KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 19:08 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Dzieńdobry jestem tu nowa :-)

dziś z swojego forum dostałam link do was i zaraz się zarejestrowałam posiadam w domu kotkę brytyjska i nie wyobrażam sobie aby u mnie w domu takie coś się stało jak tam pod Krakowem !!! a Polsat oglądałam :strach:

Naprawdę żal mi tego 3 latka choć nie usprawiedliwiam jego czynu :-(

Besi_tuska

Od: Śro gru 29, 2010 15:52

Post » Śro gru 29, 2010 19:09 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

skoro taki nie ma skrupułów by krzywdzić zwierzę nie będzie się wahał przed niczym
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro gru 29, 2010 19:12 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

saggi pisze:Ktoś ma możliwość wstąpienia do Krakowskiego Azylu i dowiedzenia się osobiście co i jak z kociakiem oraz jego towarzyszami niedoli? Być może już był w temacie, ale nie dam rady przeczytać tylu stron :oops: baardzo bym prosiła jakby ktoś monitorował sytuacje to na bieżąco informujcie jaki jest stan zdrowia kociaka, oraz reszty ferajny.
Tak mnie kusi żeby pojechać z Poznania do Krakowa i go zabrać do siebie i stworzyć mu dom możliwie bliski raju. Zasługuje na to po tym wszystkim co wycierpiał zasługuje na nową szansę na szczęście i żeby mógł uwierzyć że człowiek nie kojarzy się tylko z bólem i cierpieniem, ale też z ciepłem i miłością. Niestety mojego TŻ od roku nie mogę namówić na trzeciego kota :/, ale przynajmniej chciałabym być na bieżąco informowana jak się czuje!
Bardzo proszę o informowanie tu na wątku!!
DZIĘKUJĘ!!

podpinam sie pod tą prosbe! ja rowniez jestem z Poznania i mnie tez kusi zeby przyjac tego kotka i pokazac mu ten inny swiat... mam gleboka nadzieje ze wyzdrowieje i nie bedzie ani chwili czekal na prawdziwa milosc czlowieka :( oferuje swoja pomoc aby stworzc mu najlepszy dom, na jaki moglby zaslugiwac!!!
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 19:18 przez Kumiko, łącznie edytowano 1 raz
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro gru 29, 2010 19:13 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

... czyli z listu nie wynika jednoznacznie, że zabrali również tego kotka z filmu.... czy jest ktoś z Krakowa, aby mógł osobiście podjechać do schroniska i ustalić fakty? Jak jest stan tych zabranych zwierząt? Aż strach się bać .... jakie męki ten kociaczek przez ten czas przechodził :( a co się działo poza kamerą ? :( :( :(
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro gru 29, 2010 19:15 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Sorry, że tak 'spamuję' ale może w końcu wejdzie ktoś na forum, co ma ten filmik.
Poproszę o przesłanie tego filmiku na mojego maila: afra666@o2.pl
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Śro gru 29, 2010 19:18 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Afra666 pisze:Sorry, że tak 'spamuję' ale może w końcu wejdzie ktoś na forum, co ma ten filmik.

ten co się maluch wyżywa?
jesli tak , to mam i mogę wysłać

PariahSoul

Od: Wto gru 28, 2010 23:54

Post » Śro gru 29, 2010 19:19 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Tak ten film.
Dziękuję
Obrazek

Afra666

Post » Śro gru 29, 2010 19:19 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Afra666 pisze:Sorry, że tak 'spamuję' ale może w końcu wejdzie ktoś na forum, co ma ten filmik.

