PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 18, 2013 8:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

zoyabea pisze:
bubula pisze:Ciekawi mnie czy dzisiejsze kocie święto w schronie zaowocowało spektakularną ilością adopcji

Sporo poszlo przez weekend, ale glownie dlatego, że bylo sporo kotow do adopcji. prawie nikt nie wiedzial ze to dzien kota.
Wczoraj naliczylam sie 7 sztuk a dzis 6 czyli razem 13 przez weekend w tym 2 trudne koty z czego sie bardzo ciesze ;)

Tak czy inaczej Dzień Koci się przydał :) Ulga że tyle futrzastych znalazło dom :)
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Pon lut 18, 2013 10:22 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

BRAKUJE GAZET w schronisku
jeśli ktoś jakieś ma proszę dać znać, postaramy się zorganizować transport.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon lut 18, 2013 15:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Puszka dla Paluszka
LUTY - AKTUALIZACJA (wpłaty do 16.02.2013):

alareipan 10pln :arrow: 10 pln
Revontulet 10pln :arrow: 20 pln
jamkasica 10pln :arrow: 15 pln
MalgosiaZ 10pln :arrow: 20 pln
MissJoas 10pln :arrow: 10 pln
smarti 40pln :arrow: 40 pln
gaota 40pln :arrow: 40 pln
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 70 pln (30+40 pln)
JoannElle 50pln :arrow: 50 pln
patkazal 50pln :arrow: 50 pln
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 25 pln
strongbaby 20pln :arrow: 20 pln
bubula 20pln :arrow: 20 pln
EdytaB_a 10pln :arrow: 10 pln
ef25 30pln :arrow: 50 pln
basia111 10pln :arrow:20 pln
Marlena:) 10pln :arrow:
Moha 30pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 pln
key_west 10pln :arrow: 30 pln
maykaw :arrow: 10 pln
egw :arrow: 10 pln

I jeszcze: A. I.-Ł. (nie wiem kto to :mrgreen: ) :arrow: 10 pln

Razem: 540 pln :1luvu:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon lut 18, 2013 16:33 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Ładny wynik :D Czyli w sobote po naszym poszły jeszcze 3? 8O Gratuluje Aniu szczególnie burej "milutkiej" koteczki :ok: :ok:

Obrazek
Z dobrych wieści z niedzieli: kocurek z opieki społ. w sobotę nadal nie chciał jeść, ale wyspał się, odtajał i w niedzielę wszamał śniadanie :D To, że Ci ludzie się trafili, to cud dla tego kota :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon lut 18, 2013 20:13 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Revontulet pisze:Puszka dla Paluszka

alareipan 10pln :arrow: 10 pln
Revontulet 10pln :arrow: 20 pln
jamkasica 10pln :arrow: 15 pln
MalgosiaZ 10pln :arrow: 20 pln
MissJoas 10pln :arrow: 10 pln
smarti 40pln :arrow: 40 pln
gaota 40pln :arrow: 40 pln
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 70 pln (30+40 pln)
JoannElle 50pln :arrow: 50 pln
patkazal 50pln :arrow: 50 pln
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 25 pln
strongbaby 20pln :arrow: 20 pln
bubula 20pln :arrow: 20 pln
EdytaB_a 10pln :arrow: 10 pln
ef25 30pln :arrow: 50 pln
basia111 10pln :arrow:20 pln
Marlena:) 10pln :arrow:
Moha 30pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 pln
key_west 10pln :arrow: 30 pln
maykaw :arrow: 10 pln
egw :arrow: 10 pln

I jeszcze: A. I.-Ł. (nie wiem kto to :mrgreen: ) :arrow: 10 pln

Razem: 540 pln :1luvu:

Moja dola wczoraj też poszła, lada moment dotrze na konto :oops:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto lut 19, 2013 10:28 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

alareipan pisze:Ładny wynik :D Czyli w sobote po naszym poszły jeszcze 3? 8O Gratuluje Aniu szczególnie burej "milutkiej" koteczki :ok: :ok:

Obrazek
Z dobrych wieści z niedzieli: kocurek z opieki społ. w sobotę nadal nie chciał jeść, ale wyspał się, odtajał i w niedzielę wszamał śniadanie :D To, że Ci ludzie się trafili, to cud dla tego kota :ok:

