» Czw sie 02, 2007 16:38
Z tego co przeczytałam, to pani karmicielka ma być przy budce ok. 20:00. O 20:30 może jej tam już nie być. Czyli jednak dobrze by było, żeby ktoś się tam pojawił w okolicach 20:00.
Ja mogłabym się dzisiaj przyłączyć, ale nie wiem czy nawet na 20:30 zdążę. Na wszelki wypadek poproszę na pw nr komórki do Kociareczki albo Ewik. Jak będę w pobliżu to wyślę sms-a.
Tak sobie myślę, że nawet jeżeli to Fuksiara, to bez klatki łapki się nie obejdzie, poza tym po wcześniejszych doświadczeniach jest teraz ostrożniejsza i nawet z klatką-łapką będzie trudno. Także, nawet jeżeli się pojawi, może lepiej najpierw ją poobserwować, upewnić się, że to ona i w następnych dniach zorganizować bardziej profesjonalną łapankę. Bo jak teraz się wystraszy, to może zmienić stołówkę i znów będzie trudno ją zlokalizować.
I jeszcze chciałam opisać słowami wygląd Fuksiary, tak jak ja ją sobie wyobrażam na podstawie fotografii, i prosić o ew. weryfikację tego wyglądu osoby, które ją widziały w naturze:
Umaszczenie jasne szaro-buro-rudawe, z przodu biały śliniaczek-krawacik, biały brzuszek i końcówki łapek (paluszki), uszkodzone prawe oko, opuchlizna i rany na nosie, które mogą być mniej widoczne niż na zdjęciu (minęło trochę czasu i mogły się wygoić). Grzbiet raczej jednolity, bez wyraźnego pręgowania, widoczne delikatne pręgi na główce, łapkach i ogonie. Co do ogona, to nie mam pewności, bo na fotkach prawie nie było go widać. Także pytanie dodatkowe - jaki ma ogonek? I wielkość? Wg mnie to jest drobna koteczka, ok. 3 kg wagi, ale może się mylę?
Myślę, że warto wszystkie detale wyglądu utrwalić sobie w pamięci, żeby bezbłędnie ją rozpoznać.