ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Śro lut 15, 2012 19:05 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Witam :D

Chyba można wykreślic z listy na luty kota, o którym pisała Ksenka - będzie miejsce dla innego :D
Dziękuję, że chciałyście Jej pomóc.

Cytuję z jej wątku dzisiejszą wiadomość:

ksenka pisze: A te dobre to takie ze wet powiedział ze jeśli rana jest taka stara to nic nie należy robić. Tkanka zabliźniła się i nawet jesli coś tam wpadnie to go nie boli :)

Kastracja sie przyda, ale to chyba sama dam rade hihi:)
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw lut 16, 2012 14:36 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Melduję, że dotarło 100zł dla Bąbelki na operację! Ogromnie dziękuję za pomoc w imieniu kici ! :)

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Czw lut 16, 2012 14:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

PILNIE POTRZEBNY DOM, CHOĆBY TYMCZASOWY
Koty po niedzieli zostaną same na mrozie............
Wśród nich jest taka jednooczka:

Patmol pisze:

I. Inka (kotka) około 5 lat, nie ma jednego oczka - ogłasza Zjawka
Jest przemiziasta, oczko straciła w ubiegłym roku jak pani Teresa była w szpitalu, ma zszytą powiekę, futerko czterokolorowe-rudo-biało-szaro-czarne.
Obrazek

ObrazekObrazekObrazek
link do zdjęć: http://imageshack.us/g/840/inka3.jpg/

Szczegóły tu: viewtopic.php?f=1&t=138694

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lut 16, 2012 14:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Szukam DT dla kota ( płeć nieznana ), który błąka się na niedaleko miejsca gdzie mieszkam ( Tarnowskie Góry - górny śląsk). Kot to podobno tri kolor ( co wskazywałoby na kotkę), ale słyszałam też jest łaciaty... Kicia nie ma oczka, jest bardzo pro ludzka, jest dokarmiana, ale nie ma gdzie spać... Póki co jak się pojawi ludzie, którzy ją dokarmiają mają do mnie dzwonić, nie ma jednak gdzie kota dać...nie wiadomo gdzie kotka śpi, dostaje tylko jeść... :roll:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw lut 16, 2012 15:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Przepraszam,ze tu napisze,ale zapraszam na "moje"bazarki.Może komus cos się spodoba,co pozwoli mi na spłatę długu,juz ponad tysiac jestem do tyłu i bez pracy.
Czarnuszek miał straszny krysys, zapalenie płuc...ech.Robilismy mu badania, była wizyta domowa, w takim stanie był ciękim.Dostaje leki, na które dobrze zareagował,zagrozenie zycia minęło,ale co dalej nie wiadomo.Robilismy antybiogram,znowu z oczkami jest problem....Już je i się rozweselił,jeszcze jutro ma ostatni zastrzyk, potem zobaczymy.
Kizia białaczkowa tez troszkę podupadła na zdrowiu,miała kryzys, dostaje wzmacniacze i Convalescensce do jedzenia.Przepraszam,za "żebranie" na tym wątku :oops:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw lut 16, 2012 19:51 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

OlaLola pisze:Szukam DT dla kota ( płeć nieznana ), który błąka się na niedaleko miejsca gdzie mieszkam ( Tarnowskie Góry - górny śląsk). Kot to podobno tri kolor ( co wskazywałoby na kotkę), ale słyszałam też jest łaciaty... Kicia nie ma oczka, jest bardzo pro ludzka, jest dokarmiana, ale nie ma gdzie spać... Póki co jak się pojawi ludzie, którzy ją dokarmiają mają do mnie dzwonić, nie ma jednak gdzie kota dać...nie wiadomo gdzie kotka śpi, dostaje tylko jeść... :roll:

Oto kotka i jej wątek:

Obrazek

Oto wątek:

viewtopic.php?f=13&t=139164

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw lut 16, 2012 19:53 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Jaka słodka... Mam nadzieję, że znajdzie dt...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt lut 17, 2012 9:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Różnie media donoszą, ale jeśli jest, dzisiaj Dzień Kota (czy nie dzisiaj) to zycze wszystkim Kociarom,Kociarzom,Kociastym wszystkiego najlepszego :1luvu:
Życze tez sobie,aby kazdy człowiek patrzał sercem i pomagał naszym podopiecznym, szukajacym schronienia i opieki.Życzę sobie i naszemu Klubowi dużo kasiorki,żeby móc prężniej pomagać :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pt lut 17, 2012 11:00 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

BOZENAZWISNIEWA pisze:Różnie media donoszą, ale jeśli jest, dzisiaj Dzień Kota (czy nie dzisiaj) to zycze wszystkim Kociarom,Kociarzom,Kociastym wszystkiego najlepszego :1luvu:
Życze tez sobie,aby kazdy człowiek patrzał sercem i pomagał naszym podopiecznym, szukajacym schronienia i opieki.Życzę sobie i naszemu Klubowi dużo kasiorki,żeby móc prężniej pomagać :ok:

