Hospicjum 'J&j'[7]...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 16, 2010 16:59 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

gustowny kubraczek :wink:
a doc nie wie, że Tila to właściwie przerośnięty kot? :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Śro cze 16, 2010 17:18 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

Biedny Tila - miała fuksa :ok: Niech szybko dochodzi do siebie :ok: A Doc to chyba z uśmiechem na ustach i z mrugniętym okiem mówił :wink:. We dwie taszczyć tyle kilo szczęścia jest łatwiej - zwłaszcza tak odgalantowaną modelkę :wink: . Małż raz musiał półśniętą Sonię po zabiegu łapy wnieść do domu to o mało chłopa nie straciłam (Sonia waży coś koło 30kg a w bezwładzie czuć o niebo więcej)
Ostatnio edytowano Śro cze 16, 2010 19:21 przez Asia_Siunia, łącznie edytowano 1 raz

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro cze 16, 2010 17:30 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

Drogie Koleżanki,
jestem lepsza, sama wnosiłam przerośniętego beagla na 3 piętro po rekonstrukcji wiązadła krzyżowego tylnej łapki..
a takie operacje były dwie.. a potem noszenie na siku, bo przez 6 tyg nie mógł chodzić po schodach.. a Lolek ważył wtedy jakies 23 kg..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Śro cze 16, 2010 18:15 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka.

Agn pisze:
zabers pisze:
Agn pisze:No i mam swoją trikolorkę.

Jaką trikolorkę? 8O (coś przegapiłam?)

Nie tyle przegapiłaś, co wolno trybisz. :mrgreen:
Dziś przyjechała Fuksja, za którą jutro do Gdańska pojedzie Kikuju. :lol: ...

Aaa, już wiem. To "Panna Zamianka". Imię kojarzyłam, koloru - nie (przy okazji, brawo, "trybisz", trudne słowo :lol: )
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro cze 16, 2010 18:18 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

Tak myślałam że dzisiaj sterylka kotopsa :oops: niech Tila dochodzi szybciutko do siebie :D duże psy to mają jednak przechlapane, jeśli chodzi o zabiegi.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro cze 16, 2010 18:57 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

Agn pisze:Obrazek

Tak wygląda psia sierota po plastyce pochwy. :mrgreen:
[To pomysł Aśki, by ciekawskim ludziom, którzy będą zadawać pytanie: 'a co się pieseczku stało?', odpowiadać właśnie w ten sposób. :ryk: ]

nie żeby nie wykorzystać okazji do edukacji, ale to akurat info dla takich co to:
"Ojej, jak tak można; odbieranie psu radości z macierzyństwa; okaleczanie" - no to pies będzie miał wiekszą radość z seksu teraz :lol:

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Śro cze 16, 2010 19:25 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka.

Agn pisze:[....] Jajniki były mocno przekrwione, ściany macicy również, śluzówka zmieniona - w szybkim tempie mogło się z tego rozwinąć ropomacicze. Na jednym z rogów macicy był mały guzek.
Wniosek - czas był już najwyższy.

Tila miała farta. I za szybką rekonwalescencję :ok:

Moja Sznureczka o mało nie umarła z powodu ropomacicza - początek lat 90-tych, a więc czasy, gdy sterylek 'prewencyjnych' chyba w ogóle się nie robiło. Koteczka nie lubiła gmerania po brzuszku i okolicach, była 'niewyraźna' przez dzień czy dwa, wyciek z pochwy zauważyłam przypadkiem.... a gdy zawiozłam do weta, z miejsca poszła pod nóż: wet stwierdził, że jeszcze dzień, a ropa wylałaby się do otrzewnej. Tym razem udało się.... - Tak czy owak, jest to dobry - i znany - argument za sterylizacją kotek.
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Śro cze 16, 2010 21:18 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

Tila już w miarę trzeźwa. Gustowny kaftanik pęta ją mentalnie.

Martwi mnie za to Fuksja. Nie wychodzi z kontenerka. Burczy na karmione w łazience koty. Sama nie tknęła jedzenia. Powinnam ją przewinąć, ale na mnie też burczy i macha ostrzegawczo łapą.
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 15:47 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro cze 16, 2010 21:38 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

Agn pisze:Tila już w miarę trzeźwa. Gustowny kaftanik pęta ją mentalnie.

Martwi mnie za to Fuksja. Nie wychodzi z kontenerka. Burczy na karmione w łazience koty. Sama nie tknęła jedzenia. Powinnam ją przewinąć, ale na mnie też burczy i macha ostrzegawczo łapą.

