Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 6:42 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Madziula pisze:
gosiakot pisze:
Kleo pisze:A ja znalazłam coś takiego, no niby to nie o kotki chodzi ale psiaki też lubimy ;) zapraszam do klikania i rozsyłania dalej;)

http://szerlok.pl/nakarm_psa/?utm_sourc

Kleo, ale to jest fajne :D :D :D klik i piesek nakarmiony (tzn. "punkt" na karmę zebrany).
Proponuję stosować każdorazowo po powrocie z pracy :
-Do domu wrócimy
-w piecu napalimy (chwilowo tej części zwrotki śpiewać nie należy- zamiast tego może być np. : " piwo ochłodzimy"
- NAKARMIMY PSA

BARDZO DZIĘKUJĘ wszystkim tym osobom , które zdecydowały się oddać głos na białostockie kotkowo w ankiecie krakvetu :catmilk: Jakby ktoś jeszcze miał ochotę , serdecznie proszę w imieniu Agaty o kliknięcie
viewtopic.php?f=1&t=112159 :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob cze 12, 2010 7:10 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Zmieniła sie strona więc sie zacytuje :wink:

Iweta pisze:Drogie Panie , poniewaz dziś przyjeżdżam do Waszego pieknego miasta, coby zobaczyć na własne oczy te maluchy (ludzkie), które sie ostatnio porodziły , prosze podrzucac, podnosic, klikać mój bazarek, który własnie dziś o 21 bedzie dobiegał końca. Byc moze już tak bardzo bede miała dośc Maluchów, ze bede juz w domu i sama go zakończe, ale na pewno w ciagu dnia za bardzo nie będę mogła podrzucac, wiec polecam Waszej łaskawej pamieci :wink: viewtopic.php?f=20&t=112179 Zacny to bazarek więc prosze nie zapomnieć 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob cze 12, 2010 10:17 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

witam się sobotnio
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Sob cze 12, 2010 12:25 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Miot "I" X i Y czyli Iksik i Igreczek dwaj chłopcy :wink: :D
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob cze 12, 2010 12:29 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Jakie fajne czarnuszki Kropeczko :D :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob cze 12, 2010 15:06 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Haha jakie słodkie kociaki jak mała czarna.......kawa
Pozdrawiam :wink:
Obrazek

lusig

Od: Czw kwi 09, 2009 21:06

Post » Sob cze 12, 2010 15:27 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

kropeczko: śliczności :)

czytał kto wczorajszy sosnowiecki dziennik zachodni ??
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html
Obrazek

Madziula

Post » Sob cze 12, 2010 15:38 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

podaje ze strony fundacji sos dla zwierzat
RUSZA WOLONTARIAT W SOSNOWIECKIM SCHRONISKU DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT

W dniu 11.06.2010 podpisano umowę o organizacji wolontariatu

w sosnowieckim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt. Umowę podpisał Zarząd Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych w Sosnowcu z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt. O wolontariat zabiegaliśmy z przerwami od 2007 roku, teraz z inicjatywą w tej sprawie wystąpił Zarząd MZUK w Sosnowcu. Za nami stoi ponad półroczny wolontariat psi i koci w katowickim schronisku, dobrze prowadzona strona internetowa schroniska, wysoka adopcyjność oraz ponad 2 - letnia dobra współpraca z katowickim schroniskiem.
Fakty te niewątpliwie były wzięte pod uwagę przez MZUK przy wyborze partnera.
Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur

no cóż - duże zaskoczenie, Urząd przyciskany ze wszytskich stron w końcu sie zdecydował, trochę przykro, że tak to dziwnie załatwili ale jak widać taki chyba styl pana dyrektora MZUK. Ja ze swojej strony deklaruję pełne wsparcie dla SOS'a, chodzi o dobro zwierząt i mam nadzieję, ze moze uporzadkują ten syf i umieralnię ktorą władze miasta nazywają schroniskiem.
nie mniej jednak petcje z podpisami ze strony oraz kilkadziesiat papierowych w poniedzialek złozę w urzędzie. niech wiedza.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 12, 2010 16:28 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Tereniu, jakby w trakcie okresu urlopowego powstał problem z dyżurami w kociarni to ja też się przyłączę na poranki - dla kotków wstanę wcześniej :spin2: chyba mnie od tego nie pokręci .
Ostatnio edytowano Sob cze 12, 2010 16:37 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Post » Sob cze 12, 2010 16:33 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

gosiakot pisze:
Igulec pisze:Mam pytanie czysto techniczne odnośnie petycji, bo schronisko w Inowrocławiu jest również zarządzane przez Zieleń Miejską, jak w Sosnowcu.
Czy nie jest tak, że oni nie mogą mieć wolontariuszy, bo jest to sprzeczne z art. 42, ust 1 i 2 Ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie?

