[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 29, 2009 22:36 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Qrde, czy wszystkie pasiaste kocice są takie wredne? :evil: Guma atakuje biednego, dwa razy większego niż ona Mścisia. Normalnie furia w kocim ciele...
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto gru 29, 2009 22:44 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

AniHili pisze:Qrde, czy wszystkie pasiaste kocice są takie wredne? :evil: Guma atakuje biednego, dwa razy większego niż ona Mścisia. Normalnie furia w kocim ciele...

Pasiaste i z białymi łapkami - coś na ten temat wiem :lol:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto gru 29, 2009 22:48 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

kassja pisze:
AniHili pisze:Qrde, czy wszystkie pasiaste kocice są takie wredne? :evil: Guma atakuje biednego, dwa razy większego niż ona Mścisia. Normalnie furia w kocim ciele...

I z białym krawatem oraz półdługą sierścią. Takie to zło największe :evil:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Wto gru 29, 2009 23:07 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

AniHili pisze:
kassja pisze:

I z białym krawatem oraz półdługą sierścią. Takie to zło największe :evil:

A czasem jeszcze jednolicie czarne..
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto gru 29, 2009 23:19 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Lion Kid pisze:dzisiaj ok 15.00 bedac pod sklepem miesnym " U Helenki" na os. Nowe Miasto między Dubois a Rzymowskiego spotkałam przy drzwiach duzego, doroslego, w pelni oswojonego kota, burego umaszczenia, tylko końcowki łapek białe. Pani ze sklepu powiedziala, ze przyszedł za jej znajomą ok 12 , dopiero pod sklepem go zobaczyła. Kot z apetytem jadł mięso mielone, serduszka drobiowe, a babka ze sklepu powiedziała, ze go nakarmiła i juz nic nie trąci. Kot z dużych kotów, wielka głowa, chyba nie wykastrowany (na moje oko), gwar samochodów mu nie przeszkadza, ludzie też. Futro nie wskazywało, by na stałe mieszkał na podwórku.
Może zamieścić by ogłoszenie w zakładce poszukiwany lub na bialystokonline. Ja nie mogę, bo ogłaszam tam (b online) moja kotkę. Jutro może sprawdzę, czy tam przesiaduje. Może ktoś go zacznie szukać...

Lion Kid - podobny kot zginął 3-go grudnia na Storczykowej. Jest na Kotkowie jego podobizna - możesz zerknąć?
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=49

Proszę, sprawdź czy to ten co na zdjęciu i odezwij się do mnie, kot zaginął moim znajomym, w domu rozpacz a znów idą mrozy....

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Wto gru 29, 2009 23:57 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Bakteria pisze:
MalgorzataJ pisze:Bakteria - chetnie bym kupiła myszkę na spręzynie za 16 zł.

Wrzucone do koszyka 8)

jania pisze:Bakteria
wysłałam pw

Odpisane, czekam na odpowiedź :)

kurcze byłam w pracy czy już wysłała pani zamówienie???
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro gru 30, 2009 7:59 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

bozennak pisze:
Lion Kid pisze:dzisiaj ok 15.00 bedac pod sklepem miesnym " U Helenki" na os. Nowe Miasto między Dubois a Rzymowskiego spotkałam przy drzwiach duzego, doroslego, w pelni oswojonego kota, burego umaszczenia, tylko końcowki łapek białe. Pani ze sklepu powiedziala, ze przyszedł za jej znajomą ok 12 , dopiero pod sklepem go zobaczyła. Kot z apetytem jadł mięso mielone, serduszka drobiowe, a babka ze sklepu powiedziała, ze go nakarmiła i juz nic nie trąci. Kot z dużych kotów, wielka głowa, chyba nie wykastrowany (na moje oko), gwar samochodów mu nie przeszkadza, ludzie też. Futro nie wskazywało, by na stałe mieszkał na podwórku.
Może zamieścić by ogłoszenie w zakładce poszukiwany lub na bialystokonline. Ja nie mogę, bo ogłaszam tam (b online) moja kotkę. Jutro może sprawdzę, czy tam przesiaduje. Może ktoś go zacznie szukać...

