Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 23:05 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Zdaje się, że już go odebrała właścicielka, była informacja na wątku schroniskowym :ok:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Wto sty 18, 2011 11:44 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Nie ogarniam tych wątków, to super :ok:

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Wto sty 18, 2011 12:29 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Mruczeńka1981 pisze::1luvu: :1luvu: :1luvu:
obiecuję, że po Coli wezmę następnego gluta :mrgreen:

Mruczeńka Kruszyna szuka DT dla małego kotka przebywającego na terenie zakładu jej mamy, powtóka z zeszłego roku, znowu ktoś wyrzucił kotkę i ona się tam okociła. Tam kociak nie jest bezpieczny, dużo samochodów :-(
Może mogłabyś dać DT temu maluszkowi....

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Wto sty 18, 2011 20:25 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

to historia Laosia - prosimy o wsparcie finansowe na jego leczenie

Historia Laosia jest długa i smu- tna. Jakiś czas temu bardzo chora opiekunka Laosia poprosiła nas o znalezienie jej kotom stałych domów. Kotki ze wzgledu na jej stan zdrowia i rodzinię nie mogły dłużej z nią mieszkać. Laoś trafił wtedy do DT. Po paru dniach okazało się, że bardzo tęskni - kot stał się osowiały, nic nie pił i nie jedł. Laoś wrócił do swojej opiekunki, ale pod warunkiem, że będzie jedynym kotkiem w domu. Po paru miesiącach opiekunka kocurka zmarła. Nikt o tym nie wiedział. Kot zostal w pustym mieszkaniu zupełnie sam - bez jedzenia i picia przez dwa tygodnie. Nikt się nim nie interesował. Naszym wolontariuszką udało się Laosia wyciągnąć z pustego mieszkania. Kot był przeraźliwie chudy i słaby, ale żył. W tej chwili kot dochodzi do siebie w jednym z DT. Dalej jest chudziutki, ale je samodzielnie. Zapadnięte oczy nabrały blasku, sierść jest ładniejsza, humor też juz ma lepszy. Po powrocie do równowagi Laosia czeka jeszcze seria badań czy tak długi okres bez pożywienia nie spowodował u niego uszkodzenia wątroby. Mamy nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będzie można zacząć szukać mu domu stałego.
tutaj jego wątek viewtopic.php?f=1&t=113682

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro sty 19, 2011 19:54 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Pomoc dla Radomska
Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami traci 28 lutego lokal, w którym prowadziło przytulisko dla kotów. Andżelika 1952 bezskutecznie poszukuje na terenie Radomska nowego pomieszczenia. Aby jej pomóc, na forum powstał pomysł napisania pisma do radnych Rady Miejskiej w Radomsku z prośbą o pomoc. Pismo stworzyła pluskwa6 i jest ono na stronie, do której link poniżej.
Chcę także wysłać to pismo do radnych Radomska, lecz pomyślałam, że będzie miało ono większe znaczeniej, jeśli podpisze je wiele osób z Forum Miau wspólnie, których można by nazwać np. wolontariusze z Wrocławia.
Jeśli ktoś z czytających ten wątek zna Andżelikę i RTOZ z Radomska i chciałby podpisać się pod pismem, prosze dać mi znać na PW. Odpowiem, gdzie możemy się spotkać.
Pismo można także wysłać mailem, podając tylko nazwiska, lecz myślę, że lepszy byłby papier z podpisami.
Jeśli mój pomysł nie wydaje się trafny, można oczywiście wysłać pismo do Radomska tylko we własnym imieniu. Adres i instrukcja na stronie pod tekstem pisma. Powinno ono dotrzeć do Radomska do końca stycznia - mailem lub na papierze.
viewtopic.php?f=1&t=122554&p=6951952#p6951952

Wątek eksmisyjny viewtopic.php?f=1&t=122558
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Czw sty 20, 2011 15:01 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Dziewczyny, a może zrobić na facebooku stronę wroclawskiekoty.com i tam promować koty do adopcji?

Weihaiwej

Post » Czw sty 20, 2011 15:05 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

je to skvely napad :-) znaczy dobry pomysł :-)
gdzie są "fejsbukowo" kumaci?