Witaj Igulec, uważam że nie ma żadnych przeszkód prawnych żeby wolontariusze mogli wykonywać pracę w schronisku w Sosnowcu . Przepisy na które się powołujesz mówią ,że wolontariusze mogą wykonywać świadczenia na rzecz organów administracji publicznej jednostek organizacyjnych podległych organom administracji publicznej . organy samorządu gminy i powiatu ( Sosnowiec jest miastem na prawach powiatu) należą do organów administracji publicznej - to wynika np. z ustawy kodeks postępowania administracyjnego art 5 par 2 pkt 3) tam są definicje ustawowe. z kolei zieleń miejska jak przypuszczam zakładem budżetowym , więc podlega podlega miastu.
Tak więc nie ma żadnych przeszkód prawnych dla pracy wolontariuszy w tym schronisku - oczywiście na zasadach określonych w ustawie - jest natomiast brak dobrej woli za strony miasta sosnowiec . pozdrawiam , Gosia

O :ryk: zanim wymęczyłam posta (musiałam wyskoczyć na zakupy ) Filomen informuje o wolontariacie w Sosnowcu, więc się spóźniłam .
CIESZYĆ SIĘ TRZEBA :ryk:

gosiakot

Post » Sob cze 12, 2010 17:31 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Filomen pisze:podaje ze strony fundacji sos dla zwierzat

w sosnowieckim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt. Umowę podpisał Zarząd Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych w Sosnowcu z Fundacją S.O.S. dla Zwierząt. O wolontariat zabiegaliśmy z przerwami od 2007 roku, teraz z inicjatywą w tej sprawie wystąpił Zarząd MZUK w Sosnowcu. Za nami stoi ponad półroczny wolontariat psi i koci w katowickim schronisku, dobrze prowadzona strona internetowa schroniska, wysoka adopcyjność oraz ponad 2 - letnia dobra współpraca z katowickim schroniskiem.
Zapraszamy wszystkich, którzy chcą uczestniczyć w tym wolontariacie do zgłaszania swoich kandydatur

no cóż - duże zaskoczenie, Urząd przyciskany ze wszytskich stron w końcu sie zdecydował, trochę przykro, że tak to dziwnie załatwili ale jak widać taki chyba styl pana dyrektora MZUK. Ja ze swojej strony deklaruję pełne wsparcie dla SOS'a, chodzi o dobro zwierząt i mam nadzieję, ze moze uporzadkują ten syf i umieralnię ktorą władze miasta nazywają schroniskiem.
nie mniej jednak petcje z podpisami ze strony oraz kilkadziesiat papierowych w poniedzialek złozę w urzędzie. niech wiedza.

Dla zwierząt bardzo dobrze niemniej jednak sposób działania i manipulacje Dyrektora MZBM-u pozostawiają dużo do życzenia :twisted: Najwidoczniej dobrze im juz palił się grunt pod nogami i chyba Pan Dyrektor przestraszył się Fundacji For Animals, a dziwne tym bardziej, że zarówno kierownik schroniska i dyrektor MZBMu jeszcze trzy tygodnie temu wyrażał się w najgorszych słowach na temat Fundacji SOS, że tyle im krzywdy zrobiono i jeszcze do tej pory wszyscy mają tarumę po ostatnich działaniach SOS, no Dyrektor jest zmienny jak chorągiew na wietrze, bo około 2 tygodnie temu kazał kierownikowi schroniska dzwonić do mnie w wielkiej tajemicy z propozycją podpsania umowy o wolontariat jako Stowarzyszenie bez udziału w tym Fundacji For Animals oczywiście nawet bez spełnienia wszytkich tych warunków które nam stawiano wcześniej, oczywiście na to nie mogłyśmy się zgodzić bo przy naszej kociej działalności i utrzymaniu Kociej Chatki nie dałybyśmy rady zorganizować bez pomocy Fundacji wolontariatu. No Pan Dyrektor musiał nam pokazać kto tu rządzi.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob cze 12, 2010 19:14 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

terenia1 pisze:

