Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 22:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

kasia_5000 pisze:Grafik 28.03-03.04

PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - Polanka (stały dyżur)

Składowa

pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. -
pt. -
sob. -
ndz. -

Zmiana - pójdę jutro, bo po pierwsze nie ma chętnych, a po drugie wstępnie na czwartek jestem umówiona z merka_85 na łapankę.
Nadal szukam innych chętnych do karmienia kotów w pozostałe dni.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pon mar 28, 2011 22:21 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

A propos funduszy:
1) od. p. Kasi, u której była Milo dostałyśmy 20 zł.
2) dzisiaj też spotkałam się z guzik na przekazanie płaszczyka (jeden z moich bazarków) i z tego tytułu wpłynęło; 50 zł.

kasia_5000

Post » Wto mar 29, 2011 9:21 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

trochę Kropka :D zdjęcia od 1-5 do uzupełnienia w jego ogłoszeniach.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tutaj Kropka przeżywa fascynację swoim ogonem
Obrazek

Tutaj oswaja się z moją Cassandrą
Obrazek

A tutaj przywłaszczył sobie budkę moich kotów i w związku z tym pokazuje mi język
Obrazek

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Wto mar 29, 2011 9:23 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

"Dworcowiaki" i "Składowiaki" nakarmione.
1) graciarni była 2 (chyba, że trzeci się gdzieś tam ukrył),
2) na łączce 10
- Tri podeszła b. blisko, jak wyciągnęłam do Niej rękę, nie uciekała, tylko zaczęła ją obwąchiwać
- czarny kot (z języczkiem na wierzchu z początku nie chciał jeść, dopiero jak odstawiłam miseczkę z dala od innych kotów, podszedł do niej i zaczął wcinać
- Burasek - Staruszek też boi się od razu podchodzić do miski, czeka aż inne wybiorą sobie swoje miski i wtedy idzie do tej, która została wolna
- nie widziałam dzisiaj Orange'a :(
- jak przyszłam na łączkę, prawie wszystkie koty inne niż czarne wygrzewały się na słoneczku - tylko jedna biała kicia przyszła dopiero później, a czarne siedziały w budkach - może im już jest za gorąco ;)
3) na Składowej było 5 lub 6 - 3 biało czarne (tzn. czarne z białymi krawatami :) ), jedna prawie biała i jeden kotek biało - czarny (Krówek) i chyba jeszcze jedna biąła (chyba, że coś mi się przywidziało).
Nie było czarnej kici z grzybem, którą do tej pory zawsze spotykałam, ale może to nie Jej pora.
Na budkach były dwie miseczki z nieruszonym jedzeniem - nie wiem, czy zostały z wczoraj, czy już dzisiaj ktoś im przyniósł karmę?
Ale jak wykładałam karmę, to towarzystwo czekało, żebym sobie tylko poszła ;)
Za to miseczki w tym drugim miejscu, na kamieniu były puściutkie i tam też już dwa koty czekały, żebym sobie tylko poszła ;)
4) koło hotelu, tam gdzie ustawiłyśmy budkę dla Koteczki, którą wysterylizowałyśmy, widziałam dzisiaj przed wejściem miseczkę. Jak byłam na Składowej, to do tej pory zawsze zostawiałam też jedzenie dla tej Kotki, ale skoro była tam miseczka, to chyba pracownicy hotelu Ją karmią:)

Jeszcze raz ponawiam prośbę o nakarmienie jutro kotów!

kasia_5000

Post » Wto mar 29, 2011 9:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Karolina - super zdjęcia ze szczęśliwym Kropeczką :)

U mnie Milo w nocy była b. grzeczna.
Ładnie je, kuwetkuje, daje się brać na ręce, lubi, jak się Ją głaska.
W nocy urządziła sobie spacer po mnie, a rano wlazła pod kołdrę, jak już wstałam ;)
Tyle, że moje koty, szczególnie Kubuś są mega niezadowolone, że nie mogą swobodnie wchodzić do sypialni :(

kasia_5000

Post » Wto mar 29, 2011 11:36 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

kasia_5000 pisze:Karolina - super zdjęcia ze szczęśliwym Kropeczką :)

