[Białystok10]polany kwasem,poraniony :( s.95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2011 15:42 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Pani Ewo, wspołczuje, bo moja Bebilonka urządzała takie krwawe sceny, że tymczasy wolały siedzieć między podłogą a dnem szafki. :evil: Dzisiaj zaś ujrzałam tę kocicę przytuloną do czarnej tymczaski. Nigdy nie wiadomo, kiedy dzika bestia przemieni się w rozkoszniaka.. Ale cierpliwośc trzeba mieć i to dużą!

Brawa dla Brygady Łapiącej:D

beata87

Od: Czw mar 27, 2008 22:42

Post » Wto maja 31, 2011 10:43 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

A ja bym się chciała przypomnieć - czeka u nas tymczasowe miejsce na pohodowanie 2 kotków. :)
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Wto maja 31, 2011 12:39 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Dzis nasza wspaniała brygada łapiąca dostarczyła mi pakiecik 3 słodkich futerek.Fuczące (ale tylko na postrach ) puchate ciemno czekoladowe cudo . Przydymiony z nosem jak u kornisza(najodważniejszy) I kochany tchórz który na razie boi się nawet oddychać. Ale będzie dobrze. Dzis damy im spokój ale od jutra na rączki i oswajanie :lol:

Vil46

Od: Nie kwi 20, 2008 16:27

Post » Wto maja 31, 2011 12:59 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Nakasha, złap sobie ;)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Wto maja 31, 2011 13:07 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Nakasha pisze:A ja bym się chciała przypomnieć - czeka u nas tymczasowe miejsce na pohodowanie 2 kotków. :)

Spokojnie.Mam coś na oku :wink:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto maja 31, 2011 15:37 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Dokładnie, wydaje mi się, że coś "dostanę" nawet bez samodzielnego łapania. :lol: 8)
Obrazek

Nakasha

Post » Wto maja 31, 2011 16:43 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Nakasha pisze:Dokładnie, wydaje mi się, że coś "dostanę" nawet bez samodzielnego łapania. :lol: 8)

Zdecydowanie :)
Dziś nawet mało brakowało :wink: te syczki od Vil napisały smsy z zapytaniem kto je chce i .. kto pierwszy ten lepszy ;)

Brygada (Bogusia była po nocnym dyżurze, wiec respekt) miast świeżych bułeczek przywiozła mi świeże kociaczki. Zostały wyposażone na drogę w pakiecik antyrobaków i nakaz bycia grzecznymi kotkami :twisted:
Jutro być może uda się zbadać, czy są posłuszne...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto maja 31, 2011 19:47 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

aga&2 pisze:Brygada (Bogusia była po nocnym dyżurze, wiec respekt) miast świeżych bułeczek przywiozła mi świeże kociaczki. Zostały wyposażone na drogę w pakiecik antyrobaków i nakaz bycia grzecznymi kotkami :twisted:
Jutro być może uda się zbadać, czy są posłuszne...

Już dziś nie było tak strasznie, jak się zapowiadało. Kotulki w stresie musiały troszę posyczeć. Ale antyrobak do pyszczków zadany i antysyfek na karczycha popryskany, a nie odwrotnie :mrgreen:

Byłyśmy też u wspaniałej pani, która chciała wysterylizować swoją podbalkonową kotulkę. Przyjeżdżamy, a kotulka już spakowana w ... kosz na bieliznę (!) i zawiązana 10 sznurkami i tasiemkami. Pani ma na balkonie 2 stare koty (każdy w swoim koszu) i 2 stare psy (każdy w oddzielnej budzie), które niestety znudziły się poprzednim właścicielom. Pani bez problemu zgodziła się na postawienie kocich budek pod balkonem na zimę. Jak spotykam takich WSPANIAŁYCH LUDZI, to zaraz robi mi się cieplutko na sercu :1luvu:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Wto maja 31, 2011 19:58 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Byłam dziś z fotografem Maćkiem na koto- foto. wkrótce zobaczycie zdjęcia białego puchatka :) :1luvu: (trochę jest jeszcze dziki) Do oddania jest także biała siostra ( z czarnymi plamkami), czarno-biały brat i taka sama kocia-mama. Kotki mają około 3 miesięcy.

