PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 11, 2011 16:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG! STO za nami!:D

starchurka pisze: Mamy nową Ozetkę - młodziutką, półroczną kicię, która teraz czeka na zabieg. Koteczka jest zdrowa i ładnie utrzymana, choć mieszka na podwórku.

I tak rozbrajająco miauczy "Ajajajajaj..." :ryk:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto paź 11, 2011 20:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

Biała kicia po zabiegu :) Jest u mnie, bo muszę się uczyć i nie mogłabym zostawić jej w pomieszczeniu dla rekonwalescentów, bo to by się wiązało z zostaniem tam na noc. Na szczęście mam małą klatkę ;) Kicia już wygląda bardzo dobrze, ale zwymiotowała pięćdzieasięciometrowego robala :lol:

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro paź 12, 2011 9:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

A propos Bielska :( pisałam do nich w sprawie pomocy, czekam na odpowiedź- kilka młodych dorosłych kotów i 2 mioty małych muszą pilnie opuścić dom, zaproponowałam pomoc w sterylkach:

http://krakow.gumtree.pl/c-PostersOther ... dZ67633121 tel. 508809021
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro paź 12, 2011 13:56 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

W Bielsku są wolne sterylki :)

starchurka

Post » Śro paź 12, 2011 14:39 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

starchurka pisze:W Bielsku są wolne sterylki :)

czekam na ich odpowiedź, ale będę wdzięczna za kontakt z nimi też z Waszej strony, zależy mi, żeby się udało z tymi zabiegami.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro paź 12, 2011 15:05 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

Przepraszam, ale nie jestem w stanie zajmować się namawianiem ludzi. Mogę umówić zabieg w lecznicy osobie, która się sama zgłosi po pomoc i wypełni druczek. Mogą to być także podrostki - moi weci kastrują także młode zwierzęta.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro paź 12, 2011 15:26 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

ryśka pisze:Przepraszam, ale nie jestem w stanie zajmować się namawianiem ludzi. Mogę umówić zabieg w lecznicy osobie, która się sama zgłosi po pomoc i wypełni druczek. Mogą to być także podrostki - moi weci kastrują także młode zwierzęta.

OK, mam nadzieję, że się odezwą. Maluchy są 2- i 4-miesięczne.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro paź 12, 2011 17:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

Trzymamy kciuki :ok:

starchurka

Post » Czw paź 13, 2011 16:46 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

Na razie cisza w tej sprawie, ale kto wie?
W każdym razie myślę, że ile by ich nie było, możemy je ciachnąć (mamy do dyspozycji kilkanaście zabiegów).
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw paź 13, 2011 19:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

starchurka pisze:Biała kicia po zabiegu :) Jest u mnie, bo muszę się uczyć i nie mogłabym zostawić jej w pomieszczeniu dla rekonwalescentów, bo to by się wiązało z zostaniem tam na noc. Na szczęście mam małą klatkę ;) Kicia już wygląda bardzo dobrze, ale zwymiotowała pięćdziesięciometrowego robala :lol:

:strach: :conf:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt paź 14, 2011 9:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

ryśka pisze:Na razie cisza w tej sprawie, ale kto wie?
W każdym razie myślę, że ile by ich nie było, możemy je ciachnąć (mamy do dyspozycji kilkanaście zabiegów).

Nie piszą, mimo, że obiecałam pomoc także w adopcjach :( może jednak spróbujecie się z nimi skontaktować?
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt paź 14, 2011 20:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

zrobiłam Wam przelew z bazarku na buty i za diety, łącznie 92zł :ryk:

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Sob paź 15, 2011 15:45 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

XAgaX pisze:

Nie piszą, mimo, że obiecałam pomoc także w adopcjach :( może jednak spróbujecie się z nimi skontaktować?

A dlaczego Ty nie sprobujesz jeszcze raz? :D
Ryśka, ja, Luelka... wszyscy umieramy z nadmiaru roboty...

starchurka

Post » Pon paź 17, 2011 9:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

Kiedys, przy samych poczatkach akcji Operacja Zabieg bodajze Ryska napisala, ze musimy sie pogodzic z tym, ze i tak nie uda nam sie wysterylizowac wszystkich kotow. Stad bardzo szlachetny pomysl agitowania na rzeczy sterylizowania nie zawsze jest skuteczny. Osoby poddane agitacji czesto kreuja dodatkowe problemy, nie moga np. przechowac kota, nie moga go dowiez itd. Wydzwanianie do nich, bieganie za nimi, znoszenie ich kaprysow to naprawde cykl wyczynow,a ostateczny sukces i tak zwykle bywa sabotowany. Stad poki sytuacja jest tak fatalna to wzgledy praktyczne decyduja o skierowaniu pomocy w strone osob aktywnych, zorganizowanych, rozumiejacych wage sytuacji. Takie osoby przeciez tez potrzebuja pomocy. Ludzie samotni w swoich miejscowosciach, zdesperowani, by pomoc kotom, chetni i gotowi na wspolprace. Efekt bedzie po prostu lepszy, kiedy one zostana do niej zaproszone. Lepszy dla kotow jako populacji. Aczkolwiek oczywiscie podziwiam, ze masz sile jeszcze negocjowac z ludzmi, przekonywac ich, wydzwaniac do nich, pisac. Wiem, ze trudno zostawic taka sytuacje sama sobie wiedzac o nieuchronnosci katastrofy. Czesto jednak nie ma wyjscia, nie zmusimy nikogo, by byl odpowiedzialnym opiekunem, niestety...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon paź 17, 2011 12:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! bitwa za bitwą! 114!!!

starchurka pisze:
XAgaX pisze:

A dlaczego Ty nie sprobujesz jeszcze raz? :D
Ryśka, ja, Luelka... wszyscy umieramy z nadmiaru roboty...

poproszę jeszcze koleżankę, żeby nie było, że tylko mnie sprawa interesuje. Sama też zaraz ich przycisnę, co mi szkodzi :)

edit: po ponagleniu dziewczyna zdecydowała się podać moje namiary osobie koordynującej adopcje. Proszę o kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]