Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 22, 2010 0:27 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

CoToMa pisze:Chciałam wziąć z Rudy albo z Katowic jakiegoś biedaka.
Ale właśnie przywiozłam kota z odrąbaną łapą i ogonem.
:(

co za s.... mu to zrobił?! :twisted: :twisted: :twisted:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro gru 22, 2010 8:00 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Przekrzywiona głowa, oczy zalezione trzecią powieką, chodzenie po łuku lub w ogóle w kółko to objawy neurologiczne - Julinkę wyciagnęłam z tego, ale ona była jedna no i stać mnie było na codzienne kroplówki, konkretny antybiotyk, steryd i karmienie strzykawką recovery. Przy dużej liczbie kotow i małych zasobach finansowych... :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 22, 2010 8:15 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

justyna8585 pisze:Wszystkie koty mają kk :(

dzisiaj P.czypionka znalazła kotka,nie żył juz :(
Pozostałe nic nie jedzą :(

One są dzikie :(

Jeden dorosły juz nic nie widzi,ma przekrzywioną główke :( szedł dzisiaj wprost na autobus,nie wiem czy nawet słyszy,bo podbiegłam i wzięłam go na ręce.On był jak zamroczony :( Musiałam go puścić,bo byłam z psem :(

Co ja mam robić?:( Te małe,juz nie takie znowu małe,nie jedzą zupełnie nic,nie piją...:(

Nie ma wyjścia,oprócz uśpienia :(

Trzeba te koty szczepić, inaczej to się nigdy nie skończy. Na kwarantannę można przeznaczyć cokolwiek - kupić barakowóz używany i klatki.
Kot "szedł na autobus" - to raczej opis znęcania się nad zwierzętami, niż opieki w normalnym schronisku. Przekrzywiona głowa, brak słuchu - kot ma najprawdopodobniej silne zapalenie ucha środkowego.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro gru 22, 2010 10:32 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

ryśka pisze:
justyna8585 pisze:Wszystkie koty mają kk :(

dzisiaj P.czypionka znalazła kotka,nie żył juz :(
Pozostałe nic nie jedzą :(

One są dzikie :(

Jeden dorosły juz nic nie widzi,ma przekrzywioną główke :( szedł dzisiaj wprost na autobus,nie wiem czy nawet słyszy,bo podbiegłam i wzięłam go na ręce.On był jak zamroczony :( Musiałam go puścić,bo byłam z psem :(

Co ja mam robić?:( Te małe,juz nie takie znowu małe,nie jedzą zupełnie nic,nie piją...:(

Nie ma wyjścia,oprócz uśpienia :(

Trzeba te koty szczepić, inaczej to się nigdy nie skończy. Na kwarantannę można przeznaczyć cokolwiek - kupić barakowóz używany i klatki.
Kot "szedł na autobus" - to raczej opis znęcania się nad zwierzętami, niż opieki w normalnym schronisku. Przekrzywiona głowa, brak słuchu - kot ma najprawdopodobniej silne zapalenie ucha środkowego.

A kto Ci powiedział,że to chodzi o schronisko?
To są koty osiedlowe,przecież pisałam,że u P.Czypionki
wpiwnicy
Czemu zawsze każdy obraca wszystko.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro gru 22, 2010 14:17 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Czy ktoś tym kotom pomoże , chociaz piwnica , moge wypozyczyc klatki , błagam to dla nich jest szansa na zycie :cry: :cry: :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro gru 22, 2010 15:31 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

justyna8585 pisze:

A kto Ci powiedział,że to chodzi o schronisko?

