DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 22, 2011 23:16 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

...Jestem...
i właściwie czytam ale miałam nic nie pisac bo brak sił ale chciałam odp.Gibutkowej bo to ważne.

Przyszły wpłaty-razem 85zł.
od Mamut 30+20zł,oraz od Cynamonu i Wanilii 35zł.
Bardzo dziękuję obu dziewczynom za zakupy na bazarku a Gibutkowej za bazarek :1luvu: :1luvu: :1luvu: ( na konto jakiego kotka mam to zapisać?)

jako że "dzięki" Gibutkowej weszłam na konto-bo to było pytanie z gatunku pilnych to spisałam wreszcie przy okazji wszystkie ostatnie wpłaty.Już je zamieszczam w poście rozliczenia.

I ja też serdecznie dziekuję Arcanie za przywiezienie kiciów-to był dla nich ostatni moment!!!!!

dziękuję wszystkim dziewczynom za wsparcie duchowe ,finansowe i żarełkowe.
(wspaniałe jedzonko przyjechało z kiciami,oraz dostałam od Chatte i Bianki.

reszte napiszę jutro a teraz chyba pójdę spać... ostatnia z dzielnych "kociar" wyszła całkiem niedawno-coś ok 18-tej :D :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie sty 23, 2011 0:21 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Bardzo biedne te koteczki. Oby udalo im sie pomoc! :)

I nie kloccie sie, kobity, jak postanowilyscie cos robic razem. Marzenia, nie zakladaj zlej woli u nikogo. Widzialam, z jaka troska kobitki sie zajmowaly kotami w drodze, jak mi przekazywaly, co powtorzyc, co gdzie spakowane, a jeszcze migiem oporzadzaly kicie w toalecie. Myslisz, ze teraz ktos by olewal? Wyluzujecie.
Lomatko, ksiedzem zostane :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Nie sty 23, 2011 0:33 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Dzięki Smarti za sprawdzenie :1luvu: :1luvu: :1luvu: wiem jak bardzo zajęta jesteś tym bardziej dzięki :)
Spokojnej nocy :kotek:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sty 23, 2011 1:15 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Gibutku-to ja bardzo bardzo dziękuję Ci za bazarek :1luvu:
jeszcze w ogóle nie doczytałam co dzisiaj pisałyście.

i dziękuję wszystkim za pomoc.
I Betta-masz świetny pomysł z tym przypilnowaniem weta :ok: :ok: :ok:

Dt Smarti mówi wszystkim Dobrej Nocki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kicie wszystkie w najlepszym porządku.
Grzybki(czyli Szrek,Fiona i Devi)-biedne ale już bezpieczne i to jest najważniejsze...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie sty 23, 2011 1:17 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Śpijcie słodko! :P :P :P

Shreck ciągle ma biegunkę? :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sty 23, 2011 2:07 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

ma biegunkę,niestety :roll:
jedyne co dobre to już nie robi samą wodą a jest bardziej "treściwie" ale moje wrażenia są trudniejsze do opisania :oops:

ale jest kochanym kotem,nie wiem jak można zrobić coś takiego tak miłej istotce,nie pojmuję tego..

dziewczynki są dużo spokojniejsze niż on,też są ciągle głodne ale to co on wyczynia to jest szok 8O
dałam mu teraz conva,rehydration i mokre.-rzucał się co raz to na inną michę,tak jakby chciał zjeść to wszystko na raz a nie mógł objąć pysiem :roll:
jadł na przemian jak szalony-jak oni musieli go potwotrnie głodzić :roll:
jutro mój Tż nagra jak on je-nie widziałam w życiu czeoś takiego :(

smarti

Post » Nie sty 23, 2011 6:13 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

podrzucę was z ranka.
Jak kocie?
Wizytatora juz macie :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sty 23, 2011 9:40 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Fajnie, że napisałaś kilka słów o kociakach mam nadzieje, że wyzdrowieją :)

IzkaSz

Od: Pt sty 21, 2011 15:06

Post » Nie sty 23, 2011 10:12 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

:1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 23, 2011 10:28 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Witajcie z rana! :)
Jak nocka minęła, jak się miewacie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 23, 2011 12:01 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

smarti pisze:ma biegunkę,niestety :roll:
jedyne co dobre to już nie robi samą wodą a jest bardziej "treściwie" ale moje wrażenia są trudniejsze do opisania :oops:

ale jest kochanym kotem,nie wiem jak można zrobić coś takiego tak miłej istotce,nie pojmuję tego..

dziewczynki są dużo spokojniejsze niż on,też są ciągle głodne ale to co on wyczynia to jest szok 8O
dałam mu teraz conva,rehydration i mokre.-rzucał się co raz to na inną michę,tak jakby chciał zjeść to wszystko na raz a nie mógł objąć pysiem :roll:

oby szybko doszedł do siebie .... martwie sie o FIonke... mam nadzieje że firma przewozowa znowu nie nawali bo te badania krwi wysyłamy do niemieckiego laboratorium ... i przy noirmalnych warunkach pogodowych sa na drugi dzień... ale jak juz wiadomo nie było ... mam nadzieje ze w poniedfziałek będą