Dla zwierząt bardzo dobrze niemniej jednak sposób działania i manipulacje Dyrektora MZBM-u pozostawiają dużo do życzenia :twisted: Najwidoczniej dobrze im juz palił się grunt pod nogami i chyba Pan Dyrektor przestraszył się Fundacji For Animals, a dziwne tym bardziej, że zarówno kierownik schroniska i dyrektor MZBMu jeszcze trzy tygodnie temu wyrażał się w najgorszych słowach na temat Fundacji SOS, że tyle im krzywdy zrobiono i jeszcze do tej pory wszyscy mają tarumę po ostatnich działaniach SOS, no Dyrektor jest zmienny jak chorągiew na wietrze, bo około 2 tygodnie temu kazał kierownikowi schroniska dzwonić do mnie w wielkiej tajemicy z propozycją podpsania umowy o wolontariat jako Stowarzyszenie bez udziału w tym Fundacji For Animals oczywiście nawet bez spełnienia wszytkich tych warunków które nam stawiano wcześniej, oczywiście na to nie mogłyśmy się zgodzić bo przy naszej kociej działalności i utrzymaniu Kociej Chatki nie dałybyśmy rady zorganizować bez pomocy Fundacji wolontariatu. No Pan Dyrektor musiał nam pokazać kto tu rządzi.

Jak już kiedyś napisałaś Tereniu , ta działalność jest pełna chwil fajnych , satysfakcjonujących, ale też nieprzyjemnych a nawet dobijających .Za Wami wiele takich chwil a przed Wami także . Najważniejsze , czy w Waszej opinii obecność wolontariuszy polepszy sytuację. czy w związku z w/w zmianą zmieni się realnie sytuacja zwierząt. To się liczy - niestety wierz mi , polityka na poziomie gminy nie jest wcale lepsza ,prostsza i bardziej transparentna niż ta którą oglądamy w telewizji. Ale takie rzeczy, to już na pewno wiecie same drogie dzieci :rudolf: ja np. od lat mam wrażenie ,że na każdym poziomie polityki zwykli ludzie są robieni właśnie w jelenia.

gosiakot

Post » Sob cze 12, 2010 19:27 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

no proszę :) super ...
Obrazek

Madziula

Post » Sob cze 12, 2010 20:15 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

terenia1 pisze:
[i]RUSZA WOLONTARIAT W SOSNOWIECKIM SCHRONISKU DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT

quote]

mnie tez jest przykro i Asi z For Animals pewnie tez, napracowałysmy się nad pismami, molestowaniem telefonicznym, spotkaniami itd, ale trzeba schować ambicje do kieszeni. wierzę ze SOS ma doswiadczenie, dobrą wole i na pewno sie dogadamy co do współpracy. na pewno przyczynilismy się do tej szybkiej decyzji skoro inicjatywa była ze strony dyrektora MZUK. To jest pierwszy krok do zwyciestwa a liczy sie dobro zwierzat. jesli nasz praca im cokolwiek pomoze, to super :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 12, 2010 20:19 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

gosiakot pisze:
gosiakot pisze:
Igulec pisze:Mam pytanie czysto techniczne odnośnie petycji, bo schronisko w Inowrocławiu jest również zarządzane przez Zieleń Miejską, jak w Sosnowcu.
Czy nie jest tak, że oni nie mogą mieć wolontariuszy, bo jest to sprzeczne z art. 42, ust 1 i 2 Ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie?

Witaj Igulec, uważam że nie ma żadnych przeszkód prawnych żeby wolontariusze mogli wykonywać pracę w schronisku w Sosnowcu . Przepisy na które się powołujesz mówią ,że wolontariusze mogą wykonywać świadczenia na rzecz organów administracji publicznej jednostek organizacyjnych podległych organom administracji publicznej . organy samorządu gminy i powiatu ( Sosnowiec jest miastem na prawach powiatu) należą do organów administracji publicznej - to wynika np. z ustawy kodeks postępowania administracyjnego art 5 par 2 pkt 3) tam są definicje ustawowe. z kolei zieleń miejska jak przypuszczam zakładem budżetowym , więc podlega podlega miastu.
Tak więc nie ma żadnych przeszkód prawnych dla pracy wolontariuszy w tym schronisku - oczywiście na zasadach określonych w ustawie - jest natomiast brak dobrej woli za strony miasta sosnowiec . pozdrawiam , Gosia

O :ryk: zanim wymęczyłam posta (musiałam wyskoczyć na zakupy ) Filomen informuje o wolontariacie w Sosnowcu, więc się spóźniłam .
CIESZYĆ SIĘ TRZEBA :ryk:

Gosiu, dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o te przepisy i o działalność gospodarczą, bo tę się wyłącza z pracy wolontariackiej... Cieszę się, że w Sosnowcu rusza wolontariat.
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

[poprzednia][następna]