Tytuł wątku to "schronisko Śląsk".
Nie ma zresztą znaczenia, gdzie koty konkretnie są - jeśli koty w dużych skupiskach nie są szczepione, to właśnie tak to wygląda. Jeśli macie kontakt z kotami w wielu miejscach, to po prostu ten katar roznosicie.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro gru 22, 2010 17:31 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Nie ma mowy o dt, o sterylkach (dopiero teraz klatka-łapka jest zamówiona), o bezpiecznych miejscach schronienia dla bezdomniaków, Justyna jest jedyną osobą, która w ogóle koty karmi - a co tu mówić o szczepieniach, to jest całkowita utopia.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro gru 22, 2010 18:12 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

:( :( :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw gru 23, 2010 10:14 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Liwia_ pisze:Nie ma mowy o dt, o sterylkach (dopiero teraz klatka-łapka jest zamówiona), o bezpiecznych miejscach schronienia dla bezdomniaków, Justyna jest jedyną osobą, która w ogóle koty karmi - a co tu mówić o szczepieniach, to jest całkowita utopia.

mam nadzieję, że sterylizacja dzięki klatce łapce choć częściowo ograniczy liczbę nieszczęść kocich.

Justa&Zwierzaki pisze:Czy ktoś tym kotom pomoże , chociaz piwnica , moge wypozyczyc klatki , błagam to dla nich jest szansa na zycie :cry: :cry: :cry:

kto może pomóc??? te koty bez pomocy nie mają szans na przeżycie.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt gru 24, 2010 10:40 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
wielu głębokich i radosnych przeżyć,
wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości
oraz błogosławieństwa Bożego
w każdym dniu nadchodzącego Roku
życzymy całą rodziną z Krzywym, Korą i Nianią

Obrazek
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt gru 24, 2010 11:18 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

wesołych świąt
Ostatnio edytowano Nie gru 26, 2010 3:04 przez MarKotek, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt gru 24, 2010 14:49 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Wszystkim, którzy jakkolwiek pomagali rudzkim biedakom - bardzo dziękujemy... W szczególności - dt, tym, którzy wspomogli nasze biedulki finansowo, tym, którzy ogłaszali je, wieźli, podnosili wątki... Dziękujemy Wam z całego serca!
Popołudnia nie wystarczyłoby na życzenia indywidualne ;) więc pozwolę sobie życzyć tutaj - Wesołych Świąt, wszystkiego dobrego, oby ten czas był dla każdego pogodny, radosny i spokojny, oby Nowy Rok przyniósł wiele pomyślności...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt gru 24, 2010 15:06 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Przyłączam sie do Waszych życzeń,skłądam je także w imieniu Schroniska.
Niestety dodam dzisiaj 4 koty :(
Przedwczoraj kierowca zabrał kota w stanie agonalnym spod mojego bloku,u niego to chyba nie tylko kk,ale też otrucie.Niestety tego,który szedł na autobus,nie znalazłam.
Pani Czypionka nie wpuściła do piwnicy,powiedziała,że mają same umrzeć...To przykre i smutne:(

Wesołych Świąt

justyna8585

Post » Pt gru 24, 2010 17:07 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- nowe koty szukają dt

W NAJPILNIEJSZEJ POTRZEBIE.Kocurek, w średnim wieku,może mieć nawet z 5 lat.Wymaga diagnostyki i to jak najszybciej.Mieszka na kociarni bardzo długo.Miły,przyjacielski,bardzo chudy,a sierść wychodzi mu garściami.Wygląda gorzej,niż na zdjęciach.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

2.Kotka duża,miła,miziasta
Obrazek

URL=http://img94.imageshack.us/i/img9962v.jpg/]Obrazek[/URL]

3.Malutka,filigranowa koteczka,ok 7 mies.,jest w ciąży,będzie miała stareylke aborcyjną,więc i wyląduje na izolatce.Zapewne będzie miała kk,chyba że znajdzie sie DT.jest trochę wystraszona,ale nie jest dzika.Ma źle zrośniętą łapkę,ale nie przeszkadza jej to w chodzeniu.oprócz koloru białego,tygryskowategoo ma na futerku i pyszczku rudawe znaczenia
Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Pt gru 24, 2010 21:51 Re: SCHRONISKO ŚLĄSK- kot z płaską główką pilnie szuka DT

Taki piekny świąteczny czas , lecz nie dla tych które czekaja na sznse na przeżycie , czy ktoś podaruje im życie w DT a potem jak rozkwitna w DS ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

[poprzednia][następna]