Lion Kid - podobny kot zginął 3-go grudnia na Storczykowej. Jest na Kotkowie jego podobizna - możesz zerknąć?
http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... &Itemid=49

Proszę, sprawdź czy to ten co na zdjęciu i odezwij się do mnie, kot zaginął moim znajomym, w domu rozpacz a znów idą mrozy....

niestety, to nie jest ten kot. Kotek ze zdjęcia jest bardzo podobny do kota, którego miałam, a który odszedł 4 lata temu jak i podobny jest do kotki, którą trzymam w piwnicy, na zdjęciach w kotkowie "Suszka". Wydaje mi się, że to są bardzo mądre koty, bo oba się przybłąkały i wykazywały dużą mądrością.
Kot koło sklepu nie miał białego pod szyją, tylko koncówki łapek. Futro jednolicie szare, bez takich centków jak u tygrysa, ogon tez bez prążków.
Ale znam typ kotka zaginionego, więc będę czujna , gdybym spotkała.
Obrazek

Lion Kid

Od: Sob sie 01, 2009 16:20

Post » Śro gru 30, 2009 8:06 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Bakteria pisze:
Lion Kid pisze:Ja też bym chciała myszkę za 16 zł, jesli zamówienie jest aktywne.
Pozdrowienia od mojej Buruni, dokarmianej latem przy Pułaskiego, która teraz mieszka w piwnicy zamiast w suszarni.

Jeszcze aktywne, zaraz wysyłam zamówienie.

Proszę ją podrapać ode mnie za uszkiem :wink: A jak z domkiem dla niej? Są jacyś chętni??

Buruńkę rano wydrapałam, przed pójściem do pracy. Jest grzeczniutka, siedzi cierpliwie w piwnicy zamknięta, korzysta z kuwety.
Gdy pogoda sprzyja wychodzimy na spacer. Teraz znowu zrobiła się trochę grubiutka. Ludzie, którzy się nią interesowali, byli dziwni, więc pewnie bym im nie oddała kota. Poczekam do wiosny, może namówię znajomą, żeby ją przygarnęła, mieszka w Łomży, ma dom i ogród, serce do zwierząt, więc warunki sprzyjające. Miała już koty, wiec na razie myślę, ze się uda...
pozdrawiam
Obrazek

Lion Kid

Od: Sob sie 01, 2009 16:20

Post » Śro gru 30, 2009 13:47 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocia Lady pisze:kurcze byłam w pracy czy już wysłała pani zamówienie???

Wysłałam, ale jak coś potrzebne to mogę wysłać meila do sklepu i zapytać czy mogą coś jeszcze dołączyć do przesyłki :wink: bo zanim skompletują to pewnie trochę czasu minie.

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Śro gru 30, 2009 14:41 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Dzisiaj poszłam karmić Jurowieckie stadko, aż tu nagle ... szelest gałęzi, ortalionu ... włosy dęba na głowie :strach: i ... zostałam otoczona przez straż miejską. Poczułam się jak złoczyńca przyłapany na gorącym uczynku i oczywiście zwierzęcą metodą zaatakowałam napastnika, czyli fuknęłam, dlaczego mnie straszą. Pan zaczął przepraszać, pani zaczęła się śmiać. Porozmawialiśmy nt ilości kotów, stanu zdrowia itp. i życząc wzajemnie szczęścia w nowym roku rozeszliśmy się. Akcja spaliła na panewce, bo grupa sprzedająca spirytus i papierosy zaraz po odejściu strażników wróciła na stare miejsce na mostku nad Białką.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Śro gru 30, 2009 17:00 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

No to mnie Kassja rozbawiła do łez :ok:
Obrazek

drewa

Od: Śro paź 14, 2009 19:18

Post » Śro gru 30, 2009 17:34 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

boszeeeee....nareszcie mam internet :1luvu: jestem chyba uzależniona od miaukunowa :mrgreen: normalnie aż paluszki lataja po klawiaturce :roll:

Drewa...hmmmmm....sama dałaś sie złapać na dyzurki do TOZu :mrgreen: (nie powiem, że sama chciałaś) :mrgreen: za to ja będę miała przyjemność przebywania z pewną milutką i sliczniutka osóbką :ok:

dzisiaj oddałam moje rude szczęście :placz: pani + troje uroczych nastolatków tak mnie omamiło, że oddałam rudego :crying:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro gru 30, 2009 18:02 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Basica- poproszę o szczegóły - tak normalnie oddałaś , coś mi tu nie pasuje,.... :D
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Śro gru 30, 2009 20:28 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Progi Kiciusiowa opuściła dziś także Dobrusia, którą zziębniętą znaleziono 10 grudnia na ul. Dobrej.
Mam nadzieję, że Dobrusia trafiła w dobre ręce.
Oby, tak się stało.

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Śro gru 30, 2009 21:28 Re: [Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocia Lady, nie mogę wysłać PW 8O Które puszki z Animondy, bo są dwa rodzaje, jakie smaki? Jutro rano zadzwonię i zapytam czy można coś dodać i dam znać.

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

[poprzednia][następna]