Nie ma czego gratulować Kachna - ona była jedyną opcją. O 15:45 przyszla moja koleżanka z dawnych lat, która prowadzi pensjonat dla 40 koni i mów:
Potrzebuje wysterylizowanej kotki, charakternej, takiej której nikt nie chce - uroda nie ma znaczenia. No więc.....
A dom wyjątkowo dobry, stajnia tzw ciepła (czyli w zimie jest w niej na prawdę ciepło) i kotka bedzie robila co jej się podoba :)

Ja z kolei gratuluje domu dla kocurka z opieki ;)

Dziewczyny tak się głośno zastanawiam - osiągamy coraz to lepsze wyniki na Akcje Pelny brzuszek (od przyszłego mies i ja się zacznę dorzucać) i tak się zastanawiam - bo zaraz się zaczną kocięta co oznacza dwa razy tyle kotów - czy zrobimy wtedy osobną zbiórkę na maluchy i czy np już teraz nie zacząć odkladać jakiegoś procenta tej kwoty, którą uzbieray co miesiąc "na przyszłość"? :kotek:
Obrazek

zoyabea

Post » Wto lut 19, 2013 11:39 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Aniu - akcję na maluchy będzie można oczywiście zrobić.
A kupować będziemy wg potrzeb - jak nas zasypią maluszki :roll: , to większość środków przeznaczymy na karmę dla nich :ok:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob lut 23, 2013 18:52 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Dziś byl jakiś szał.
Doliczyłyśmy się z Małgosią 7 adopcji.
Dzięki szybkiej interwencji poszedł do super domu biały pers z mega glutem i wogule było dziś gluto przychylnie :mrgreen: :wink: :kotek:
Wciąż BRAKUJE GAZET!!!!!!!!!!!
Obrazek

zoyabea

Post » Sob lut 23, 2013 20:43 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Gazety są do odbioru wiesz gdzie :wink: oprocz tego tradycyjnie pojemniczki, doszly teraz : kocyki, jakies materacyki i troszkę zarcia bo kolezanki kot jesc tego nie chce (suche) - ok kilograma moze troszke ponad. Kiedy Ci bedzie pasowalo - daj znac, w srode niestety tylko do 14ej bo musze wyjsc do lekarza...

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Sob lut 23, 2013 21:34 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Maykaw pisze:Gazety są do odbioru wiesz gdzie :wink: oprocz tego tradycyjnie pojemniczki, doszly teraz : kocyki, jakies materacyki i troszkę zarcia bo kolezanki kot jesc tego nie chce (suche) - ok kilograma moze troszke ponad. Kiedy Ci bedzie pasowalo - daj znac, w srode niestety tylko do 14ej bo musze wyjsc do lekarza...

o Tobie pamietam mam nadzieje, ze jeszcze ktos sie zglosi. ;)
Obrazek

zoyabea

Post » Nie lut 24, 2013 10:21 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Dołączam się do listy - właśnie przelałam 25 zł.

Wypada się też przedstawić - jak widać jestem tu nowa, na razie tylko czytam, bo wciąż mało wiem o kotach :)
Mam na imię Anka, mieszkam w Warszawie. Od 16.11.2012 pod moim dachem przebywa "Luzak z pokoju Stefana":
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=147018&hilit=na+paluchu&start=270
Kocurka po zabraniu z Palucha od razu zawieźliśmy do weterynarza - miał kaszel i chrypiał, prawdopodobnie pozostałość po kocim katarze. Pod troskliwą opieką wetów udało się go wyleczyć, przeszedł kastrację na nasz koszt w tej samej klinice - i bardzo dobrze, bo okazało się, że ma wrodzoną wadę serca, więc wymagał trochę indywidualnego podejścia (prawdopodobnie po darmowej kastracji na Paluchu nie byłoby kolorowo).
Zastanawiam się nad drugim kotem, ale ze względu na dość ograniczoną przestrzeń (30 m2, dwie osoby dorosłe i w/w kocurek) waham się mocno.
Póki co kocurek (imię ma charakterystyczne, nie chcę, żebyście się śmiali ;) za radą weta idzie na szczepienie kompleksowe 01.03 - to tak na wszelki wypadek, gdyby miała się pojawić Siostra.
To tyle, pozdrawiam Wszystkich :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie lut 24, 2013 10:30 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Hej, witaj :D
miło poznać nową, "rodzącą się" miłośniczkę kociastych :D

na 30-tu metrach jak najbardziej zmieści się jeszcze jeden kicio i da Wam szczęście a Wy jemu-i oczywiście najlepiej dziewczynka.
Z tym że jeden, nie więcej, bo więcej to byłby już lekki tłok.

