KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 05, 2010 14:04 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

mamucik pisze:Dziewczeta Zadzwoniła dfo mnie znajoma, jak ich było już tylko pięć. Kotami zajmuje się jej koleżanka, dwa najbardziej chore odłowiła. Problem był z leczeniem, bo TŻ nie za bardzo chciał płacić. Uzgodniłam z "moim" Markiem Włodarczykiem, że podleczy je " na kreskę", ale też poprosiłam znajomą, żeby zwróciła sie do KŻ i dostałam inf, że KŻ zgodziło się pokryć koszty leczenia tych dwóch kociąt i zdaje sie Wima kociakami sie osobiście zajęła. Jest tu też ten temat na miau. Trzy pozostałe razem z mamą pozostały w altanie. Są tam - to już czytałam z inf. Wimy - tu na miau, przez kogos karmione, podejrzewam, ze przez koleżankę tej mojej znajomej.
Zagadnę Agnieszkę, co dalej się dzieje. Miała pomęczyć zaprzyjażnioną kociarkę, żeby te trzy maluchy przygarnęła, bo szkoda dzieciaki zostawić na ulicy.

Dzieki wielkie mamucik, kamień z serca...
Pozostałym młodym, zdrowym kotkom na pewno udłoby sie znależc domy. A co ze sterylizacja mamusi?
Czekamy na info co z pozostałymi bo ogłoszenie jest z 25-01-2010.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lut 05, 2010 14:38 Re: czarna DIABOLO grozi jej depresja i śmierć, pilnie dt, str.

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=105181&start=15

O właśnie, to ten temat :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Sob lut 06, 2010 18:28 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

hop :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob lut 06, 2010 23:34 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

ściagnęłam z innego wątku :oops:

Może dziś nas ktoś wypatrzy? Obrazek

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob lut 06, 2010 23:37 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74 pisze:tak w skrócie, w dt u Beatki są kotki, które pilnie szukają domku
biało czarny Świerszczyk, około trzyletni, zdrowy, zaszczepiony, sprawia wrażenie dużo młodszego, ładnie się bawi, jest pogodny, nadaje się do domu z dziećmi
Obrazek

nasza Kamisia - nie nowych ludzi, ładnie wszystko je, ale to kocia po przejściach, z trudnym charakterem - mała złośnica, tylko do domu doswiadczonego i baaaaaaardzo bardzo pewnego :ok:
Obrazek

Świersczyk II, bardzo piękny puchaty kotek , trochę nieufny, kilkuletni, raczej starszy, do spokojnego domu
Obrazek

domu
szukamy też domu dla Bąbla - kot idealny, pogodnym, grzeczny, nie może być w domu sam, bardzo lubi inne zwierzeta :ok: posiada wszystkie szczepienia,
Obrazek

i Feliksa, trzyletni kotek z ulicym, płochy, ale nie dziki, dogaduje się z innymi kotkami, wykastrowany, będzie zaszczepiony przed oddaniem
(Gosia wklej zdjęcie)
domu szuka także Figa i Negri, młode koteczki u Figaro 52

Obrazek
Obrazek

prosimy o pomoc w znalezieniu domków , siedem kotków gotowych do adopcji pilnie szuka domu :oops:
[/quote]
prosimy o pomoc w ogłoszeniach :oops: kotki nadają się adopcji, nie mogą przyzywczajać się do dt, poza tym znalezienie dla nich ds to szansa dla innych potrzebujących ![/quote]
Feliks ma już dom stały :1luvu: pilnie szukamy domków dla pozostałych kotków
Może dziś nas ktoś wypatrzy? Obrazek

Wiem że Figaro nie ma dostępu do netu, to ja się pochwalę, że Negri pojechała już do ds :1luvu:
trzymamy kciuki aby pozostałym się udało :ok:
Ostatnio edytowano Sob lut 13, 2010 22:57 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Nie lut 07, 2010 12:56 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Podbijam :)
Jessi - Wasz apel o zbiórkę podsunął mi taki pomysł, może pogadam z Hanią, żeby od razu te dwie kotki spod NFZ do niej pojechały, a my opłacimy testy i szczepionki.
Czyli p. Zosia ściąga karetkę ze schronu ( gdyby były kłopoty - pomogę ), najlepiej z p. Andrzejem. Myślę, że moje dziecię nie odmówi pomocy w zawiezieniu ich do Kątów.
Można by pięknie uśmiechnąć się o pomoc finansową - miau jeszcze nigdy przynajmniej mnie nie zawiodło.
Pieniądze wpłaciłoby się na konto wskazanego przez Hanię weta.

Ale to na razie mój karkołomny pomysł, z Hanią jeszcze nie rozmawiałam. Weszłam tu w biegu, bo tak się zobowiązałam 8) , jutro mam czasowo bardzo ciężki dzień :evil: , ale od wtorku jestem lużniejsza i wtedy można do tego wrócić :D
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Nie lut 07, 2010 14:41 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

mamucik pisze:Podbijam :)
Jessi - Wasz apel o zbiórkę podsunął mi taki pomysł, może pogadam z Hanią, żeby od razu te dwie kotki spod NFZ do niej pojechały, a my opłacimy testy i szczepionki.
Czyli p. Zosia ściąga karetkę ze schronu ( gdyby były kłopoty - pomogę ), najlepiej z p. Andrzejem. Myślę, że moje dziecię nie odmówi pomocy w zawiezieniu ich do Kątów.
Można by pięknie uśmiechnąć się o pomoc finansową - miau jeszcze nigdy przynajmniej mnie nie zawiodło.
Pieniądze wpłaciłoby się na konto wskazanego przez Hanię weta.

