DT u J.D.<Ciężkie czasy-40KOTÓW PROSI O GŁOSY !!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2011 13:15 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Wieści z DT:
Nero coraz bardziej socjalizuje się,już nie "zakopuje" jedzenia w posłaniu,zaczyna bawić się i brykać,bronic swoich przed obcymi,"pan" jest jego ulubieńcem,z jednym z czworonożnych towarzyszy zawarł "pakt przyjażni";ładnie je,woli suche od gotowanego;Najważniejsze jest jednak to,że 05.05.2011r Neruś ma wizytę u specjalisty-okulisty w Grudziądzu.Będzie miał tam robione badania oczu,które zdecydują czy dr Garncarz będzie je operował.Badanie przeprowadza się w pełnej narkozie;będzie to narkoza wziewna;Dzięki uprzejmości pani doktor,która nie weżmie honorarium, cena wizyty to tylko koszt materiałów użytych do tego dość skomplikowanego zabiegu czyli 200zł.,do tego dojdzie opłata za dojazd [ok.130zł.] ale najpierw Nero będzie miał robione pełne badania krwi [70zł.]Jak otrzymam skany paragonów opłat to wstawię na wątku.TRZYMAJCIE KCIUKI ZA POMYŚLNE WIEŚCI!!!!
Zapraszam na bazarki !!!!
Nero będzie potrzebował pieniążków!!!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Nie maja 01, 2011 14:33 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Wieści z DT:
Hej,

witamy serdecznie. Dzisiaj u nas pogoda paskudna, więc siedzimy w domu. Przesyłam kilka fotek naszego chłopaka. Mam nadzieję, że widać na nich zmiany, jakie zaszły w Nero. Ogon nie jest już przyklejony do brzucha, na kilku fotkach pojawia się nieśmiały uśmiech:) Jak widzisz Nero chodzi na lince, bo nie puszczam go. Nie chcę, żeby się czegoś przestraszył i spanikował, a potem przy łapaniu przeżył stres. Smycz ma 5 mb, więc Nero ma pewną swobodę. Tak, jak Ci mówiłam. Nero dobrze je i żadnych problemów z nim nie ma. Czasami sie denerwuje, kiedy nagle podejdzie do niego pies, a lbo kiedy on go nie zauważy i na jakiegoś wpada. Jest to oczywiście zrozumiałe, przez ten jego problem ze wzrokiem. Pozytywem jest to, że łatwiej daje się uspokoić. Jak się do niego w takiej sytuacji zagada, to on reaguje na głos i "zapomina", że się przestraszył. Tak, jak wcześniej mówiłam ma swoich ulubieńców wśród psów, a za niektórymi nie przepada. Nero nie lubi zamieszania. Najlepiej, kiedy jest w miarę spokojnie i cicho. Denerwuje sie, kiedy jesteśmy na podwórku, a psy zaczynają szczekać. Zagaduję go wtedy, tarmoszę, żeby czuł, że to nie żadna katastrofa, a jedynie psy wymieniają zwyczajowe uprzejmości;) Mamy taką "rozmowną";) suczkę za płotem, więc psy czasami sobie gadają. Czasami zdarzy się jakiś przechodzień, którego trzeba docenić wrzaskiem.;)
Nero bardzo lubi, kiedy jest czesany.

Skany rachunków prześlę zgodnie z umową po powrocie z Grudziądza. Na razie mam paragony za szczepienie na wściekliznę i paliwo do Warszawy, do okulisty.
5.05 wyjazd. Mamy wizytę na 10-11.
Trzymaj kciuki za powodzenie. Niech chociaż jedno oko okaże się do "naprawienia". Najlepiej oczywiście oba!!!

To pozdrawiamy:)

Najnowsze zdjęcia.Widać na nich,że Nero NAPRAWDĘ SIĘ UŚMIECHA~!!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kochany chłopczyk!!!!!
Boże,tak się cieszę :dance2: :dance: Bałam się,że nie odnajdzie się wśród obcych zapachów,ludzi,psów...Widać,że domek stara się aby chłopiec czuł się dobrze :ok: Monika to taka uczuciowa kobitka :1luvu: ,opowiada o psach,kotach i domownikach z zaangażowaniem i przejęciem aż porywa słuchającego!!!