U mnie Milo w nocy była b. grzeczna.
Ładnie je, kuwetkuje, daje się brać na ręce, lubi, jak się Ją głaska.
W nocy urządziła sobie spacer po mnie, a rano wlazła pod kołdrę, jak już wstałam ;)
Tyle, że moje koty, szczególnie Kubuś są mega niezadowolone, że nie mogą swobodnie wchodzić do sypialni :(

Kurcze, coś nie nadążam - Milo jest u kasi_5000?
Kropkę i Poważnego zaktualizowałam na Facebooku.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Wto mar 29, 2011 11:40 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Tak, wczoraj pojechałam po Nią do p. Kasi (gdzie byłą na TDT, bo ja w tamtym tyg. jeszcze nie miałam możliwości izolowania Jej od moich kotów) i zabrałam do siebie.
Milo po pobycie u p. Kasi zrobiła się bardziej proludzka i nie chcemy Jej umieszczać spowrotem w piwniczce.
Zamierzam nad Nią intensywnie pracować i jak najszybciej zacząć szukać Jej cierpliwego domku.
Nie jest to idealne rozwiązanie, bo moje koty bardzo się buntują i chyba to Milo trochę stresuje, ale na razie nie ma innego DT...

kasia_5000

Post » Wto mar 29, 2011 12:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Oj Kropek zadowolony że w domku, od razu widać!

Kasiu - na budce zostawiłam 2 miseczki z miękkim, szkoda że nie jedzą.
Na kamieniu też były 2 pełne, pół na pół z suchym. Może tam wolą jeść. A o której godzinie byłaś?

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Wto mar 29, 2011 12:31 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Możliwe, że tutaj trochę samochody im przeszkadzają...
Albo może dlatego, że były na budkach, ja ustawiam im tam obok tego słupa, tak trochę osłonięte.
Na kamieniu były puste obie miseczki.

Dzisiaj byłam tak ok. 9.30.

kasia_5000

Post » Wto mar 29, 2011 14:32 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Dziewczyny zapraszam do głosowania na RADOMSKO wspólnego kandydata Dogo i Miau. Na razie przegrywa więc bardzo proszę o pomoc. Może my będziemy jej kiedyś potrzebować na Krakvecie http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13353
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto mar 29, 2011 20:34 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

MartaK pisze:
EDIT: jest nawet odzew, dzisiaj nawet dzwoniła pani, zrezygnowała jak dowiedziała się, że kastrowany, bo jej mąż jest kastracji stanowczo przeciwny. Poza tym kot ma być wychodzący. A poza tym ostatniego kota im ukradli, bo taki fajny był 8O

No wymarzony dom dla Kropki... :?

do mnie z kolei dzwonili bardzo fajni ludzie po Drago.
Ale dom wychodzacy i ostatni kot wpadl pod samochod ( choc droga jest dosc daleko od nich)
Mysle ze jakis kot najlepiej co byl wolnozyjacy i nie bedzie chcial kosztowac wolnosci wedzie szczesliwy.
Ale nie wiem czy wariat Drago, troche chyba bym sie bala.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto mar 29, 2011 20:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Daj DT kociętom z dworca!!!

anna57 pisze:[...]

Dziewczyny, mam 3kg suchej karmy.
Może Kasia podjedziesz do mnie, jak będziesz miała czas?
Dzisiaj mnie nie ma, ale od jutra jestem wieczorem, jakby co zadzwoń.

W końcu dzisiaj dotarłam do anna57 po karmę.
Dziękujemy bardzo :kotek:

kasia_5000

Post » Śro mar 30, 2011 14:03 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

kasia_5000 pisze:Grafik 28.03-03.04

PKP
pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. - Polanka
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. - Polanka (stały dyżur)

Składowa

pn. - Ori (stały dyżur)
wt. - kasia_5000
śr. -
czw. -
pt. -
sob. -
ndz. -

Ide nakarmic głodomorry :)
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Śro mar 30, 2011 16:50 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

dzięki :)

kasia_5000

Post » Śro mar 30, 2011 18:01 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Przekaż nam 1% ! - str.52

Kilka siedzialo na parapecie, a jak zawolalam to pobiegly za mna jak pieski :P Ladnie te nasze kociaki wygladaja.Jest jeden białawy kocur, ktory ma strasznie zaropiale oczy. Co do bialej kotki to faktycznie brzuch jej zwisa...
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

[poprzednia][następna]