Moje kotki tymczasowe. Fotki Makumby s. 64

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 13, 2007 0:08

domku, miejze litosc!

a za Makumbe trzymam :ok: zeby wyniki byly dobre!

varulv

Od: Wto lip 10, 2007 23:18

Post » Wto lis 13, 2007 0:19

Wyniki są powiedzmy, ze dobre, ale mam pewne wątpliwości co do ich wiarygodności :roll:

Nie znam nowego weta Makumby.

Natomiast nowy wet sugeruje wprowadzić "rewelacyjne" zmiany w dotychczasowych zaleceniach co do leczenia Makumby... co mnie martwi :(
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Wto lis 13, 2007 8:33

Może są jakieś nowe "okoliczności" :? :roll: ? A może Domek by przesłałby do Ciebie nowe wyniki i ten "rewelacyjny" :roll: sposób leczenia?
Marcelibu

Post » Wto lis 13, 2007 8:49

Kurcze, takie rewelacyjne zmiany niezmiennie napawają mnie przerażeniem :(
A dlaczego te wyniki są wg Ciebie niewiarygodne?
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Wto lis 13, 2007 12:35

Dziewczyny nie siejcie paniki. :oops: Ja sama nie wiem nic na 100% tylko sie domyślam.

Domek Makumby był z nim na badaniu moczu tak jak zalecałam - kontrolnie. Prawdopodobnie mocz był badany paskiem - prawdopodobnie, ponieważ nie ma określonego dokładnie i liczbowo pH tylko wet powiedział, że odczyn kwaśny. Inne wyniki też nie mają wskaźników liczbowych (przynajmniej te, które mieć je powinny).

Z badania wynika, że Makumba jest już zdrowy i tamtejszy wet kazał odstawić dietę na kamienie i przestawić kota na karmę dla kastratów mieszaną z karmą bytową. :?

Wg mnie jest jeszcze za wcześnie na takie radykalne zmiany, bo jeśli kota dopadł SUK w tak młodym wieku, to moze mu sie wracać, dlatego dieta Urinary czy C/D moim zdaniem (i zdaniem mojego weta) powinna potrwać jeszcze przez kilka miesięcy. Makumba bedzie kastrowany za jakieś 2 tygodnie... no a kastracja to dodatkowy czynnik ryzyka nawrotu choroby. :roll:
No ale tamten wet ma inne poglądy...

Sama już nie wiem ciotki... boje sie o Makumbe, nie chce, zeby znów zachorował :crying:
Obrazek

Karolka

Post » Wto lis 13, 2007 12:39

Nie wiem, do jakiego weta w końcu chodzi domek Makumby - ja poleciłam dr. Lewicką z Mikołowa i wetkę z Tychów, u której leczy swoje schroniskowce Jaaga. Obie mają bardzo dobre opinie, niestety (siłą faktu) znam je tylko ze słyszenia i z forum.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Wto lis 13, 2007 13:45

Karolka pisze:Z badania wynika, że Makumba jest już zdrowy i tamtejszy wet kazał odstawić dietę na kamienie i przestawić kota na karmę dla kastratów mieszaną z karmą bytową. :?

Wg mnie jest jeszcze za wcześnie na takie radykalne zmiany, bo jeśli kota dopadł SUK w tak młodym wieku, to moze mu sie wracać, dlatego dieta Urinary czy C/D moim zdaniem (i zdaniem mojego weta) powinna potrwać jeszcze przez kilka miesięcy. Makumba bedzie kastrowany za jakieś 2 tygodnie... no a kastracja to dodatkowy czynnik ryzyka nawrotu choroby. :roll:

Zgadzam się z Tobą.
Marcelibu

Post » Wto lis 13, 2007 22:09

Nordstjerna pisze:Nie wiem, do jakiego weta w końcu chodzi domek Makumby - ja poleciłam dr. Lewicką z Mikołowa i wetkę z Tychów, u której leczy swoje schroniskowce Jaaga. Obie mają bardzo dobre opinie, niestety (siłą faktu) znam je tylko ze słyszenia i z forum.

Domek wybrał się do zupełnie innego weta :(
Obrazek

Karolka

Post » Czw lis 15, 2007 20:29

Domek wybrał się do weta poleconego przez zupełnie kogoś innego niż Nordstjerna. No ale cóż :roll: Domek się szybko zreflektowal, że ten wet jednak jest podejrzany i jego zalecenia lekarskie są niezbyt poprawne :twisted: Ach ci weci :evil:

Mamy natomiast nowe fotki ogona z Nowego Domku :dance:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać, Makumba rośnie w brzuchu, ale łepek mały - zupelnie jak Fifi Aleksandry :lol:
Mam nadzieję, ze gdy brzuchol przestanie rosnąć, to trochę mu pójdzie w głowę 8) i do głowy - i nie będzie juz broił. :twisted: Makumbiszcze urzęduje w łóżku - tamże można go zastać w pozycji statycznej, bo przypuszczam, że nie w łózku zachowuje się jak tornado :oops:
Obrazek

Karolka

Post » Czw lis 15, 2007 20:46

No, nareszcie!!! Pięknie się chłopak prezentuje :D
ObrazekObrazek

bechet

Od: Śro sie 24, 2005 9:54

Post » Pt lis 16, 2007 21:47

no i ciotki nie podziwiają :evil:
Obrazek

Karolka

Post » Sob lis 17, 2007 22:46

Karolka pisze:no i ciotki nie podziwiają :evil:

Podziwiają, tylko ten cholerny Image-coś tam wiesza mi się za każdym razem, jak chcę powiekszyć zdjęcie i restartowanie komputera.....
A jakie buziaczki daje Makumba - achhhhhh.... pamiętam wszystko. Złoto z niego śliczne i już.
Marcelibu

Post » Nie lis 18, 2007 2:43

Karolka pisze:no i ciotki nie podziwiają :evil:

jak nie, jak tak?!?
podziwiaja, podziwiaja! tylko po cichu! z zachwytu oniemialy i nie wiedza co pisac. np. niektore ciotki ogldaly juz zdjecia kilka razy i nawet przymierzaly sie zeby napisac, ale za kazdym razem nie mogly sie zdecydowac co...

prosze o przekazanie najserdeczniejszych mizianek Makumbie i pozdrowien Domkowi! [mozna tez odwrotnie -- wedle zyczenia]
Obrazek

varulv

Post » Śro lis 28, 2007 15:04

Dopiero dotarłam. Widzę, że Makumba wie, gdzie najlepiej 8) :lol:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto gru 25, 2007 0:42

Świateczne zyczenia dla Makumby!!!
Mam nadzieje, ze Mikolaj przyniosl mu jakies fajne prezenty 8)

varulv

[poprzednia][następna]