Amen :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Sob lut 18, 2012 12:06 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

zaznaczę sobie wątek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Nie lut 19, 2012 16:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

OSWIADCZENIE
PRAGNE TU WSZYTSKICH POWIADOMIC ZE Z RACJI NAGONKI JAKA TU ZNOWU NA MNIE BYLA JAKOBYM WYWOZILA POLSKIE KOTY DO NIEMIEC NA HANDEL (?) PODAJE OSOBE KTORA TAKIE PLOTKI ROZSIEWA-LIDIE BALECKA-JUTRO DO ADWOKATA I DO SADU.OSOBA TA PODAJE NAWET MOJE PRYWATNE DANE( W TYM ADERS) NA NK CO JEST ROWNIEZ KARALNE.
OSWIADCZAM ZE PODAM DO SADU KAZDA NASTEPNA OSOBE KTORA BEZPODSTAWNIE BEDZIE ZUCALA NA MNIE TAKIE PODEJZENIA. mOZECIE MNIE ZGLASZAC GDZIE CHCECIE ALE ZEBY PUBLICZNIE COA TAKIEGO NA MNIE PISAC TRZEBA MIEC NA TO DOWODY:A TAKOWYCH NIKT MIEC NIE BEDZIE BO NIE ISTNIEJA:
NIE BEDE SIE ROWNIEZ NIKOMU TLUMACZYLA Z TEGO CO ROBIE BO TAKICH WYTLUMACZEN TEZ OD NIKOGO TUTAJ NIE ZADAM.PROSZE PRZESTAC DO MNIE PISAC NA NK BO TAKIE BZDORNE POGROZKI BEDA MIALY ROWNIEZ KONSEKWENCJE

Normalnych ludzi pozdrawiam i zycze duzo,duzo sil w püomocy kotkom.

kizki julity

Od: Wto paź 27, 2009 7:26

Post » Nie lut 19, 2012 16:34 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

kizki julity pisze:OSWIADCZENIE
PRAGNE TU WSZYTSKICH POWIADOMIC ZE Z RACJI NAGONKI JAKA TU ZNOWU NA MNIE BYLA JAKOBYM WYWOZILA POLSKIE KOTY DO NIEMIEC NA HANDEL (?) PODAJE OSOBE KTORA TAKIE PLOTKI ROZSIEWA-LIDIE BALECKA-JUTRO DO ADWOKATA I DO SADU.OSOBA TA PODAJE NAWET MOJE PRYWATNE DANE( W TYM ADERS) NA NK CO JEST ROWNIEZ KARALNE.
OSWIADCZAM ZE PODAM DO SADU KAZDA NASTEPNA OSOBE KTORA BEZPODSTAWNIE BEDZIE ZUCALA NA MNIE TAKIE PODEJZENIA. mOZECIE MNIE ZGLASZAC GDZIE CHCECIE ALE ZEBY PUBLICZNIE COA TAKIEGO NA MNIE PISAC TRZEBA MIEC NA TO DOWODY:A TAKOWYCH NIKT MIEC NIE BEDZIE BO NIE ISTNIEJA:
NIE BEDE SIE ROWNIEZ NIKOMU TLUMACZYLA Z TEGO CO ROBIE BO TAKICH WYTLUMACZEN TEZ OD NIKOGO TUTAJ NIE ZADAM.PROSZE PRZESTAC DO MNIE PISAC NA NK BO TAKIE BZDORNE POGROZKI BEDA MIALY ROWNIEZ KONSEKWENCJE

Bez komentarza, coby mnie nie podano do sądu za nie wiem za co.

Niewidoma Pimpusia szuka domku w Polsce!!! w województwie łódzkim!!! Czy to też jest karalne? :roll: :roll: :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lut 19, 2012 18:09 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Odpowiedż na post p.J tu viewtopic.php?f=8&t=101973&p=8593271#p8593271
To jest wątek Ślepaczków i niech tak zostanie , nawet jeśli sprawa powinna być znana.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie lut 19, 2012 18:46 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

kizki julity pisze:OSWIADCZENIE

Jako normalny człowiek proszę Panią o nie szukanie tutaj kotów kalekich ,szczególnie ślepaczków.Swoje oświadczenie powinna Pani złożyć na odpowiednim wątku, jaki podała morelowa
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lut 20, 2012 12:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V-śnieżny i mroźny luty, nowa lista

Serdecznie dziękujemy za wsparcie naszego dzielnego Rafaela.
Teraz niestety mamy kolejną akcję gdzie mamy ok. 60 kotów viewtopic.php?f=1&t=139311
kilka z nich ma problemy z oczami, jedna kotka uszkodzone oba oka
Obrazek,
jeden ma oczko do amputacji, którego zabrałyśmy, kilka w domu pozostałych ma też widoczne zmiany i blizny, wrzody na oczach. Jak tylko będę miała zdjęcia to podeślę
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

[poprzednia][następna]