Jest tutaj: http://anarchology.org/index.php?topic=20225.0

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro gru 29, 2010 19:24 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Dostałam maila. Dziękuję.
Obrazek

Afra666

Post » Śro gru 29, 2010 19:27 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Dla tych, którzy tak jak ja, nie posiadają tv, ten reportaż sprzed pół godziny:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... arni_.html
Wypowiada się psycholog, przedstawiciele Empatii i Animalsów, prokurator, policjant. Ciągle nie powiedzieli, że sprawca został zatrzymany.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro gru 29, 2010 19:27 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

To wszystko każe mi się głęboko zastanowić nad pewną ważną sprawą, bo to na kogo wyrośnie młody człowiek decydujący wpływ mają właśnie pierwsze trzy lata życia, i wszelkie zawirowania w wieku wczesnego dzieciństwa rzutują na przyszłe życie, na to między innymi, czy z niego aby mały psychopata nie wyrośnie..., a ponieważ jego starszy "braciszek" dopuścił się swojego czynu namawiając malca do złego i patrząc z zimną krwią na maltretowaną przez niego istotę, więc on zapewne też został "pokaleczony" psychicznie w dzieciństwie...no i tak się koło toczy, na nieszczęście biednych stworzeń. I obawiam się, że żadne sądy dla nieletnich tu nie pomogą, a gówniarz być może poderżnie kiedyś gardło swoim rodzicom... co już miało miejsce w historii...
Obrazek Obrazek
moja kocia miłość za TM

DGrażyna

Od: Wto lis 29, 2005 15:11

Post » Śro gru 29, 2010 19:31 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

jesli ma ktos przykladowe listy do redakcji stacji telewizyjnych lub do jakichkolwiek wladz, prosze o podeslanie.
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro gru 29, 2010 19:31 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

Katia80 pisze:Dla tych, którzy tak jak ja, nie posiadają tv, ten reportaż sprzed pół godziny:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... arni_.html
Wypowiada się psycholog, przedstawiciele Empatii i Animalsów, prokurator, policjant. Ciągle nie powiedzieli, że sprawca został zatrzymany.

Proszę, uprzedzajcie, jeśli materiał filmowy jest ilustrowany fragmentami filmiku z YT. Nie obejrzałam w całości, nie mogłam. I nie chcę tego oglądać...
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Śro gru 29, 2010 19:34 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

YennaM pisze:
widzisz, a ja jako chyba 7-latka z zamilowaniem wyrywalam skrzydelka muchom i patrzylam, co sie stanie (tak, wstyd mi dzisiaj). Jako 8-latka wrzucilam matce do goracej kapieli cale narecze ledwo co odkijankowionych zabek (zeby se popatrzyla, jakie piekne).

Z dzieckiem trzeba rozmawiac i uwrazliwiac. Bo dzieci w pewnym wieku sa glupie (a ciekawosc do zobaczenia co sie stanie, bywa ogromna). i od tego sa dorosli (dom, szkola, kosciol i te de). Tutaj czegos zabraklo.
I to, ze dziecko zrobilo cos tam niewyobrazalnie strasznego (bo zrobilo, nie mam watpliwosci) nie znaczy, ze nie rokuje.
Kwestia umiejetnego rozwiazania sprawy.

A, przepraszam, jako 7-8 latka to mrówki jadłam. Jak się człowiek głupich książek naczytał to się w afrotubylca bawił. Jakimś Verne'm mi się chyba wówczas odbijało.Z kolei sama piszesz, że wrzuciłaś mamie żabki żeby popatrzyła jakie fajne - nie przyszło Ci do głowy że gorąca woda je zabije, przecież mamie nie szkodziła - typowy przykład kiedy dziecko nie wiedziało że źle robi bo było dzieckiem i brakło zdolności przewidywania. Tak, z dzieckiem trzeba rozmawiać. Ten maluch został wkręcony przez starszego brata - starszy, duży, prawie dorosły, taki mądry i silny - takiego się słucha. Skoro zaproponował (może i pokazał wcześniej) taką zabawę, to ona jest fajna! I brakło po drodze uświadomienia że co innego bawić się z kotkiem a co innego bawić się kotkiem, że kotek to nie piłka itd. Pytanie na ile ten trzylatek zdaje sobie sprawę że to co robił było złe.

