JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2011 20:43 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

No to też kwestia szelek. Moja jak się samochodu wystraszyła na osiedlu to też wyrwała jak galopujący konik i to na smyczy wydłuzanej ale z szelek się nie wyrwała. Po osiedlu nie spacerujemy już bo ona się dzieci boi a wiadomo jak to jest jak dzieciaczki widzą kotka to chcą pogłaskać a ja też nie gwarantuję że ona nie capnie (Mietek to co innego ale Sibel potrafi uszamać jak jej się coś nie spodoba). Ale potem jak pięknie po lesie chodziła jak byliśmy na wczasach nad jeziorem i mieszkaliśmy w domku drewnianym w takim ogrodzonym kawałku lasu. Po wieczornym spacerze wyła pod drzwiami i robiła podkop ;) Od tamtego czasu jak wychodzi na balkon w szelkach to sama ładnie się ustawia do zapinania szelek :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw kwi 07, 2011 19:42 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Pożyczyłam Juli Mój furminator, i o dziwo dała się ładnie wyczesywać =) Dałam też Maćkowi na probę moje szelki, troche inne niż jego, może w te Hrabianka się da zapiąć :mrgreen:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Czw kwi 07, 2011 20:20 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Prue pisze:Pożyczyłam Juli Mój furminator, i o dziwo dała się ładnie wyczesywać =) Dałam też Maćkowi na probę moje szelki, troche inne niż jego, może w te Hrabianka się da zapiąć :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon kwi 18, 2011 20:25 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Niestety walczyłem z Julą długo i szeleczki jeszcze nie dla niej...
Próbowałem ze smakołykami, z miską, kładłem je obok jedzenia, trzymałem podczas zabawy, nic. Julcia jak widzi je u mnie w ręku, zaczyna się zachowywać podejrzliwie, jak spróbuję zapiąć, natychmiast odskakuje i boczy się potem przez godzinę. A jak udało mi się jedną pętlę zapiąć to się z niej uwalnia raz-dwa. Albo jeszcze mi do końca nie ufa, albo po prostu nie lubi takich rzeczy. Nawet brania na ręce nie znosi. U mnie to toleruje (jakieś 10-15 sekund, potem się wierci i chce zejść), ale jak zrobi to ktoś inny to przyczaja się potem za rogiem i rzuca temu komuś na stopy od tyłu w ramach odwetu.

Na razie dałem sobie spokój, na święta jedzie ze mną do domu na tydzień, to jej starczy taka przygoda na długo, nawet bez wychodzenia na dwór :)
Obrazek
Dziękujemy Smarti :)

Maciek&Julcia

Od: Pt lis 05, 2010 18:05

Post » Pon kwi 18, 2011 20:32 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

To nie musi być brak zaufania. Myślę, że jej to nie odpowiada i już. Moje dwa koty nienawidzą szelek. Jeden z kotów nie da sobie ich wogóle założyć, drugi po założeniu szarpie je i gryzie tak długo, aż się oswobodzi. Tak samo z braniem na ręce. Jeden kot toleruje, ale nie lubi, drugi natomiast nienawidzi tego. Szarpie się i wyrywa natychmiast. Koty, tak jak ludzie, mają różne upodobania :wink:
Dobrze, że Julcia jest w dobrych rękach, we wspaniałym domku :1luvu: Zyczę wesołych, spokojnych, pogodnych i pięknych świąt :D
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon kwi 18, 2011 20:44 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Nie każdy kot lubi szelki - Jaulcia pewnie jest jednym z takich kotów. Wiesz... ona jest szczęśliwa bardzo i bez spacerów, jak kot nie chce to nie ma co zmuszać. Spróbujesz za jakiś czas, może jej się "odwidzi" :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto kwi 19, 2011 6:52 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Moja Lala jak widzi szelki to daje się bez problemu w nie zapakować szelki= podwórko....brak szelek=brak wyjścia :)
Choc teraz biega już luzem to i tak szelki sa dla "oznakowania" kota
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto kwi 19, 2011 7:53 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Akurat wczoraj myślałam o Julci i stwierdziłam, że muszę odszukać jej wątek i zapytać, co słychać :)

Mój kot też nie lubi szelek, ale jak mu się założy już, to się okazuje, że one ważą tonę i przygniatają kota do ziemi ;)

Życzę powodzenia.
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pt kwi 29, 2011 22:04 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Agness78 pisze:Zapraszam na BAZAREK ze srebrną biżuterią :D : viewtopic.php?f=20&t=127168&p=7415415#p7415415
Bazarek na pomoc dla naszych wrocławskich podopiecznych :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto maja 10, 2011 21:38 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Dzisiaj zadzwoniła do mnie znajoma że od kilku dni pod bramą błąka się kotka
PIĘKNA BRĄZOWA PERSICZKA LUB PERS 8O 8O 8O :cry: Mojej znajomej mama codziennie ją podkarmia, kotka jest nieufna
ale do niej podchodzi dość blisko. Kotka wygląda dobrze, nie jest jeszcze mocno zakołtuniona, ma tylko ropiejące oczko.

PILNIE szukam DT dla kotki/ kotka :!: :!: :!:
Błąka się w samym centrum miasta, koczuje na podwórkach pod samochodami :cry: :cry: :cry:
Ma zero schronienia :cry: Obiecałam że chociaż jakiś wątek jej założę, jutro lub pojutrze będę miała zdjęcia.

Kto mógłby pomóc? Bardzo potrzebny DT :oops:

Agness78

Post » Wto maja 10, 2011 21:43 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

a założyłaś jej wątek? jest link?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto maja 10, 2011 21:45 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

smarti pisze:a założyłaś jej wątek? jest link?

jeszcze nie, bo nie mam zdjęć.... narazie puszczam na znane mi wątki :oops:
Jak będę miała foty to założę wątek. Na razie wiem tyle co napisałam.
Podobno to uroczy kot, ładnie umaszczony i pewnie ktoś go/ją wywalił :evil:
Najgorsze że centrum miasta i niebezpieczna okolica :?

Agness78

Post » Wto maja 10, 2011 21:49 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

ok to czekam i śledzę temat-jakby co to absolutnie ostatecznie-wiesz....-choć jestem tak daleko...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto maja 10, 2011 21:54 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Wrzuciłam na Puchatkowo, może tam będzie odzew :ok:

A wiecie że Smarti ma weta na DT? Ale już Szalony Kot go sobie "zaklepała" na DS, pod warunkiem że będzie wychodzący... na piwo ;) :piwa:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto maja 10, 2011 22:55 Re: JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

On ma na piwo właśnie nie być wychodzący, on ma się załatwiać na dworze :ryk:
Bo nie dam rady ogarnąć takiej kuwety :ryk:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]