PALUCH 10!MRAU.Dużo kotów,dużo potrzeb,mało wolontariuszy :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 23, 2014 21:36 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Szalony Kot pisze:Widzę to oczami duszy, taki pokój adopcyjny z wiszącymi coraz wyżej stanikami, a w nich rozmarzone, ziewające kociaste, niektore przeskakują z góry na dół, szukają wygodniejszej miejscówki :strach: :ryk:

Ależ proszę nie dyskredytować dobrych chęci darczyńców - "Darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" ;)
Ale wizja biustonoszy hamakowych zaiste śmieszna :)

A poważnie, to nie każdy może się orientować, co się kotom w schronisku przyda, a co nie.
W razie czego proszę o PW.
Wszystkie szmatki mile widziane, a my już posortujemy we własnym zakresie dary, żeby nie komplikować " to można, a to nie" :)
Na hamaki z biustonoszy chwilowo oprzyrządowania brak, ale każde dwa nagie miecze przymiemy ;)

Póki co puszczam poniżej link reklamujący nasze aukcje na Allegro - dochód z aukcji przeznaczony na pomoc Paluszkom i Postpaluszkom w DT (nie ponosimy opłat dla Allegro, bo mamy status konta charytatywny, więc to taki bazarek, ale bardziej przejrzysty i sformalizowany):

Aukcje Grupy Pomocy Kotom MRAU na Allegro na rzecz kotów w schronisku i w DT - kliknij tutaj
W Warszawie możliwy odbiór osobisty - chętnych proszę o wiadomość przez Allegro lub PW.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto cze 24, 2014 19:36 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

to ja sie tradycyjnie uśmiechnę do Kuby :mrgreen: czy mógłbyś jakoś w ten weekend i kiedy?

akne pisze:
Aukcje Grupy Pomocy Kotom MRAU na Allegro na rzecz kotów w schronisku i w DT - kliknij tutaj
W Warszawie możliwy odbiór osobisty - chętnych proszę o wiadomość przez Allegro lub PW.

oooo breloczek z kotkiem oby do wypłaty mojej jeszcze były :ok: :1luvu:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto cze 24, 2014 19:47 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Tradycyjnie :D , w sobotę 11,30 . ochrona wpuści ? :smokin:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Śro cze 25, 2014 9:22 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

jasne ze tak :D

słuchajcie mam chyba zdaje sie gdzies w piwnicy transporter dla kotów ale drzwiczki sa uszkodzone, czy do schronu jako kocia budka by się nadał? :oops:

Maykaw

Post » Śro cze 25, 2014 9:56 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Jutro jadę do kociastych

czy maluchom można zaaplikować bielucha czy inszy jogurt naturalny? czy lepiej poprzestać na mięsie?

magoska_

Od: Nie lis 07, 2004 13:38

Post » Śro cze 25, 2014 17:58 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Maykaw pisze:słuchajcie mam chyba zdaje sie gdzies w piwnicy transporter dla kotów ale drzwiczki sa uszkodzone, czy do schronu jako kocia budka by się nadał? :oops:

Nada się, bo nieśmiałe koty lubią przesiadywać w takich transporterach bez drzwiczek.

Breloczek mrauowy: możesz kliknąć "kup teraz" już, a wpłaty dokonać w dowolnym terminie, tylko napisz w mailu po zakupie, że Ty to Ty :)
Breloczek mogę Ci podrzucić na Grochów, żebyś nie płaciła za wysyłkę.

magoska_ pisze:Jutro jadę do kociastych

czy maluchom można zaaplikować bielucha czy inszy jogurt naturalny? czy lepiej poprzestać na mięsie?

Wydaje mi się, że samo mięso będzie lepsze, bo więcej białka w masie, ale jestem subiektywnie uprzedzona do karmienia kotów produktami mlecznym, rzadko moim daję bielucha i twaróg.
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Śro cze 25, 2014 18:24 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

ok - kupiłam kuraka a dla starszyzny wołowinę kupiłam plus animondę wezmę. Tej wołowiny to tak na smak - znów serc nie było :-( Mogę kupić jak będzie i zamrozić?

magoska_

Post » Śro cze 25, 2014 18:50 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

magoska_ pisze:ok - kupiłam kuraka a dla starszyzny wołowinę kupiłam plus animondę wezmę. Tej wołowiny to tak na smak - znów serc nie było :-( Mogę kupić jak będzie i zamrozić?

Jeśli zamrozisz świeże serca drobiowe na kilka dni, a popołudniu dzień przed wizytą w schronisku przerzucisz je z zamrażalnika na półkę lodówki (w lecie lepiej tak rozmrażać, mięso szybko się psuje) i koty dostaną niezimne mięso, to okej. Serca trzeba pokroić po rozmrożeniu lub przed.