beata87

Post » Śro cze 01, 2011 19:34 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Dzielna brygada i dzielny fotograf :1luvu:
Beatko - przyznaj, że ciocia ellzy to osoba pozytywnie zakręcona :) ?
My z Kassją miałyśmy mini objaździk - niestety głównie urzędowy :(
Na pocieszenie poznałyśmy mini syczki od Vill - już PRAWIE są z nich koty.
Takie ślicznotki:
Obrazek
Żeby nie było - jest nawet puchatość:
Obrazek
I łysolek:
Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro cze 01, 2011 20:03 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Beatko - przyznaj, że ciocia ellzy to osoba pozytywnie zakręcona :) ?

Tak, bardzo pozytywnie zakręcona :D Bardzo dużo i aktywnie pomaga wszystkim okolicznym kotom już od kilkudziesięciu lat, jeśli dobrze zrozumiałam :) Cierpliwie znosi też demolkę jaką robią jej w mieszkaniu trzy diabelskie kocięta i ich mamusia. :wink:

beata87

Post » Czw cze 02, 2011 7:32 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

ellza1 pisze:Lu ja wczoraj i dziś szukałam kotki z maluchami z innej strony niż mieszkam ( bardziej od sądu apelacyjnego ), tam była rzeczywiście czarnula śliczna ale bez maleństw .... Gdzie mam szukać? Ja mieszkam przy szkole im M. Konopnickiej, nomen omen na Konopnickiej 5, chodzę zawsze przy starych domkach i tych na Konopnickiej i tych na Orzeszkowej, czy ta Kotka z małymi jest bliżej Świętojańskiej ?
Postaram się rodzinką zaopiekować na miare możliwości ...., podkarmić itp.

Ellzo, chyba znaleźliśmy czarnulkę... a tak dokładniej to mój miły mąż wyczaił gdzie się chowa 8)
Orzeszkowej 9 (blok obok Tawerny Portowej), druga klatka w piwnicy, ale nie mamy tam dostępu... :?
możemy się umówić na wspólny rekonesans 8)
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Czw cze 02, 2011 10:42 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Nasze nowe kotki zostały ochrzczone . Najodwarzniejsza ze stada przydymiona kicia z racji swej odwagi dostała imię wojowniczki ERZA . ERZUNIA na rękach nawet już mruczy, szaleje na naszym placu zabaw dla kociaków i zachęca pozostałą dwójkę do zabawy. Własnie jak to piszę wszystkie biegają jak szalone po pokoju i zabawa na całego. Wujek CFFANY stara się z nimi zaprzyjaznić i aż drży by się z nimi poganiać. Puchata czekoladka nie jest jeszcze taka słodka i podczas spotkania oko w oko syczy. Ale mam nadzieję,że się zmieni bo dostała na imię LUSI .Ostatni z całej trójki cos w stylu "chciałbym ale się boję " ma na imię NATSU .Wszystkie maluchy załatwiają się do kuwety i mają apetyt.Powoli nabierają większej pewnosci siebie i dowiadują się,że człowiek i jego ręce to nic strasznego a może być nawet przyjemnie. :D

Vil46

Post » Czw cze 02, 2011 11:42 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Jakie one są piękne! 8O Szczególnie dymna i puchatek... :1luvu:
Obrazek

Nakasha

Post » Czw cze 02, 2011 12:17 Re: [Białystok10]mamy perso-sfinksa ;) s.29

Dziękuję w imieniu kotków . Ale na żywo są jeszcze ładniejsze :D

Vil46

[poprzednia][następna]