Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 11, 2012 13:53 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Zapraszam na bazarki na DT u olafen i na pokrycie kosztów zylexisu dla Kacperka i Lajli u weliny :ok:
Linki w moim podpisie :)

Na bazarek ciuchowy dołożyłam parę rzeczy.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon cze 11, 2012 16:37 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

A ja tak z innej trochę nietematycznej beczki.
Pojawił się nowy narkotyk i tu jest filmik, który pokazuje skutki brania go. Ostrzegam - drastyczny i po rosyjsku, ale narkotyk jest z Rosji.

http://www.youtube.com/watch?v=VWKs10hN ... re=related
http://www.youtube.com/verify_age?next_ ... ffYY4CROgA
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto cze 12, 2012 17:05 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

A u nas sielanka.
Citka zrobiła się bardziej wymagająca. Zaczęła ciągle miauczeć, ze chce aby ja podrapać, wyczesać, że jedzenie jej nie smakuje.
Gdy jest sama, to myśli, że może trochę pogrymasić :)

olafen

Post » Wto cze 12, 2012 17:15 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Witaj Ola :) Kotki czasem lubią pomarudzić :mrgreen: i ciepło jest to mniej jedzą.Miłego dnia :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto cze 12, 2012 17:28 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Witaj Wiola :)
Marudzić , marudzi Citka, ale apetyt też jej dopisuje. Ach ........ :)

A ja Ty się czujesz, i jak Twoja Bejbi ?

olafen

Post » Wto cze 12, 2012 17:45 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Witaj Wiola :)
Marudzić , marudzi Citka, ale apetyt też jej dopisuje. Ach ........ :)

A ja Ty się czujesz, i jak Twoja Bejbi ?

Ja ujdzie.Bejbi ma chore oskrzela jak wykazało RTG i nie dostała wczoraj sterydu bo nie da rady jednego i drugiego :( Tydzień zastrzyków antybiotyki.Rzęzi brzydko i mogłoby rzucić się na płuca.
Steryd za tydzień po antybiotyku.Wet idzie na operację kręgosłupa i dwa miesiące conajmniej go nie będzie :( Oby mu pomogli bo to złoty człowiek,ale to poważe bo jakieś szyny czy coś będą mu zakładać :( Jeszcze sobie żartował że na wózku inwalidzkim też może pracować,ale on lubi pożartować.Nie życzę mu czegoś takiego,a klinika staciłaby dużo pacjentów gdyby go nie było.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto cze 12, 2012 17:51 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Moja pani dyrektor mi ciągle powtarza, że nie ma ludzi niezastąpionych.
Ja mam dość ambiwalentne podejście do tych spraw , nie będzie ten lekarz, to będzie inny.

Wiola, sami lekarza mi radzą, aby ważne sprawy konsultować z dwoma a nawet z 3 lekarzami. :)
Citkę badało chyba 4 lekarzy. Jutro muszę się umówić na wizytę, aby zrobić usg brzucha i poziom hormonu tarczycy. No i muszę ją zaszczepić, bo boję się jednak bez szczepień. Najpierw muszę trochę pozawracać głowę mojemu bratu, bo na to usg i szczepienie potrzeba trochę kasy :?

olafen

Post » Wto cze 12, 2012 18:50 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Oleńko badało kilku, ale z jednej kliniki i jak ja byłam w szpitalu to też z moją kiedyś mnie prowadzącą lekarką wszystko było konsultowane z kilkoma lekarzami z jednego oddziału.Ja uważam że tu i teraz ten wet jest nie do zastąpienia.Pytał mnie o forum,o kolonoskopię Bejbi :| Powiedziałam że nic już wspólnego nie chcę mieć z osobami,które coś obiecują,a potem znikają i że już mnie tu nie ma.Znaczy nie mam wątku.Teraz bez wątku czuję większy spokój :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto cze 12, 2012 19:02 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

To najważniejsze :) :ok:

olafen

Post » Śro cze 13, 2012 18:48 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Chyba będziemy miały kolejnego tymczasa :?

olafen

Post » Śro cze 13, 2012 19:40 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Chyba będziemy miały kolejnego tymczasa :?

Kogo? Skąd?
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Śro cze 13, 2012 19:41 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Chyba będziemy miały kolejnego tymczasa :?

Witaj Ola :( No nie! :( Oleńko ja na FB mam dostęp tylko do kilku znajomych i nie wysyłam wydarzeń tylko umieszczam na swojej Tablicy.Nie chcę by mi "obcy wchodzili" miałam nauczkę :( U mnie raczej nikt nie wypatrzy bo zbyt mało znajomych mam,ale za to zaufanych.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro cze 13, 2012 19:45 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ta kotka, której kocur zagryzł małe ma problemy z piesiami. Są strasznie twarde i chyba ją bolą. Jej opiekun, facet, który nie chce sterylizować, nie chce jej leczyć :?

Chyba mama zabierze ją do lekarza, i trzeba ja wysterylizować. Już jakiś kocur się koło niej kręci :?

Mama napisała podanie do UM o zwrot pieniędzy za wysterylizowanie dwóch kotek i czekamy na odpowiedź, ale kurcze krucho

olafen

Post » Śro cze 13, 2012 20:23 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

vailet pisze:Witaj Ola :( No nie! :( Oleńko ja na FB mam dostęp tylko do kilku znajomych i nie wysyłam wydarzeń tylko umieszczam na swojej Tablicy.Nie chcę by mi "obcy wchodzili" miałam nauczkę :( U mnie raczej nikt nie wypatrzy bo zbyt mało znajomych mam,ale za to zaufanych.

Wiola, zobaczymy, jak się sytuacja rozwinie, ale mam trochę już dość, bo spłukana jestem na maxa. I po prostu nie ma skąd tej kasy brać.

olafen

Post » Czw cze 14, 2012 6:02 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:ciach ...ale mam trochę już dość, bo spłukana jestem na maxa. I po prostu nie ma skąd tej kasy brać.

Ola, paczka dla Ciebie przygotowana, postaram się dzisiaj nadać.
Nie zdziw się jak będziesz odbierać bo wyszła dość ciężka - ponad 6 kg :wink: Oprócz owsa zapakowałam coś na ząb - parę różnych puszek i saszetek do wypróbowania dla Citki i reszty kotów u Twojej mamy :ok: Wysyłam priorytetem zeby zdążyło dojść zanim wyjedziesz.

Wystawię dziś jeszcze jeden bazarek - mam parę kocich gadżetów: tunel, koc, parę zabawek. Bazarek będzie wyłącznie dla Was.

Podaj mi nr konta na pw to prześlę te parę złotych które uzbierało sie już na bazarku z owsem - nie ma co kisić u mnie na koncie bo u Ciebie potrzebna kasa :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]