjnie? :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw cze 02, 2011 16:19 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Strasznie mi przykro :( chociaż z drugiej strony dobrze że to nie nowotwór. Ostatnio mało mam czasu na Miau ale nieustannie o Was myślę i martwię się, że choróbska nie odpuszczają... Aniu, a można jakoś leczyć taką chorobę - wiem, że nie można wyeliminować jej całkiem, ale czy można jakoś chociaż to zaleczyć?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Czw cze 02, 2011 16:49 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

tak, jak wcześniej pisałam zaleczyć można, wyleczyć nie ( będzie raz lepiej raz gorzej) -to też robimy od 3 tygodni, już leczymy na IBD, nawet jak 100% diagnozy nie było- dlatego Samosnik mi.in jest tak aktywny, ma apetyt i przytył ( on w październiku 2010 ważył 2,1kg, a 2 tyg. temu 3,7kg) choć tydzień temu było załamanie ( wymioty) jest na lekach; tą cerenie p/wymiotom dostaje cały czas i będzie ją brał jeszcze chyba długo
jutro badamy krew

Anna Rylska

Post » Pt cze 03, 2011 11:04 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

my już po pobraniu krwi

zapraszam na bazarek, naprawdę pomoc bardzo potrzebna

viewtopic.php?f=20&t=128563

Anna Rylska

Post » Pt cze 03, 2011 18:12 Re: Koty.Samson- potrzebna operacjPlastyka jelit.Prosimy o pomoc

Kochani od wczoraj mamy u siebie dwa kocie-krówkowe maleństwa ok. 6 tyg. ( pisałam o nich - od bezdomnej kotki u mojej mamy). Były 4 kociaki, dwójce znalazłam tymczas, dwójka jest u mnie, ta biedniejsza, są niestety mocno chore - zap. płuc, aż dziw! o tej porze roku, gorączkują i walczymy od dziś z biegunką.
Gdyby ktoś mógł, chciał wspomóc nas karmą dla maluchów, witaminkami, żwirkiem,będę naparwdę bardzo wdzięczna :1luvu:
Dziś sprawdzałam nasze "zapasy" i jedziemy na oparach :( mąż jutro wraca ze szpitala i znowu będzie zamieszanie, będę musiała leków mu pewnie dokupić i wykupić nowe.
Zdjęcia w poniedziałek, bo pożyczyłam dziś sąsiadce aparat na wyjazd i wtedy też poproszę o pomoc z ogłoszeniami.

Kociaki są bardzo pro ludzkie, nie boją się ludzi!

Anna Rylska

[poprzednia][następna]