TOSIne maluchy i reszta -Nowa malutka bida.Czy przeżyje?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 02, 2012 17:06 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Ha ha ha ha :D
Jak na razie nie przewiduję trzeciego kociaka :D :D Porwanie miało być pod wpływem silnego zakochania :D w Frodo :D

W każdym razie w razie czego zaraz będę pisać :D
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Wto paź 02, 2012 17:13 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Aneta.I pisze:Ha ha ha ha :D
Jak na razie nie przewiduję trzeciego kociaka :D :D Porwanie miało być pod wpływem silnego zakochania :D w Frodo :D

W każdym razie w razie czego zaraz będę pisać :D

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: Żartowałam :ryk: :ryk: Ale nie dziwię Ci się,bo samej mi przez myśl przeszło ,żeby go zostawić :D Ale rozsądek zwyciężył :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto paź 02, 2012 17:15 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Bo on to taka sama słodycz. Sekundy nie zajęło zakochanie się :D
Jednak rudzielce mają to "coś" w sobie :D i ten różowy nooosek :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Aneta.I

Od: Sob gru 03, 2011 10:43

Post » Wto paź 02, 2012 17:23 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Aneta.I pisze:Bo on to taka sama słodycz. Sekundy nie zajęło zakochanie się :D
Jednak rudzielce mają to "coś" w sobie :D i ten różowy nooosek :1luvu: :1luvu:

Nooo! Sama mam dwa :D
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Wto paź 02, 2012 18:13 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Również myśleliśmy o porwaniu Froda...
Może następnego uda się zatrzymać ;)
Małgosia

Malgosia87

Od: Pon paź 01, 2012 17:30

Post » Wto paź 02, 2012 18:56 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Malgosia87 pisze:Również myśleliśmy o porwaniu Froda...
Może następnego uda się zatrzymać ;)

:ryk: :ryk: :ryk: To witaj w klubie fanów Frodziaka :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Wto paź 16, 2012 20:48 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Już dawno nic nie pisałam ,bo roboty coraz więcej ,a czasu coraz mniej.Dni coraz krótsze,coraz zimniejsze,więc coraz więcej pracy,żeby przed zima zdążyć.
Ale to nie do przerobienia.
Co się skończy z jednymi biedami,to zaczyna sie od nowa.
I tak co dzień ,kładac się spać ,marzę sobie....
-żeby jeszcze dla Felka znalazł się dobry domek,bo biedak siedzi większość dnia sam w pokoju,bo niestety nie zgodzi się z moimi kotami.One są ciekawe,podchodzą ,a On warczy ,atakuje,albo chowa sie gdzieś zestresowany,o jedzeniu przy innych kotach,nawet w dużej odleglości ,nie ma mowy. :D Szkoda mi go ,bo w swoim pokoju ,ślicznie je ,chce się bawić z człowiekiem,tylko,że ten człowiek (znaczy się ja) nie ma dla niego dużo czasu :(
-żeby jeszcze dla Śnieżki(to ta kotka wyrzucona z samochodu,ze złamaną,żle zrośnięta łapką,i złamanym ogonem)znalazł się DS lub DT,bo koniecznie wymaga zabiegu amputacji ogona,ale trzeba bylo zabieg odłożyć, bo nie ma jej gdzie po zabiegu umieścić,a piwnica,w której teraz przebywa(mimo że czysta i przystosowana dla kotów),to nie miejsce na rekonwalescencje.A po za tym po zabiegu kicia będzie potrzebować opieki człowieka.
-żeby jeszcze dla szczeniaczków znalazły się w końcu domy,bo Pani,która adoptowała Sonię(suczka z 6 szczeniaczków,odebrana podczas interwencji)i u której wyżebrałyśmy miejsce też dla szczeniaków,dopóki nie urosną,coraz częściej naciska,żeby już je zabrać .Ale gdzie :?:
Dzisiaj byłam je zaszczepić.Są gotowe do adopcji,ale chętnych niestety brak :( A przecież są takie śliczne :1luvu:
-żeby jeszcze, chociaż jakiś kącik dla kotki z małym ,która koczuje na dworze,a robi się coraz zimniej.Maluszek z dnia na dzień dziczeje,a kotkę tez pasowało by ciachnąć .
-żeby jeszcze mrozów nie bylo
-żeby jeszcze zdobyć kasę na karmę i na dług u weta.
-żeby jeszcze czasu na wszystko starczyło.
I jak w końcu załatwia się jakieś " żeby jeszcze"to na to miejsce pojawiają się nowe .
No i trochę zdjęć
Śnieżka cierpliwie czeka na zabieg
Obrazek