Marzenia:"Poza tym Iburg... prosiłyśmy o nie podawanie niczego.... Devi przez to że miała podany stronghold nie można było jej zrobić badania, aby zobaczyć co się kryje za tymi łysymi plackami... Uważasz że to ok? Skoro prosiłyśmy to dlaczego im podano?"
- z tego co mi wiadomo zwierzaki pojechały na dt do smarti... i z nią uzgadniałam wszelkie rzezcy dotyczace wysłania kotków... po wyciagnieciu ich ze schroniska dzwoniłam do niej i pytałam czy strongholda mozemy podać... otrzymałąm twierdzaca odpowiedz... a pytałam zeby byc pewna bo widziałąm wpisy na watku...
smarti, mam urojenia?

Marzenia wróc jeszcze raz na rybnicki wątek i zobacz kiedy napisałas o tym że Arcana moze jechac (i kiedy może) to tak qwoli ścisłosci... i jest mi przykro że nie rozumiesz że nie każdy może wsiąść w pociąg i zawieść zwierze na drugi koniec polski... ponadto gdybys nie zauwazyła dla rybnickich kotów tylko ja robie bazarki i od ich przychodów zależy również leczenie nie tylko kotów które sa u smarti ale tez tych które wyciagnełysmy wczesniej plus te wolnożyjące... wiec nie wiem co w tym dziwnego że obawiałą się wysłać do smarti aż 4 koty >
przepraszam znowu mnie poniosło ....

wracajac do tego co jest ......... kiedy będzie można i jak zdiagnozowac Devi ? i jakiego rodzaju badania nie można jej zrobic z powodu tego Strongholda ??
odrobaczasz kociaki tym Aniprazolem? czy wetka zaleciłą coś innego (jesli tak to miodeslij prosze tabletki zwróce je) ... 1/2 tabl na dzien dla kocurka miało byc przez 5 dni bo to dawka lecznicza na gardie(lamblie) ... a dla kotek 1/2 na 3 dni o to dawka na glisty...

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Nie sty 23, 2011 12:11 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Niedzielnie, leniwie witamy DT Smarti :)

Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Nie sty 23, 2011 12:36 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Betta.... ponieważ nie ma co dyskutować nad rozlanym mlekiem a i koty są u smarti więc faktycznie nie będę już dyskutować... tym bardziej, że net nie oddaje emocji, tylko każdy je przypisuje po swojemu więc niepotrzebne są negatywne. Naprawdę cieszę się, że zaufałaś smarti i koty są juz u niej no i może troszkę spokojniejsza jestem po informacji wetki, że lepiej wyglądają no i jak widziałam jak Fiona zajada - gdy kot je to dobry znak i można mieć nadzieję, ze da radę.

Nie wiem co się stało z Aniprazolem - wetka się zdziwiła, że jest zalecony w sytuacji gdy koty dostały strnghold. jeśli jest to jedyny środek który tłucze lamblie to niepotrzebnie Shreck dostał stronghold. W każdym razie stronghold działa miesiąc wiec nic innego nie może być w tym czasie podane. To tak jakbyś chciała zaszczepić w jednym dniu dwiema szczepionkami.

Wiem, ze sama organizujesz bazarki i nie wiem czy zauważyłaś, że je podbijam. mam kilka pomysłów tytuł, na jakąś ioch modyfikację, aby może bardziej przyci ągnąć ludzi - jak chcesz to mogę Ci podpowiedzieć.

Devi nie może być diagnozowana, gdyż działa lek i może zafałszować wynik. Dlatego trzeba czekać. To tak jak nie robisz badania krwi w trakcie antybiotykoterapii. Ale wetka teraz wszystko uzależnia od wynikow morfologii.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie sty 23, 2011 12:39 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

smarti pisze:ma biegunkę,niestety :roll:

Oprócz głodzenia, kiepskiego jedzenia w schronie (pamietasz czym karmili Mrusię :strach: ) na pewno dużo robią te mega-stada robali, które w sobie ma - one też się czymś muszą żywić i wyjadają większość tego co mogłoby jemu służyć. Dlatego jest ciągle taki głodny. Wiesz, to tak jak u człowieka jak ma tasiemca - je dużo, a chudnie, gdyż ten robal musi też się nakarmić.
Pamietasz o 1/4 tabletki taninalu?

Marzenia11

Post » Nie sty 23, 2011 12:46 Re: DT SMARTI-ile ja mam tymczasków?Potrzebna wizyta PA Gliwice!

Osoby chcące wesprzeć smarti w leczeniu chorych tymczasków proszę o pw - podam numer konta.
Zawsze pamietajcie o wpisywaniu w tytule przelewu swojego nick i jeśli chcecie wesprzeć konkretnego kota/koty to jego imię/ich imiona.

No to tym razem na niebiesko, bo też lubię :wink:

Marzenia11

[poprzednia][następna]