a wątek Fredzi śledzę i trzymam kciuki za zdrówko i porządek w brzuszku
pozdrawiam

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
barba50 pisze: [ciach!] Dziwię się, że osoba pisząca ten tekst (dot.postu BardzoWazne112 - dopisek formica) (dostałam go mailem, był "podpisany" Marina, a w adresie nadawcy miał tylko .. (dwie kropki). Dla mnie jest więc anonimem. [ciach!]
Kazia pisze:Bo mnie to tak wyglada, ze nalezaloby oczyscic atmosfere.
Wiemy juz, ze przypadlosc Fredzi nie jest latwa ani prosta. Do zdiagnozowania.
A o leczeniu to chyba jeszcze nawet nie zaczelismy dobrze mowic ( jesli sie myle to przepraszam i poprosze o sprostowanie).
Wynika z tego, ze poprzednie opiekunki Fredzi, chodzac do przypadkowych wetow (nienajlepszych, bo o Ursynowskiej Klinice tez mam kiepskie zdanie), nie mialy po prostu szans skutecznie jej pomoc. Ja uwazam, ze nie jest to ich wina, nieskuteczne leczenie i zly stan Fredzi. (pewnie, zawsze po fakcie mozna powiedziec ze lepiej bylo postapic tak czy inaczej...ale w trakcie zazwyczaj tego nie wiadomo i opiekun chociaz stara sie najlepiej jak moze to czasem skutek jest marny)
Mysle, ze nalezaloby to jasno i wyraznie powiedziec, ze fatalny stan Fredzi nie wynikal z niczyjej zlej woli, ani z niczyjego zaniedbania.
Natomiast teraz, zeby Fredzi jak najlepiej pomoc, potrzebne sa wszelkie informacje, co i jak sie z nia dzialo, pod wzgledem medycznym. I osoba, ktora takie informacje posiada, jakiekolwiek, moze smialo je przekazac, tu na watku albo Formicy na pw. Nikt nie bedzie mial do niej zadnych pretensji ani zarzutow.
Tylko dobrze by bylo zrobic to jak najszybciej.
Bo nie oszukujmy sie.
Fredzia jakims cudem przezyla te 2 lata choroby.
Ale jej organizm nie jest z zelaza, staje sie coraz slabszy i coraz mniej ma sily, zeby walczyc z choroba.
I ja sie bardzo obawiam, ze w takim stanie w jakim jest, mimo teraz swietnej i fachowej opieki, Fredzia moze juz dlugo nie wytrzymac
Wiec jesli ktos MOZE Fredzi pomoc, powinien to zrobic jak najszybciej.
Zanim bedzie za późno
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], kasiek1510, puszatek, Wojtek i 36 gości