S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 11:08 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z234849784 zobaczcie, może warto zadzwonić. Kraków nie jest daleko ;)

jak Niania? :(

em.em.

Od: Wto kwi 07, 2009 5:08

Post » Pon paź 11, 2010 11:37 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Niania jest u nas w domu. Wcisnęłam jej trochę convy. Jest bardzo słaba, nie możemy jej podac kroplówki.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon paź 11, 2010 12:29 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

trzymam kciuki za Nianie
oby sie udalo
przepraszam, ze tak dlugo sie nie odzywalam i nie mieliscie ze mnie pozytku zadnego... dzisiaj wyszlam ze szpitala. jesli jakies kociatko potrzebuje tymczasu - miejsce jest u mnie wolne
ja od srody juz bede na chodzie i chetnie pomoge choc w taki sposob
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Pon paź 11, 2010 14:42 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Witam wszystkich po krótkiej i bolesnej dla mnie nieobecności..
Będę śledziła wątek, by być w miarę na bieżąco...kiedy się pojawię? Nie chcę myśleć a co dopiero pisać, że w grudniu dopiero..pozbieram się szybko, nie ma innej opcji dla mnie..

Nianiusia... :( Przykro mi, że potoczyło się w ten sposób, oby dzielnie przetrwała i nie okazało się rzeczywiście..że to przewlekła niewydolność nerek czy jakieś inne poważne dziadostwo :x Trzymam kciuki za tę wrażliwą koteczkę.. :ok: :ok:

Szogun..dzikawy, roztropny, poważny kocurek...kiedy chociażby Rafael biegał za nitką, Szogun na ogół wpatrywał się w nitkę i ujawniały się w tych szacownych oczętach figlarne ogniki. Chwilami dawał się wciągnąć w zabawę...z wahaniem i zażenowaniem by nikt nie zgłębił jego prawdziwego wnętrza..potem opamiętywał się i znów maska..jeden wielki parawan..
Szogunie...zostań z nami.. bądź niezniszczalny jak zawsze..ktoś przecież musi trzymać szajkę dzikich w ryzach, pouczać i dawać wsparcie..
ach ta empatia..co ja piszę, a może to tabletki już działają :? :roll:

Merlinie - brawo chłopcze, remisujesz, działaj dalej, a wyjdziesz na prostą :ok: :ok:

za Foteczki - dziękuję :1luvu: :1luvu:

Mała prywata: dostałam info od znajomej. Czy ktoś z was nie chciałby może króliczka na stałe? Z tego co się dowiedziałam na szybko osobnik jest zdrowy, zadbany i tulaśny. Nie wiem ile ma latek, jaka płeć..Prawdopodobnie zagubił się właścicielowi. Były ponaklejane ogłoszenia o znalezionym zwierzaczku (lecz ktoś je bezczelnie pozrywał!!). Możliwe też, że ktoś naumyślnie go pozostawił na pastwę losu. Nikt go nie szuka, zero odzewu :x . Pytałam się znajomych, na razie cisza. Ja niestety nie mam możliwości (wrrrrrrrrrr.......!!) i w obecnym stanie zdrowia..P.s. okolice Katowic..

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie i ciepło..całe Niekochane..mężaa :kotek: i schroniskowe pajączki, które tak dzielnie walczą na kociarni z szarańczą much :ryk: (swoją drogą Siriwan - może kilka fotek jak będzie okazja pokaźnym brzuchaczom? W końcu i pociąg był i inne elementy.. :wink: )
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon paź 11, 2010 15:17 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Zapomniałabym, to ważne :!:
Mała - wszystkiego najlepszego!!! By smutki odeszły w niepamięć, a radość i ukojenie zagościły na dobre w Twym sercu. Nie zmieniaj się..jesteś ostoją dla każdego kto się przy Tobie pojawi. Bije od Ciebie ciepło i szlachetność dlatego lgniemy do Twej osoby.. :oops:

''Nie chcę po prostu żyć - chcę przede wszystkim kochać, a żyć przy okazji''...( Tak Mała - cytat Walllace'a jest o Tobie :wink: )
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon paź 11, 2010 15:40 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Puma wyniki ma w normie,byli u innego veta nie chcieli skorzystać z mojego... :roll: Ciekawa jestem...Bo kot ma niby zapalenie górnych dróg oddechowych,tylko jestem ciekawa po czym vet to stwierdził nie obsłuchując Go...Być może się czepiam...Dostał antybiotyk,przeciwzapalny,przez 3 dni na zastrzyki muszą jezdzić potem tabletki,kotek zaczął normalnie jeść(w nocy miał duszności)
Gosiara