Katia80, dzięki za linka - nie mam TV. :mrgreen:
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro gru 29, 2010 19:36 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot chyba przeżył!

inka1984 pisze:jesli ma ktos przykladowe listy do redakcji stacji telewizyjnych lub do jakichkolwiek wladz, prosze o podeslanie.

niki2117 pisze:Skleciłam coś takiego do Kancelarii Prezydenta.
Oczywiście możecie dowolnie to sobie pozmieniać,ale pewnie co nie co się przyda.

Piszę do Prezydenta Rp jako Głowy naszego Państwa w sprawie ważnej dla wszystkich i proszę o niepozostawianie tej wiadomości bez odzewu.
Większość portali obiegł amatorski film nakręcony podczas katowania zwierzęcia jakim w tym przypadku był kot.Dziecko znęcające się nad zwierzęciem najpewniej prowokowane do tego czynu zostało przez osobę starszą.Uderzało kotem o ścianę,potem trzymając za ogon uderzało o drewnianą część fotela.Na koniec rzucało już prawie nieżywym zwierzęciem.Po co to opisuję?Po to,by ktoś się w końcu tym zajął.Nie każdy może obejrzeć ten film!Ja to niestety zrobiłam i będę żałowała tego do końca życia lecz jedno wiem na pewno :osoba odpowiedzialna za nakręcenie tego obrzydliwego filmiku powinna zostać ukarana,a do tego potrzeba zmiany istniejącego prawa.
Niestety jedyne na co może liczyć oprawca to kara grzywny i postraszenie więzieniem lub wyrok w zawieszeniu,a co ze zwierzętami,dziećmi,ludźmi?
Musimy pamiętać,że wielu morderców,psychopatów i zwyrodnialców zaczynało we wczesnym wieku właśnie od maltretowania i zabijania zwierząt.Proszę wziąć pod uwagę jaką psychikę miał kamerzysta,by namówić na to dziecko i co wyrośnie z takiego dziecka?Czy będziemy reagować dopiero gdy zabije kolegę z klasy?Z kolei osoba filmująca zdaje się być osobą niezrównoważoną psychicznie.
Czy nie można w końcu zmienić prawa?Czy ostatnie przypadki znęcania się nad zwierzętami to nadal zbyt mało,by coś z tym zrobić?Proszę zmieńmy coś nim będzie za późno.Giną niewinne i bezbronne zwierzęta,ale przez takich sadystów będą ginęli także niewinni i bezbronni ludzie.Mam nadzieję,że nie pozostawicie tego Państwo bez odzewu.
Oto przykładowe linki do ostatnich wydarzeń z udziałem maltretowanych zwierząt:

Pies ciągnięty za autem dopóki nie urwano mu głowy

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101202/krajswiat/686373770

Pies wrzucony do śmieciarki

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101216/BYDGOSZCZ01/960031558

Psy uduszone na spacerze

http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/udusi-swoje-psy-na-spacerze_164537.html

Obdarł psa żywcem ze skóry i powiesił na płocie

http://www.papilot.pl/wydarzenia/7207/Zywcem-obdarli-psa-ze-skory-i-powiesili-na-plocie-Uwaga-SZOKUJACE-zdjecia.html

Wstrząsający filmik z You Tube na którym wyżej opisane dziecko katuje kota

http://www.youtube.com/user/Sharki175

Czy na prawdę potrzeba takich dowodów by zobaczyć w tym zagrożenie dla wszystkich nie tylko zwierząt?
Niestety takie przypadki mnożą się i jest ich coraz więcej,a my mamy coraz mniej wpływu na nie,gdyż osoby to czyniące zdają sobie sprawę z tego,że nie poniosą żadnych konsekwencji.A nawet jeśli takowe będą to niewielkie.
Jako obywatele i wyborcy pytamy:Ile jeszcze ma zginąć niewinnych stworzeń by coś się w końcu zmieniło?

Z poważaniem

Formularz na stronie Kancelarii Prezydenta : http://www.prezydent.pl/kontakt/

Dziś będę jeszcze pisała list,tekst do petycji,ale wydaje mi się,że będzie on użyteczny również do rozsyłania :)
Ostatnio edytowano Śro gru 29, 2010 19:37 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

[poprzednia][następna]