Ostatnio pierwszy raz szarpnęłam się i kupiłam Paluszkom kilogram fileta z kurczaka. Pokroiłam na drobno, każdy szpitalniak dostał parę kawałków, ależ mlaskały :)
Najlepiej wydane 20 zł w moim życiu ;)

Dzięki wielkie za żarełko i pomoc w schronisku - jesteś wielka, jesteś kochana :)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Śro cze 25, 2014 19:11 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

No w odwiedziny nie przychodzi się z pustymi rękoma nie??? 8)

poprzednim razem też fileta kupiłam bo NIE BYŁO serc hehe i też od razu zjedzone - potem na animondę patrzeć nie chciały :P zjadły później :-)

Myślę ze się nie obrażą za tę wołowinę :ryk:

Dla kociaków gotują się nogi i 2 marchewki - bo widziałam ostatnio w kurczaku marchewkę to dołożyłam

magoska_

Post » Śro cze 25, 2014 19:34 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

magoska_ pisze:potem na animondę patrzeć nie chciały :P zjadły później :-)

No jak tak dalej pójdzie to rozpieszczanie ;) to nie będą chciały tknąć schroniskowej codziennej karmy Rafi, zasmacznistej i odżywczej.

Kot to najpierw na mięso świeże się rzuca, potem na wynalazki przemysłu zoologicznego - nie to co człowiek, co się śmieciowym jedzeniem żywi często ;)

To se pogadałyśmy :) A teraz lekrama, a co :)

Wszystkich miłośników kotów zachęcamy do udziału w naszej akcji "Puszka dla Paluszka"
Uzbierane środki przeznaczamy na zakup zróżnicowanej karmy dla kotów w schronisku na Paluchu.

Prosimy o przelewy, każda złotówka ma moc.

Bo jeśli kot je, to połowa sukcesu w drodze do wyleczenia i lepszego samopoczucia, a koty to wybredne stworzenia, nie każda karma danemu kotu smakuje, a do tego sporo jest kotów wątrobowych, nerkowych, alergicznych.

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
tytuł: darowizna - dla Grupy Pomocy Kotom MRAU - Puszka dla Paluszka
Ostatnio edytowano Czw cze 26, 2014 6:35 przez akne, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Śro cze 25, 2014 19:55 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

Również zachęcam do wpłat :mrgreen:
I małe sprostowanie: wpłaty z akcji "Puszka dla Paluszka" są przeznaczone na zakup karmy tylko i wyłącznie dla tych kotów, które przebywają w schronisku. Jest to karma bytowa (sucha i mokra, dla kotów dorosłych i kociąt) oraz karma weterynaryjna.
Koty w DT są wspomagane z innych zbiórek :wink:

Magoska_ koty oszaleją ze szczęścia, gdy dostaną wołowinę :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro cze 25, 2014 20:17 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

to dobrze - moje nie odeszły dopóki nie dostały swojej porcji heheh

ja puszkę dla paluszka mam wpisaną już w płatności i co miesiac leci pieniądz.

magoska_

Post » Śro cze 25, 2014 20:26 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

magoska_ pisze:to dobrze - moje nie odeszły dopóki nie dostały swojej porcji heheh
ja puszkę dla paluszka mam wpisaną już w płatności i co miesiac leci pieniądz.

Fajnie, że trafiłaś do nas, brakuje nam świeżej krwi ;) Schron to taka robota, że uzależnia ale i niestety daje po dupie, więc im więcej nas tym łatwiej się znosi porażki i można więcej dobrego zrobić.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Śro cze 25, 2014 21:17 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

ja szukałam takiej roboty bo:

tymczasowym domem być nie mogę

trzeciego kota wziąć nie mogę

na łapanki i dokarmianie bezdomnych się nie pisze bo nie wytrzymam

a taka pomoc to w sam raz na moje możliwości czasowe i dająca satysfakcję.

tylko ten regulamin wolontariatu mnie odstraszał skutecznie dość od kilku lat :-P

magoska_

Post » Czw cze 26, 2014 6:30 Re: PALUCH 10!MRAU. Potrzebne DT, wsparcie, pomoc!

No to przynajmniej masz to szczeście ze mozesz chodzić i byc wolontariuszem, ja bylam 2 razy i przy tej ilosci zwierzat które tam sa momentalnie odzywa sie alergia do spolki z astma :cry: co ciekawe moje koty mnie nie uczulaja albo jak powiedziala moja pani doktor organizm sie przyzwyczail, ale nie chce ryzykowac ze jednak zaczne miec problemy w domu wiec do schronu nie chodze :?

Transporterek juz jest zapakowany oprocz drzwiczek widze ze gora jest lekko peknieta ale do uzytku wczoraj 5,5 kg kota po nim chodzilo i nic sie nie dzialo, reszta przezornie schowala sie pod lozko bo jeszcze matka do weta bedzie lapac :ryk: dolozylam do tego 2 puszki z zarciem brocconis animondy - panie hrabianki przestaly to jadac, sa gazety i pojemniczki wiec Kuba bedzie mial troche do zabrania :kotek:

Maykaw

[poprzednia][następna]