No i parki są najszczęśliwsze-jak to w życiu :kotek: :kotek: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie lut 24, 2013 11:17 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Zaznaczę sobie :kotek:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Nie lut 24, 2013 11:24 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

akne pisze:

Dołączam się do listy - właśnie przelałam 25 zł.

Wypada się też przedstawić - jak widać jestem tu nowa, na razie tylko czytam, bo wciąż mało wiem o kotach :)
Mam na imię Anka, mieszkam w Warszawie. Od 16.11.2012 pod moim dachem przebywa "Luzak z pokoju Stefana":
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=147018&hilit=na+paluchu&start=270
Kocurka po zabraniu z Palucha od razu zawieźliśmy do weterynarza - miał kaszel i chrypiał, prawdopodobnie pozostałość po kocim katarze. Pod troskliwą opieką wetów udało się go wyleczyć, przeszedł kastrację na nasz koszt w tej samej klinice - i bardzo dobrze, bo okazało się, że ma wrodzoną wadę serca, więc wymagał trochę indywidualnego podejścia (prawdopodobnie po darmowej kastracji na Paluchu nie byłoby kolorowo).
Zastanawiam się nad drugim kotem, ale ze względu na dość ograniczoną przestrzeń (30 m2, dwie osoby dorosłe i w/w kocurek) waham się mocno.
Póki co kocurek (imię ma charakterystyczne, nie chcę, żebyście się śmiali ;) za radą weta idzie na szczepienie kompleksowe 01.03 - to tak na wszelki wypadek, gdyby miała się pojawić Siostra.
To tyle, pozdrawiam Wszystkich :)

Witam Cię serdecznie w gronie osób ześwirowanych na punkcie kotów z Palucha :mrgreen: .
Sama widzisz ,że tylko prawdziwy dom przywróci kotu zdrowie :D .
A Siostrę dla Luzaka - znajdziemy :wink: . Daj tylko znać kiedy będziesz gotowa na powiększenie Rodziny.
I dziękuję za "Puszkę dla Paluszka".
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie lut 24, 2013 11:51 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

MalgosiaZ pisze:Witam Cię serdecznie w gronie osób ześwirowanych na punkcie kotów z Palucha :mrgreen: .
Sama widzisz ,że tylko prawdziwy dom przywróci kotu zdrowie :D .
A Siostrę dla Luzaka - znajdziemy :wink: . Daj tylko znać kiedy będziesz gotowa na powiększenie Rodziny.

Luzak podobno dobrze znosił inne koty (zniósł przebywanie w pokoju ze Stefanem ;)
Wydaje mi się, że kocim katarem zaraził się w schronisku, bo przyjęto go na początku września, na zdjęciu z kwarantanny (odnalazłam je w wątku nr 7) wyglądał dość zdrowo, a do pokoju adopcyjnego trafił chyba dopiero na początku listopada (a może był tam wcześniej, ale cofnięto go do szpitala? to są tylko moje gdybania). Na pewno nie był dzikim kotem, z okna też komuś raczej nie wypadł, nie wiem, gdzie go złapano, ale na pewno był kanapowcem.
Tak sobie myślę, że po prostu poprzedniemu właścicielowi nie chciało się go szukać.

Na Paluchu byłam tylko ten jedyny raz - pojechaliśmy z moim facetem po kota i wróciliśmy z Luzakiem. Wyprawa na cały dzień prawie, bo nie mamy auta, a mieszkamy na Targówku. Nie oglądaliśmy wcześniej ogłoszeń w necie, po prostu wpadliśmy na pomysł wzięcia kota ze schroniska, nie byliśmy wybredni i tyle :)

A co do schroniska - za każdym razem, jak patrzyłam na jego białe tylne łapki zażółcone od moczu (efekt uboczny sikania na gazety), to płakać mi się chciało, że aż dwa miesiące spędził w schronisku.

Łapki są już białe, ale pamięć zostaje.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

[poprzednia][następna]