KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 15:56 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:potrzebna do Poznania, do domu z dzieckiem, super miziasta kotka, moze być chłopak - jakby co dzwońcie do Piotrka. Nie chciał żadnego z naszych Gremlinów :evil: bidne, nikt ich nie kocha :roll:

myślałam może o Lusi ale domek wychodzący więc się boję, ludzie bardzo pro zwierzęcy

a Biguś jakby miał dłuższe uszy do mógłby królika udawać :-) schudł chłopak na pyszczku

A może Biguś właśnie.
jest łagodny a z zachowania wuidać że wychodzący był
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon mar 21, 2011 16:31 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dorota Wojciechowska pisze:
Filomen pisze:potrzebna do Poznania, do domu z dzieckiem, super miziasta kotka, moze być chłopak - jakby co dzwońcie do Piotrka. Nie chciał żadnego z naszych Gremlinów :evil: bidne, nikt ich nie kocha :roll:

myślałam może o Lusi ale domek wychodzący więc się boję, ludzie bardzo pro zwierzęcy

a Biguś jakby miał dłuższe uszy do mógłby królika udawać :-) schudł chłopak na pyszczku

A może Biguś właśnie.
jest łagodny a z zachowania wuidać że wychodzący był

Dorotko to zadzwoń do Piotra on zna szczegóły

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon mar 21, 2011 16:39 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

a Biguś jakby miał dłuższe uszy do mógłby królika udawać schudł chłopak na pyszczku

jakie schudł jakie schudł.
On teraz przystojniak na dłuuuugich nogach się zrobił, tylko kochać boroka :1luvu:
Klusek z niego całkiem całkiem Obrazek+ Obrazek
i piękny i spokojny.
Kto go pokocha :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon mar 21, 2011 17:18 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Byłam rano na dyżurku, a przedtem jeszcze z Józiem kotkiem z przekłutym okiem u doktora na zdjęciu szwów łączących powieki. Oko Józia znowu przypomina narząd wzroku a nie krwawą galaretę jak półtora miesiąca temu . |Niestety - oczko jest zamglone. Wątpimy też czy coś na nie widzi , na razie jednak wojna o pozostawienie gałki ocznej została wygrana - miejmy nadzieję, że obecna sytuacja - brak stanu zapalnego i innych niespodzianek - utrzyma się na stałe . Kot jest totalnie wykończony długotrwałym leczeniem. Pani Leokadia która zorganizowała dla niego całe leczenie i ratawała życie i zdrowie musi go u lekarza przytrzymywać w rękawicach spawalniczych, Józio gryzł ją jak opętany. A na początku leczenia kotek był łagodny jak baranek - biedy kotek , nacierpiał się co niemiara- niesamowita liczba zastrzyków, 3 narkozy, badania , maści do oka krople. Człowiek by był wykończony.
Dyżur poranny był spokojny - na kwarantannie cisza. Czarna Inez ma apetyt na mokre jedzonko, ale jest dość wycofana - może potem się jeszcze ośmieli. Kotka Pati która ugryzła Bogusię w piątek jest w boksie dziś była spokojna- ale bardzo apeluję powiększenie dla niej boksu , kotka chyba jest bardzo zestresowana ciasnotą .Wiem , że będzie musiała zostać przez kilkanaście dni na obserwacji. Natomiast kocurek chowa się w kąt boksu ja go widziałam tylko na jednym dyżurze zaraz po kastracji,teraz chowa się ale coś je i pije , bo w kuwetce niewielkie ślady. Koteczka Tricolor natomiast - ta która miała być agresywna wobec dziecka - bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem. Kicia dostała nowe posłanko , bo na to które miała wylała całą swoją wodę. Nie poczytałam że nazywa się Trisza - i zaproponowałam imię Trinny ( ta od Susannah -" jak nie ubierać" ) .Na zdrowej kociarni panuje apetetycik na jedzonko ogólny :). Bardzo proszę w związku z zakończeniem mrozów o pozostawienie szpary po drzwiami niezakrytej - to jedyny dostęp do świeżego powietrza na tej kociarni ,a robi się bardzo duszno. NIGDZIE NIE WIDAĆ TEJ SUCZKI !!! którą dokarmialiśmy .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon mar 21, 2011 19:00 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Witam :pisanie:
Zgłosił się do mnie dzisiaj bardzo miły pan, który mieszka w Sosnowcu. Jego sąsiadka niedawno się wyprowadziła a w jej starym domu zostało 12 kotów. Mężczyzna codziennie je dokarmia, trzy kociaki są oswojone, reszta to dzikusy. Ostatnio zaczął się martwić, że koty mogą zacząć się rozmnażać dlatego poprosił mnie o pomoc no a ja poprosiłam o pomoc Terenię :1luvu:

Dzisiaj byłam tam z mężem, 3 na wpół oswojone kociaki są biało - czarne, piękne :love:
Jeden ma koci karar i ropiejące oczka. Jutro dwa z nich zabieram na umówione już przez Terenię zabiegi :aniolek: Ja i Ania pomożemy panu finansowo (tylko po wypłacie :wink: )
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon mar 21, 2011 19:03 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

No i jeszcze do tego wszystkiego ten miły pan ma sąsiadów idiotów, którzy strzelają do kotów i jego gołębi z wiatrówek :cry: :cry: :cry:
Sprawa została oddana do sądu ale ze względu na małą szkodliwość czynu- umorzona 8O
I żyj tu człowieku w takim kraju... :evil:

Cookie1706

Post » Pon mar 21, 2011 19:08 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:
jadziaII pisze:W srode wieczorem odbieramy z Almawetu Mojre i Bajtke gdzie je ulokokowac w chatce czy na zdrowej na luz, czy na kwarantannie luzno czy moze sa wolne boksy.

