Moderator: Estraven
[...]Pod naszym sklepem kręci się kotka, jestem absolutnie przekonana, że wcześniej mieszkała w automyjni obok. Automyjnia została rozebrana, a żaden z panów dokarmiających kota nie pomyślał, żeby ją zabrać. Kręci się teraz kotka bezradnie pod naszymi drzwiami. Tymczasem spróbuję ją podkarmić, rozmawiałam z szefem ochrony, spróbujemy ją złapać, ale co potem? Można ją przekazać do Was, do kotkowa.? to dorosła, czarno-biała kotka, tłuściutka. mam nadzieję, że sobie radzi bo obok jest łąka i myszy też pewnie są.

aga&2 pisze:Mam w stodole trzy malutkie kotki, jeszcze ślepe. Nie mam pewności
czy matka opiekuje się nimi. Nie mogą zostać u mnie gdyż mam silną
alergię. Proszę o pomoc.

Magdulka pisze:Czy ktoś się może orientuje czy przy "Białce", tam na rogu Sienkiewicza i Alei, po stronie gdzie ma być nowa galeria była jakaś kotka z kociakami?
Dziś rano spotkałam tam dwie małe dziewczynki , które w pudełku niosły małego kotka. Wypytałam się co i jak i okazało się, że maja go "z rzeki" i wzięły już wczesnej dwa i ten był ostatni. Matki nie widziały i innych maluchów także. Rodzice ponoć pozwolili im zatrzymać 2 kociaki, jednego wziął sąsiad. Wydawały się zaangażowane (jak to dzieci), bo wiedziały, że muszą go odrobaczyć i odpchlić, no ale... Na wszelki wypadek dałam im swój telefon i mają dzwonić gdyby się rodzicom coś odwidziało, albo gdy kotki zaczną rosnąć i okażą się nie być tak fajne jak dziś![]()
Wypadałoby mamuśkę jakoś złapać, a może gdzieś zginęła. Czy ktoś coś wie na ten temat?
Przy okazji spotkałam panią, która posądziła mnie o sprzedaż owego kociaka tym dzieciom. Wiadomo nie od dziś, że płacą mi od sztuki. Okazało się, że dokarmia koty na Kalinowskiego i tam tez jakieś ciężarne kotki chodzą. Czy tam były jakieś łapanki organizowane?
Co do kuwety, to znajoma męża miała do sprzedania, ale nie wiem czy to aktualne. Zrobię wywiad i dam znać:)
Magdulka pisze:Co do kuwety, to znajoma męża miała do sprzedania, ale nie wiem czy to aktualne. Zrobię wywiad i dam znać:)

Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 37 gości