Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Doczekał się domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 15, 2010 22:18 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

gosiaa pisze:
tamiss pisze:Z tym kotem to naprawdę nie można się nudzić... :D

Znowu coś wymyślił :roll: 8O

CHWILOWO jeszcze nic :P
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob maja 15, 2010 22:21 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Chwilowo... :ryk:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob maja 15, 2010 22:31 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Sylwuś chwilowo ma zawieszone myślenie, on szaleje, a jeszcze na kolacje dostały Miamora. Będzie się działo.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Nie maja 16, 2010 7:37 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Sylwuś to chyba musi iść do domu z innym kotem, bo on by sam swoich Dużych zamęczył :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie maja 16, 2010 7:39 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Magda i to nie z jednym, właśnie teraz ganiają się z Miśką, ja się wolę usunąć pod ścianę.
Obrazek

Satyr77

Post » Wto maja 18, 2010 7:45 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Właśnie doszliśmy do wniosku, że na dzień dzisiejszy, niestety, Sylwek nie nadaje się do adopcji :(. No chyba że do wariata albo szaleńca. I to nie żart. Dla starszej czy spokojnej osoby - nie nadaje się. Pełen energii, rozrabiaka, niemal w ciągłym ruchu. Wskakuje na plecy i nawet zrzucić się nie daje, bo wbija się pazurami i zębami. Wczoraj nieźle się namęczyłam zanim go zrzuciłam z moich pleców. Do dzieci też nie bardzo - nie wyborażam sobie dziecka, które śpi sobie smacznie w nocy i nagle budzi się, bo..........Sylwek wczepia się w jego głowę zębami. Bo Sylwuś albo obejmuje łapkami głowę i podgryza (oczywiście nie mocno, krew się nie leje), albo wali łapami po głowie i tez podgryza. Nam to nie przeszkadza, przyzwyczailiśmy się, ale nie sądzę, żeby było dużo takich wariatów jak my, co to jest w stanie takie zachowanie tolerować. I teraz chyba musimy Sylwusiowi kilka rzeczy przetłumaczyć, bo inaczej albo nigdy od nas nie pójdzie, albo będzie wracał co chwila do nas i pozostanie nam zmienić mu imię na Bumerang.... :|

WarKotka

Post » Wto maja 18, 2010 7:49 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Co Wy mówicie!

Są młodzi ludzie, którzy właśnie o takim kocie marzą!
Serio! Moi znajomi mówiąc o kotach lubują się w opowieściach, który co zrobił i dlaczego to było gorsze! :)

Na pewno domek musi być super wybrany ale na pewno też już jakiś czeka (tylko o tym nie wie)!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Wto maja 18, 2010 8:05 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Marta, przynajmniej wiecie, do kogo Sylwek się NIE nadaje. I takim ludziom proponować Sylwusia nie będziecie.
Ja wierzę, tak jak pisze Malati, że są ludzie kociolubni, którym taki charakter nie straszny :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto maja 18, 2010 8:09 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Magda mamy nadzieję, ten kot normalny nie jest i cięzko jakoś zabraniać takiego zachowania. To tak jakby zabronić kotu ocierania i barankowania, chłopak ma taki sposób okazywania uczuć. Gdyby nie to, że na Bonusku przekonaliśmy się, że koty w ten sposób są uczuciowe( Bono gryzie) to by nas to może dziwiło. Tak wiemy co jest grane, tylko kto zabierze tego szalonego krowa :roll:
Obrazek

Satyr77

Post » Wto maja 18, 2010 8:13 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Ja też sobie tak myślę, że są Osoby, którym nie straszny będzie charakterek Sylwusia.

Osobiście uwielbiam czytać o jego wyczynach i czasami żałuję, że moja maupa taka nie jest :)

To tak jak z dziećmi. Jak młody był młodszy, podejrzewano u niego adhd. Nie raz narzekałam na jego zachowanie, na wygłupy w gabinecie ortodontycznym, na uciekanie między półki w markecie, na bezpardonowe zachowanie wobec dorosłych (kocha wszystkich ludzi, niezależnie od wieku i ze wszystkimi rozmawia). Aż kiedyś ktoś mi powiedział: to co, wolałabyś takiego zamkniętego w sobie, małomównego fajtłapę? Pewnie, że nie. Znajdzie kotuś ludzia, znajdzie.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto maja 18, 2010 8:24 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Gdyby nie charakter Sylwka to ten wątek byłby sporo krótszy... :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro maja 19, 2010 11:23 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Krówek ma nową adoratorkę, Kulkę. Wczoraj wskakiwała do niego na łóżko, aż biedaczek postanowił po kolacji się ukryć w wersalce. Jakie to było moje zdziwienie gdy wchodząc do pokoju gdzie śpimy sobie z Miśką zobaczyłem krowę. Chłopak się wymeldował po pewnym czasie ale nastepnym razem go zostawie na noc, bo jak wyszedł to zaczęła się demolka, a już tak spokojnie było, tak cicho :roll:
Obrazek

Satyr77

Post » Śro maja 19, 2010 12:18 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Jaka demolka, gdzie demolka, dlaczego ja nic nie wiem :roll: :wink:

WarKotka

Post » Śro maja 19, 2010 12:31 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Bo ty już spałaś snem kamiennym, nawet braku krowy nie zauważyłaś :P
Obrazek

Satyr77

Post » Śro maja 19, 2010 16:26 Re: Sylwuś - DT u Kiche_wilczyca i Satyr77. Szukamy DS!! :)

Jednym słowem w Satyrlandii ciągłe szaleństwo - standard :mrgreen:
Przesyłamy uściski dla wszystkich Waszych podopiecznych, a Sylwusiowi życzymy delikatnego spadku formy :wink: Żeby reszta mogła na chwilę odsapnąć :wink: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]