Widzę na innych watkach, że FB daje niezły odzew - nawet w trudnych przypadkach!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 20, 2011 15:14 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Zapraszam na wyjątkowy bazarek i na rzecz kotów wyjątkowej osoby
viewtopic.php?f=20&t=122928
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Czw sty 20, 2011 16:23 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Jam jest fejsbukowo kumata :) Trzeba ustalić z turkawką i dziewczynami - wiele kotów znalazło w ten sposób dom. Chciażby mój osobisty Ciastek :1luvu:

Weihaiwej

Post » Czw sty 20, 2011 17:41 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

O, to fajbuko kumata :D To ja Ciem mogie materiała dać, a Ty zrobisz. Ja już mam chatulowego fejsbuka i wiem że czasem zdarza mnie się go zaniedbywać, więc dobrze by bylo, żeby ktoś inny wziął naszego. Uważam, że to dobry pomysł (chociaż mój kolega ostatnio wyzywał, że na fajskukach to tylko jakieś koty i psy ;) )
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw sty 20, 2011 18:04 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

:ok:

jessi74

Post » Czw sty 20, 2011 18:12 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

majka2222 pisze:Pomoc dla Radomska
Radomszczańskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami traci 28 lutego lokal, w którym prowadziło przytulisko dla kotów. Andżelika 1952 bezskutecznie poszukuje na terenie Radomska nowego pomieszczenia. Aby jej pomóc, na forum powstał pomysł napisania pisma do radnych Rady Miejskiej w Radomsku z prośbą o pomoc. Pismo stworzyła pluskwa6 i jest ono na stronie, do której link poniżej.
Chcę także wysłać to pismo do radnych Radomska, lecz pomyślałam, że będzie miało ono większe znaczeniej, jeśli podpisze je wiele osób z Forum Miau wspólnie, których można by nazwać np. wolontariusze z Wrocławia.
Jeśli ktoś z czytających ten wątek zna Andżelikę i RTOZ z Radomska i chciałby podpisać się pod pismem, prosze dać mi znać na PW. Odpowiem, gdzie możemy się spotkać.
Pismo można także wysłać mailem, podając tylko nazwiska, lecz myślę, że lepszy byłby papier z podpisami.
Jeśli mój pomysł nie wydaje się trafny, można oczywiście wysłać pismo do Radomska tylko we własnym imieniu. Adres i instrukcja na stronie pod tekstem pisma. Powinno ono dotrzeć do Radomska do końca stycznia - mailem lub na papierze.

majka2222 - tak jak Ci się umawiałyśmy- mogę być w tygodniu w Galerii dominikańskiej :ok:
fajnie gdyby był jeszcze jakiś odzew :wink:

jessi74

Post » Czw sty 20, 2011 18:24 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

turkawka pisze:O, to fajbuko kumata :D To ja Ciem mogie materiała dać, a Ty zrobisz. Ja już mam chatulowego fejsbuka i wiem że czasem zdarza mnie się go zaniedbywać, więc dobrze by bylo, żeby ktoś inny wziął naszego. Uważam, że to dobry pomysł (chociaż mój kolega ostatnio wyzywał, że na fajskukach to tylko jakieś koty i psy ;) )

No to turkawko - ślij!
wrocławskiekoty.com czy Wrocławskie koty - za jaką nazwą jesteście?

Weihaiwej

Post » Czw sty 20, 2011 19:07 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

Weihaiwej pisze:
turkawka pisze:O, to fajbuko kumata :D To ja Ciem mogie materiała dać, a Ty zrobisz. Ja już mam chatulowego fejsbuka i wiem że czasem zdarza mnie się go zaniedbywać, więc dobrze by bylo, żeby ktoś inny wziął naszego. Uważam, że to dobry pomysł (chociaż mój kolega ostatnio wyzywał, że na fajskukach to tylko jakieś koty i psy ;) )

No to turkawko - ślij!
wrocławskiekoty.com czy Wrocławskie koty - za jaką nazwą jesteście?

Chyba Wrocławskie Koty bo tam linka można dodać.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw sty 20, 2011 21:51 Re: WRO,kocie podziemie i www.wroclawskiekoty.com

jessi74 pisze:
majka2222 pisze:Pomoc dla Radomska

majka2222 - tak jak Ci się umawiałyśmy- mogę być w tygodniu w Galerii dominikańskiej :ok:
fajnie gdyby był jeszcze jakiś odzew :wink:

No ja też będę w Galeri , a Aga podejdzie do pracy :kotek:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

[poprzednia][następna]