J.D.

Post » Pon maja 02, 2011 5:19 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Ten uśmiech,ten ogonek :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 02, 2011 5:56 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

On naprawdę wygląda fajnie. Kochany pyziaczek. On ma potencjał na milusińskiego pieska. Żeby tak udała się wizyta lekarska :ok:
Jesteśmy cały czas :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon maja 02, 2011 7:16 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Uśmiech Nero jest wzruszający ogromnie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon maja 02, 2011 8:20 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

On tak pięknie się uśmiecha bo nie wie,że jego konto "świeci pustkami" :cry: ......

J.D.

Post » Wto maja 03, 2011 6:06 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Nerusiek,do góry :ok: może ktoś cię wypatrzy i coś kupi na bazarku!!!
a tak w ogóle to mam kotkę z dwoma małymi :( ;możecie mówić sobie co chcecie ale jednak nie potrafiłam ich uśpić :cry: a moja córka na wspomnienie takiej ewentualności zareagowała tak 8O 8O 8O :evil: :evil: :cry: no i co miałam robić???? Łatwo mówić...
Mam jeszcze jeden problem,no może nie problem ale....Sisi jest bardzo szczupłą koteczką-żywa,wesoła,rozrabiara,je normalnie,nawet sporo; no ale jest taka "chudziutka" :( a ja lubię jak kotki mają trochę "ciałka" :mrgreen:

J.D.

Post » Wto maja 03, 2011 8:16 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

a skądyś te dzieci wzięła?Asia nie dziwię się,nie potrafiłabym uśpić maluszków.
Mój Bisek i Bianka takie chudzinki.Wole "utuczone" koty.One dużo jedza ale widac spalenia mają lepsze.Tylko pozadzroscić.
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 03, 2011 12:32 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

No kochana,ty spalanie też masz nie najgorsze :mrgreen: a kociaki,no cóż bocian ich raczej nie przyniósł;kotka była w/g wetek za młoda do sterylki [nie zmieniła zębów] malutka,mały brzuszek jak przy zarobaczeniu ale niestety widocznie miała rujkę "bezjękową" :evil: i musiała już być w ciąży a że jest dzikuskiem na doswajaniu więc mam niespodziankę :? gdyby wtedy ją "wycięły"....no cóż tu gdybać-kotki są i już...

J.D.

Post » Wto maja 03, 2011 17:25 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

gdybac można co nic nie zmieni.Stało się.Dzieciak ma dzieci.

Co do bocianów to jestem mocno zaskoczona :cry: i zasmucona.To nie one przynoszą maluszki wszelakie 8O Cóż całe zycie się człek uczy. :oops:
Co do spalania...to wypasiona sie odezwała :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 03, 2011 19:01 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

troszkiem siem powiększylim :oops: i teraz muszę iść na dietkę :( a tak serio to tabletki na moje przypadłości podniosły mi kategorię wagową z piórkowej do półciężkiej :mrgreen:

J.D.

Post » Śro maja 04, 2011 18:35 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Bardzo wszystkich proszę o zaglądanie na bazarki w celu podnoszenia;może ktoś coś wypatrzy :ok:

J.D.

Post » Czw maja 05, 2011 7:10 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Dziś ważny dzień dla Nerusia i jego koleżków Jokiego i Pepiego-zabiegi w Grudziądzu;
prosimy o :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

J.D.

Post » Czw maja 05, 2011 7:23 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

J.D. pisze:Dziś ważny dzień dla Nerusia i jego koleżków Jokiego i Pepiego-zabiegi w Grudziądzu;
prosimy o :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

są 100000000000000000000000 x :ok: i jeszcze wiecej :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Czw maja 05, 2011 7:26 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Jeśli wieści będą pomyslne to trzeba będzie duuuuuuuuuuuuuuuużo kasy na operację :? ale jaka to szansa na normalne życie dla Nerusia;on jest jeszcze młodziutki i może dożyć w zdrowiu i szczęściu starości :ok:

J.D.

[poprzednia][następna]