Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 08, 2011 22:56 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Właśnie nie wiem co z tymi kociakami. Ja bym już nie chciała kociaka. Wolę podrostki lub już te o ukształtowanym charakterze. Jak Tula w nowym domku?
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto lut 08, 2011 23:04 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Szalony Kot pisze:Żeby nie to, że znowu chora siedzę i chrypię i grypię, to bym o czymś pomyślała, na coś namawiała Zuzę... w końcu Grafit to wcale chory nie był, jak go widziałam, raczej tylko osowiały. Tylko i aż :/ Bo za chwilę to go przez to coś chwyci :/
Może mu też trzeba oddzielnego wątku? Poprzedni przywabił Mohę. Może i Grafitowi się uda..?

To prawda! Otworzyłam kompa a tam krzyczał do mnie odchodzący Maniuś. Dwa dni wytrzymałam i tylko sprawdzałam, jak sytuacja się rozwija. Trzeciego nie wytrzymałam i zgłosiłam się po kocia. :kotek:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lut 08, 2011 23:09 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Tula w porządku :) Kuwetkuje, myje się bardzo intensywnie, łazi i zwiedza. Bawi się, czasem sama, czasem z Pańcią. Fajna ta babeczka mi się trafiła, serio.
W nocy tylko nie daje spać, nabiera energii wtedy :ryk:

I ja też wolę dorosłe koty. Na mojego pierwszego kota wybrałam sobie 18letnią Tusię, niestety odeszła dzień przed adopcją. Ale staruszki po dziś najbardziej ujmują mnie za serce.

Moha, to jakiś koci patron Cię zesłał, bez Ciebie lepiej nie myśleć, co by było dziś z Mańkiem :1luvu:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lut 08, 2011 23:16 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Tylko jakiś taki trochę niechluj ten patron, nie do końca nad Maniusiem czuwał, nie dopatrzył sprawy testów :cry: Dałabym górę złota za FIV-... Z lepszych wiadomości o Mańku: odkryłam niechcący jego przysmak - mielona wołowina!!! O mało mi ręki nie odgryzł przy próbie karmienia! I tu duży plus za brak w uzębieniu :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lut 08, 2011 23:21 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Bo czasem tak jest, że kot i dom są sobie przeznaczeni ;)
Do Mohy wołał Maniek, do mnie wołała Marion. Po tym jak Mrusiowi się nie udało, nie mogłam pozwolić, aby innemu się nie udało, szczególnie tej która do mnie z fotografii wołała. Co do wątku dla Grafita, można założyć, ale ja nie dam rady założyć i pilnować, bo wyjeżdżam na kilka dni i wrócę w niedzielę.
ObrazekObrazek

naline

Post » Wto lut 08, 2011 23:55 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Kocie Szalony, zdrowiej, żeby zdrowieć mogły ktosie :wink: Pokombinujemy :ok:

ZuzCat

Od: Pon sie 23, 2010 11:15

Post » Śro lut 09, 2011 4:01 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

tak sobie mysle, ze 3 koty w PA to z jednej strony praktycznie pewnik ze znajdą domy, z drugiej włos mi sie jezy na głowie jak pomysle gdzie mogą trafic. Ostatnio grzecznie wyperswadowałam panu - zresztą naprawdę bardzo milemu - pomysł na zabranie kotka (tego duzego spokojnego, dymnego). Bo srednia przebywania kotow u niego to 2 lata - potem ktos kradnie albo nie wracaja.... Adoptowal za to psa.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro lut 09, 2011 10:43 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

...no, a Pani, która spytała czy to, że kot będzie wykastrowany oznacza, że nie będzie malutkich kotków? 8O Efekt identyczny- kobieta wyszła ze szczeniakiem.
Z jednej strony- faktycznie- mała ilośc kotów daje większe szanse na adopcje, ale z drugiej strony- ubiegły weekend był bardzo kiepski jeśli chodzi o frekwencję :roll:
Proponuję poczekać jeszcze te 3 dni- jeżeli Grafit nie znajdzie domu- założymy mu wątek. Naline, Jeth- widziałyście go wczoraj- wytrzyma chłopak czy nie ma raczej na co czekać?

magaaaa- bardzo mi przykro z wiadomego powodu :( Żałuję, że nie ułożyło się po Twojej myśli :(
Wielbłądzio- gratuluję dokocenia ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lut 09, 2011 10:55 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

jamkasica pisze:.no, a Pani, która spytała czy to, że kot będzie wykastrowany oznacza, że nie będzie malutkich kotków? 8O Efekt identyczny- kobieta wyszła ze szczeniakiem.

Najlepsze było stwierdzenie tej samej Pani, że ona koty kocha i jest miłosierna, bo jej młody kot (chyba 1,5 roku miał) miał problemy z sercem, a jej nie stać było na leczenie, to go uśpiła....

jamkasica pisze:Naline, Jeth- widziałyście go wczoraj- wytrzyma chłopak czy nie ma raczej na co czekać?

Tragicznie jeszcze nie jest, bo we wtorek podjadał jak byłam, ale on się Klementyny boi jak nie wiem co. Zresztą jak weszłam do PA, to uzbierałam garść jego futra...

Kasia, a wiesz kiedy będziesz - w niedzielę czy sobotę?
ObrazekObrazek

naline

Post » Śro lut 09, 2011 10:57 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Dziewczyny, napisałam PW na wolontariat...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lut 09, 2011 14:28 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Bidny Syjamek. Moj Rudy slabo je, musze mu zrobic testy i badania. Nie podoba mi sie, bo katar ma mniejszy. Blue to zagilana na maksa, jutro ma zabieg, mam nadzieje ze to pomoze.
AnielkaG

Post » Śro lut 09, 2011 16:47 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

Słuchajcie, jest jeszcze jakiś biały kot na Paluchu? Bo chyba mam powoli kształtujące swoją decyzję DT, które chyba docelowo zamierza przekształcić się w ds, ale marzy o białym :>

Szalony Kot

Post » Śro lut 09, 2011 17:17 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

jest jeszcze jakiś biały kot na Paluchu

są dwa byłe Grzyby, jeden całkiem biały , malutkie są, widziałam
AnielkaG

Post » Śro lut 09, 2011 17:26 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

AnielkaG pisze:
jest jeszcze jakiś biały kot na Paluchu

są dwa byłe Grzyby, jeden całkiem biały , malutkie są, widziałam

Edit z 6.02 mówi, ze jeden jest na katarkach. Nie wiesz może który to?

Proszę ładnie o ID któregoś z nich na pw. Będę nim oczywiście rozsądnie zarządzać.

A rozumiem, że Złośnica w takim razie poszła?

A tę panienkę można dorzucić do domków.
Sith - w swoim DS, była DT u Magaaa.
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lut 09, 2011 17:35 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Post » Śro lut 09, 2011 17:35 Re: Paluch 4 - ponad 1000 zł długu, SYTUACJA DRAMATYCZNA!

na katarach jest biały z czarnymi kropkami
Złośnicy nie widziałam, ale może jest
AnielkaG

[poprzednia][następna]