Post » Pon paź 11, 2010 16:46 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Tania-zawstydzasz mnie :oops:
dziękuję jeszcze raz za życzenia

betaglucan sie kończy, nie dostają codziennie wszystkie do wody
Joma-jest jakies świństwo, juz kilku weterynarzy mówiło mi, że strasznie duzo trafia kotów źle przechodzących kk- odmianę tegoroczną,że tak powiem
Ja pierwszy raz się spotykamy np z aż tak zjadliwym dla oczu herpesem i tak szybko ,, schodzącym,, na płuca kk. Nie dają rady nawet szczepione koty jak widać :(
Pewnie w domowych warunkach szybsza byłaby reakcja ,leczenie lepsze,w cieple, stres mniejszy
ech

Gosiara-mam nadzieje,że Puma sie wygrzebie, szybko chyba zareagowali a tu antybiotyk najwazniejszy. Dobrze ,że już znów je.

Niania odejdzie, trzeba się przygotować, za dużo spadło na nią starość, bardzo źle nerki, wirusy schroniskowe, niejedzenie
Szogun mimo silnego antybiotyku, nawadniania podskórnego też bardzo, bardzo źle

ale sa też i lepsze wieśći, mało, ale choć dwie na osłodę tych gorzkich wyżej
Dziś domek znalazł jeden malentas i Malik-oba domy fajne, gadałam z nimi

siriwan, może dodamy królika do stronki?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon paź 11, 2010 17:26 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kupiłam troche puszek. Wsparcie mile widziane:)
I czekam na chrupki.
Intestinala nie mam, tylko urinary jak byłoby potrzebne.
Femka miała dojcie do tańszgo betaglukanu, albo moze w jakiejś inernetowej znajde cs tańszego. Późnej poszukam.
Narazie obsesyjne wszystko piorę a jutro mój kochany wet zalatwi mi coś dla całej dziesiątki na tego wrednego tasiemca.
Wciąż wyłazi:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon paź 11, 2010 19:07 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Rano przelałam odrobinę kaski,może starczy choć na kilka puszek,i dalej trzymam :ok: za Nianię i Szoguna.Musi być dobrze.
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon paź 11, 2010 19:37 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Dziewczyny - mam taką propozycję: w aptekach DOZ jest do kupienia betaglukan - najtańsza opcja z możliwych - lek dla ludzi, ale o identycznym składzie, jak Immunodol Cat - tyle, że dawka w jednej kapsułce jest znacznie większa - należy otworzyć kapsułkę i nasypać na karmę np. 4-5 kotom

http://www.doz.pl/apteka/p22231-Beta_Gl ... lki_60_szt

mogę zamówić takie opakowanie i ktoś od Was odbierze w aptece na moje nazwisko - tylko musielibście wskazać mi, która apteka do odbioru najbardziej Wam odpowiada:
http://www.doz.pl/apteki/

no i musicie mieć pewność, że ktoś codziennie rozsypie ten preparat z kapsułek..... :( :?:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon paź 11, 2010 19:51 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Mała od dawna sypie betaglukan w schronie. No ale ostatnio dość dawno było kupowane. Ja mam resztke, bo też piwnicznym sypię.A jeszcze nie rozglądałam sie gdzie można tanio kupic.
Gdybyś była sklonna zasponsorować, byłoby fajnie:)
Ostatnio edytowano Pon paź 11, 2010 19:54 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon paź 11, 2010 19:53 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

tylko muszę wiedzieć, gdzie możecie odebrać - zazwyczaj czeka się ok. 2-3 dni na dostawę, czasami jest z dnia na dzień - ale dałabym znać osobie, która zdeklaruje się do odbioru, kiedy to będzie

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon paź 11, 2010 21:08 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

ja moge odebrac w Dąbrowie, ale to troche bez sensu, bo z Małą zobacze sie pewnie dopiero w weekend.
biedne kocie chorowitki :(
i Nianiuszek biedny, tak bardzo smutno :(

kocie i ludzkie chorowitki wracajcie szybko do zdrowia :ok:
i nie wygłupiajcie sie ze szpitalami i choróbskami :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon paź 11, 2010 21:17 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

TanundA pisze:(swoją drogą Siriwan - może kilka fotek jak będzie okazja pokaźnym brzuchaczom? W końcu i pociąg był i inne elementy.. :wink: )

Aha... A potem tu wrzucę takiego pajęczaka, ktoś zobaczy i zejdzie na zawał... ;-)
Się coś porobi w sobotę. :mrgreen:

Mała1 pisze:siriwan, może dodamy królika do stronki?

Można, tylko niech mi ktoś machnie jakiś sensowny tekst i wyśle na PW. Wykłady na uniwersytecie z których wynika że 3+5=1 nie działają zbyt dobrze na mój mózg... ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pon paź 11, 2010 21:35 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Zapraszam na nowy bazarek dla Niekochanych - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=118435
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

[poprzednia][następna]