Typowa tri Ci się trafiła :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro cze 16, 2010 21:49 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

[quote="iwcia":398aiufg]
Typowa tri Ci się trafiła :twisted:[/quote:398aiufg]

No właśnie. :twisted:
Bo z opowieści dziewczyn to jakiś zupełnie nie-tri aniołek miał być. :lol: Przynajmniej nie odbiega od opinii Kordoni na temat trikolorek. :roll: Ja tam przeżyję, nie wiem tylko jak pupa Fuksji, no i jej żołądek - wolałabym aby jadła.

Agn

Post » Śro cze 16, 2010 22:06 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka.

Agn pisze:Dziś przyjechała Fuksja, za którą jutro do Gdańska pojedzie Kikuju. :lol:

Ciekawe, co ja będę musiała wziąć, jak Ci kiedyś przywiozę Puchasia :mrgreen: (na razie się nie zanosi, bo żadnej pracy nie mogę znaleźć, nie tylko takiej super dobrze płatnej i bardo absorbującej :( ).
Puchaś za to na pewno pozbył się widocznych kiedyś na zdjęciu kamieni kałowych-ostatnio mialam trochę różnych darowanych karm ( bezrobotni nie marudzą, tylko biorą, co dają) i Puchaś robi kupy równiez bez prowokowania skurczów zwieracza. Pownieważ nie są tak twarde, jak powinny, rozmazuje je malowniczo po całym pokoju. Łaska boska, jak nie trafi na dywan i jak jestem w domu gdy to się zdarzy.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro cze 16, 2010 22:24 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka.

[quote="Tosza":198nbwx5][quote="Agn":198nbwx5]
Dziś przyjechała Fuksja, za którą jutro do Gdańska pojedzie Kikuju. :lol:
[/quote:198nbwx5]
Ciekawe, co ja będę musiała wziąć, jak Ci kiedyś przywiozę Puchasia :mrgreen: (na razie się nie zanosi, bo żadnej pracy nie mogę znaleźć, nie tylko takiej super dobrze płatnej i bardo absorbującej :( ).
Puchaś za to na pewno pozbył się widocznych kiedyś na zdjęciu kamieni kałowych-ostatnio mialam trochę różnych darowanych karm ( bezrobotni nie marudzą, tylko biorą, co dają) i Puchaś robi kupy równiez bez prowokowania skurczów zwieracza. [b:198nbwx5]Pownieważ nie są tak twarde, jak powinny, rozmazuje je malowniczo po całym pokoju. Łaska boska, jak nie trafi na dywan i jak jestem w domu gdy to się zdarzy.[/b:198nbwx5][/quote:198nbwx5]

Oj. Pielucha?

Agn

Post » Czw cze 17, 2010 6:54 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

Tila już oki.
Fuksja nie bardzo... Nie mogę jej dotknąć. Na śniadaniu trochę mniej rzucała się na Tofu, który je mokre w łazience, ale sama Fuksja nic nie zjadła. Trzeba chyba przejść do ofensywy, bo muszę ją przewinąć. :?
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 15:48 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz

Agn

Post » Czw cze 17, 2010 8:14 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

będzie jazda :mrgreen: tri to waleczne dziewczynki :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw cze 17, 2010 8:21 Re: Hospicjum 'J&j'[7]. Zaległości. Tila-sterylka. Fuksja.

[quote="iwona66":13l5uton]będzie jazda :mrgreen: tri to waleczne dziewczynki :mrgreen:[/quote:13l5uton]

No i była jazda.
Na szczęście Fuksja nie zdaje sobie chyba sprawy z tego, że w celach obronnych może używać również zębów. Dźwięki jakie z siebie wydaje, to głosy maksymalnie wkurzonego kota - wycie, zawodzenie, warczenie i syki. Pierwsze, co zrobiłam po przystąpieniu do ofensywy, to obcięcie jej pazurów, bo waliła łapami na odlew, gdzie popadło. Kurcze - jak to będzie taki akompaniament przy każdej zmianie pieluchy to mi się stado nieźle znerwicuje. :roll:
No nic to, grunt, że panna ma suchą pieluchę na tyłku. Jeszcze tylko trzeba przekonać ją do jedzenia. Jeśli nie zatrybi do wieczora w ruch pójdzie standard, czyli Relanium. Może jak będzie miała lekką fazkę to i przestanie się tak rzucać na wszystkich...
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 15:48 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz

Agn

[poprzednia][następna]