Jadziu na wszelki wypadek na kwarantannę do boksów, są 2 wolne boksy na samej górze.

Dobrze tylko zeby do srody nie byly zajete bardzo prosze :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon mar 21, 2011 19:23 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie1706 pisze:No i jeszcze do tego wszystkiego ten miły pan ma sąsiadów idiotów, którzy strzelają do kotów i jego gołębi z wiatrówek :cry: :cry: :cry:
Sprawa została oddana do sądu ale ze względu na małą szkodliwość czynu- umorzona 8O
I żyj tu człowieku w takim kraju... :evil:

Aaa, krew mnie zaleje - jaka mała szkodliwość? A jak zacznie do ludzi strzelać, to też będzie mała szkodliwość, bo komu szkodzi śrut w du*ie?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon mar 21, 2011 19:29 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dobrze powiedziane!
Któregoś dnia sąsiad zestrzelił temu panu aż 20 gołębi pocztowych :evil:
a to wszystko dlatego, bo siedziały na jego dachu...
I od tego się zaczęły sprawy sądowe...ale jak widać to nic takiego :cry:

Cookie1706

Post » Pon mar 21, 2011 19:54 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mnie to tym bardziej wkurza, że w miejscowości, w której mieszkają moi rodzice gość otruł już kilka psów i nie wiadomo, ile kotów, i też nie ma mocnych na niego, co gorsze, niektórzy go popierają - bo skoro mu psy przeszkadzały, to miał prawo. Gorzej niż dzicz normalnie :/ O prawie nie mówiąc :/
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pon mar 21, 2011 19:54 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jadziaII pisze:
terenia1 pisze:
jadziaII pisze:W srode wieczorem odbieramy z Almawetu Mojre i Bajtke gdzie je ulokokowac w chatce czy na zdrowej na luz, czy na kwarantannie luzno czy moze sa wolne boksy.

Jadziu na wszelki wypadek na kwarantannę do boksów, są 2 wolne boksy na samej górze.

Dobrze tylko zeby do srody nie byly zajete bardzo prosze :roll:

Jadziu Mojra jutro ok godz 12 bezpośrednio jedzie do nowego domu,a Bajtkę jutro po pracy odbierze Teresa i p.Marta przyjedzie po kotke ok 17:30 ,tak więc boksy nie będą potrzebne.Przy adopcji Stokrotki polegam na Tobie i trzymam kciuki za nowy domek :ok:
Ostatnio edytowano Pon mar 21, 2011 20:15 przez mar_tika, łącznie edytowano 1 raz

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon mar 21, 2011 19:58 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

sunia siedzi w kanciapie u stróża przynajmniej była tam w sobote, bo byłam zagadać w sprawie sterylki.

mamy jeszcze dwa trudne przypadki
na Stawowej ostał się stary schorowany kocur w ranami na głowie, będę rozmawiała z panią Bożeną zeby go dostarczyła na oględziny do Alamvetu chyba ze ktoś mógłby pomóc z transportem

kotek drugi - z ulicy Mikołajczyka, nie je, wymiotuje, zaropiałe oczy - ok.7 letni, slaniający się na nogach kot po bezdomnym, który umarł. Pani zadzwoniła do mnie - czy to fundacja? proszę zabrać tego kota :roll:
będę z nia jutro negocjować czy by nie mogla się nim zaopiekować, poprosiłam, zeby chociaż go umieściła w budce po psie i okryła kocem lub czymś ciepłym.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon mar 21, 2011 20:02 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Axa76 pisze:Mnie to tym bardziej wkurza, że w miejscowości, w której mieszkają moi rodzice gość otruł już kilka psów i nie wiadomo, ile kotów, i też nie ma mocnych na niego, co gorsze, niektórzy go popierają - bo skoro mu psy przeszkadzały, to miał prawo. Gorzej niż dzicz normalnie :/ O prawie nie mówiąc :/

8O
Że jeden się taki trafi mogę przeżyć, ale, że ludzie go popierają- to jest straszne :!:

Cookie1706

Post » Pon mar 21, 2011 20:14 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:sunia siedzi w kanciapie u stróża przynajmniej była tam w sobote, bo byłam zagadać w sprawie sterylki.

na Stawowej ostał się stary schorowany kocur w ranami na głowie, będę rozmawiała z panią Bożeną zeby go dostarczyła na oględziny do Alamvetu chyba ze ktoś mógłby pomóc z transportem

kotek drugi - z ulicy Mikołajczyka, nie je, wymiotuje, zaropiałe oczy - ok.7 letni, slaniający się na nogach kot po bezdomnym, który umarł. Pani zadzwoniła do mnie - czy to fundacja? proszę zabrać tego kota :roll:
będę z nia jutro negocjować czy by nie mogla się nim zaopiekować, poprosiłam, zeby chociaż go umieściła w budce po psie i okryła kocem lub czymś ciepłym.

Cookie1706

Post » Pon mar 21, 2011 20:15 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Cookie1706 pisze:
Filomen pisze:sunia siedzi w kanciapie u stróża przynajmniej była tam w sobote, bo byłam zagadać w sprawie sterylki.

Ja jutro będę w tych okolicach około 18:00, więc pomogę z transportem.

Cookie1706

[poprzednia][następna]