Ale to na razie mój karkołomny pomysł, z Hanią jeszcze nie rozmawiałam. Weszłam tu w biegu, bo tak się zobowiązałam 8) , jutro mam czasowo bardzo ciężki dzień :evil: , ale od wtorku jestem lużniejsza i wtedy można do tego wrócić :D

zawsze to szansa dla tych kotek :D

jessi74

Post » Nie lut 07, 2010 15:22 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Fajnie :D , to od wtorku wracam do pomysłu, wbiłam sobie głupio te kotki do głowy :oops:

mamucik

Post » Nie lut 07, 2010 17:46 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Gospel - viewtopic.php?f=20&t=107242
ZAPRASZAM na bazarek "fifty - fifty" dla anita5 i wrocławskiej skarbonki dla schroniskowców :-) po połowie :-)
tu wątki :
anita5 - viewtopic.php?f=1&t=103832&start=840
skarbonka Wro - viewtopic.php?f=1&t=105008
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie lut 07, 2010 23:31 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

dagmara-olga pisze:Gospel - viewtopic.php?f=20&t=107242
ZAPRASZAM na bazarek "fifty - fifty" dla anita5 i wrocławskiej skarbonki dla schroniskowców :-) po połowie :-)
tu wątki :
anita5 - viewtopic.php?f=1&t=103832&start=840
skarbonka Wro - viewtopic.php?f=1&t=105008

:ok:

jessi74

Post » Wto lut 09, 2010 13:18 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Jessi - jestem, zrobiłam , co miałam zrobić i jestem wolniejsza. Jak te dwie damy się mają - dzisiaj pogadam z Hanią.

A z rzeczy innych - tak sie ucieszyłam - Agnieszka, o której pisałam przy okazji pytania o te maluchy z ogłoszenia wzięła wczoraj z naszej ulicy ( sąsadujemy ulicami ) Ogonka, którego podkarmia. DZieciak przestał jeść. Pojechała z nim do weta - i okazało się, że ma białaczke i FIV. A ona już mu domek w gospodarstwie załatwiła. Rozpacz. Dzieciak ma dobre wyniki nerek i krwi, widac choroba nie zrobiła jeszcze spustoszenia. Zaczął jeść - okazało się, że w buzi ma nadzerkę. Tylko co dalej. Agnieszka ma 6 kotów w praktycznie jednym pokoju - w tym kocura, który rzuca się na inne.
Do gosp[odarstwa wysłać - to skazac go juz na pewno na smierć, bo to dobrzy i porządni ludzie, ale nie widzę tego, żeby podawali intron, czy jeżdzili iles tam km. do weta.
U Agi zostac nie może - kompletny pat.

mamucik

Post » Wto lut 09, 2010 19:55 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Dzisiaj odebralam jeszcze malutka kicię. Ma 7 moze 8 miesięcy osowjona, mizista ale boi sie bardzo calej ferajny Beaty, która szalej po pokoju. Kicia nazywa sie Saba (wyjatkowo psie imie) to siostra Sylwka vel Tony z tego watku.
viewtopic.php?f=13&t=105909
Kotke koczowala w szpitalu wojskowym na Weigla, tam byla dokarmia przez dobra dobra duszę ktora ja przygarnęła ale nie potrafial wyadoptowac i do tego ma alergie na sierśc i slinę kota i psa (starsza kobieta)
Saba jest wysterylizowana, zaszepiona etc. (zdrowa)
Pilnie szukamy jej DT lub DS. Saba nadaje sie od razu do adopcji.
Czy ktos móglby dac Sabie DT trzymanie jej z ferajną chorych i leczonych kotów u Beaty to nie najlepszy pomysł. Dlatego szukamy jej DT na czas adopcji. Czy ktos móglby pomoc???
Obrazek
Obrazek
Obrazek

natasza25

Post » Śro lut 10, 2010 12:51 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

śliczna kicia :1luvu: DT potrzebny!!!

Moja Niki niestety na antybiotyku. Wczoraj byłam z nią bo kichanie wróciło.
Chyba KK ale nie ma gorączki, oczka ładne.... ale dziąsła bardzo czerwone.
Dzisiaj jedziemy na kolejny zastrzyk :(
Mała zrobiła się bardzo towarzyska, przychodzi spać do łóżka :1luvu:
Niestety nie za bardzo lubią się z moją Milką :? i Milcia dzisiaj postanowiła
się zemścić że znowu jakiś obcy kot w domu i nalała na mnie, na kołdrę :evil:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lut 10, 2010 19:46 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

Jessi, dla Maniusia-Świerszczyka jeszcze jedno allegro. Zaraz wrzucę kotka na inne strony.
http://www.allegro.pl/item919414773_wdz ... kocur.html
Obrazek

Radomszczańskie koty kłaniają się nisko
viewtopic.php?f=1&t=107090
Ostatnio edytowano Śro lut 10, 2010 21:26 przez majka2222, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro lut 10, 2010 20:03 Re: WRO, 2kotki dalej pod NFZ,zbieramy na leczenie tych w dt

majka2222 pisze:Jessi, dla Maniusia-Świerszczyka jeszcze jedno allegro. Zaraz wrzucę kotka na inne strony.
http://www.allegro.pl/item919414773_wdz ... kocur.html
Obrazek

Radomskie koty kłaniają się nisko
viewtopic.php?f=1&t=107090

Dziekujemy ślicznie majka2222 :1luvu:

natasza25

[poprzednia][następna]