Dzisiejsza podróż do weta pieskiej rodzinki
Mamuśka Sonia
Obrazek

I jej dzieci(tylko kilka,bo strasznie ruchliwe towarzystwo)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i Feluś,samotny agresor
Obrazek

Obrazek

Bardzo lubi zabawę z człowiekiem
Obrazek

Gorzej z zabawą z kotami,o czym się przekonała biedna Nelusia.Robiłam zdjęcia,bo myślałam ,że to początek sympati Felka do kotów,że przełamują lody.Niestety :(
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Śro paź 17, 2012 7:18 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Rzadko mi się zdarza, żeby zawitać na miau tak wcześnie :mrgreen:
Witaj Halinko :D
Masz piękne marzenia :1luvu: i życzę Ci aby się spełniały...
Bardzo podoba mi się Feluś...kotek z charakterkiem, szkoda,że taki zaczepny, łobuziak jeden no...a suńka jaka fajna, i te jej maluchy też, ale teraz to ja chyba mam szczenięcowstręt :ryk: :ryk: :ryk:
Nasz słodki bandziorek daje tak popalić,że nie wiem czy dam radę przeżyć jego wiek dorastania :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro paź 17, 2012 21:44 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

AnnAArczyK pisze:Rzadko mi się zdarza, żeby zawitać na miau tak wcześnie :mrgreen:
Witaj Halinko :D
Masz piękne marzenia :1luvu: i życzę Ci aby się spełniały...
Bardzo podoba mi się Feluś...kotek z charakterkiem, szkoda,że taki zaczepny, łobuziak jeden no...a suńka jaka fajna, i te jej maluchy też, ale teraz to ja chyba mam szczenięcowstręt :ryk: :ryk: :ryk:
Nasz słodki bandziorek daje tak popalić,że nie wiem czy dam radę przeżyć jego wiek dorastania :mrgreen:

Dzięki Zuziu :1luvu:
Felek jest sliczny,i wcale nie taki łobuziak :mrgreen: Po prostu chlopina czuje sie osaczony i atakuje ze strachu, bidulkek:D Tak ,jakby wyznawał zasadę-I Herkulec dupa,jak kotów kupa :ryk:
A Twój szczeniaczek jest przesłodki :1luvu: A że rozrabia :?: To przywilej wszystkich dzieci :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Pon paź 22, 2012 14:33 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Dzisiaj,o 1.30,w nocy, do mojego stadka dołączyła malutka bura panienka.Śliczna mała,niesamowicie miziasta kruszynka :1luvu:
Zdjęcia i szczegóły wieczorem ,po wizycie u weta.
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Pon paź 22, 2012 21:04 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Już dawno jest wieczór...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon paź 22, 2012 21:06 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Czyżby o Niej wspominała jasdor? Że to Jej córka z Łodzi Ci podrzuciła koteczkę? ;)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon paź 22, 2012 21:53 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Tak.To Jasdorka przywiozła ją w nocy ,z Łodzi :D Córka z koleżankami znalazły kicie i zajęły się bidulką.Nawiasem mówiąc ,bardzo dobrze się zajęły :D Były u wetki,zaczęły leczyć,odrobaczyły.Dzielne dziewczyny :1luvu: Uratowały kociaka. :1luvu:

A oto Bohaterka :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patrzeć i podziwiać :!: :D

Wzbudza ogromne zainteresowanie :mrgreen: No ,ale co się dziwić :?: Taka laseczka :!: :D

Obrazek

A Felka nie interesują żadne koty.Woli swoją samotnię.Tylko człowieka mu brak :(
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Pon paź 22, 2012 22:01 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Są zdjęcia :1luvu:
Ja mam też dużo, ale Magda zgrała je z komp. na karte pamięci mojego aparatu, a ja nie mam czytnika do kart :crying: Jutro w pracy coś wymyślę.
Kicia przejechała całą drogę na kolanach, w transporterku miauczała.
Ona kocha wszystkich ludzi :1luvu: Kicia znaczy, nie Magda.

Halinka tymczasem kradnę zdjęcie na fb :oops:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon paź 22, 2012 22:36 Re: TOSIne maluchy i reszta - u Halinki1403 gromadka ;)

Kicia jest nie do zdarcia. :D Wszystkiego dla Niej jest za mało :D Niczego nie ma dość ,ani głaskania,ani zabawek,ani jedzenia :D To latający wulkan energi ,a zarazem milusia przytulanka :1luvu: :D
Jest po prostu fantastyczna :1luvu:
Trzeba jej szybko domek poszukać,bo mój ślubny już w niej zakochany. :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

[poprzednia][następna]