PAKT CZAROWNIC 10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2009 10:16

uuuuu niedobrze :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt sie 14, 2009 10:30

Bardzo niedobrze :?

Psiama, ja tez odkryłam uroki Ibupromu zatoki - nie tylko na ból głowy działa. Przede wszystkim sprawia, że nos mi się nie zatyka przy katarze i ... zapominam, co to ból brzucha przy okresie :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 14, 2009 10:32

Erin pisze:Bardzo niedobrze :?

Psiama, ja tez odkryłam uroki Ibupromu zatoki - nie tylko na ból głowy działa. Przede wszystkim sprawia, że nos mi się nie zatyka przy katarze i ... zapominam, co to ból brzucha przy okresie :roll:

Prawda ? Ja tam lekoman nie jestem, ale TO mi pomogło, a ból był nie do zniesienia. Ból miesiączkowy, jak ja sobie przypomnę .... :roll: . ALe babcia mi zawsze mawiała, Gosiu urodzisz dzidziusia, minie jak reka odjął. I faktycznie jak reka odjął. Zatem sposób jest :twisted:
Obrazek

psiama

Post » Pt sie 14, 2009 10:37

psiama pisze:
Erin pisze:Bardzo niedobrze :?

Prawda ? Ja tam lekoman nie jestem, ale TO mi pomogło, a ból był nie do zniesienia. Ból miesiączkowy, jak ja sobie przypomnę .... :roll: . ALe babcia mi zawsze mawiała, Gosiu urodzisz dzidziusia, minie jak reka odjął. I faktycznie jak reka odjął. Zatem sposób jest :twisted:

Z tym dzidziusiem to chyba jednak nie zawsze.
Mam koleżankę, która od zawsze miała straszne bóle co miesiąc i też słyszała, że jak urodzi dziecko, to minie. Starsza córka ma 8 lat, młodsza 5 - jak dotąd nie minęło :twisted:

Erin

Post » Pt sie 14, 2009 10:42

Kobita to się musi nameczyć .... :? . Musiała mieć to drugie zgiecie (przodo i tyło). Bo na jedno poród może pomóc, na drugie nie. Ale to takie potoczne ploty :wink: .
Obrazek

psiama

Post » Pt sie 14, 2009 10:45

Bardzo możliwe.
Ale nam się medycznie zrobiło :P

Erin

Post » Pt sie 14, 2009 10:56

na bóle nerek dostałam w Kairze buscopan compositum - skład z tego co patrzyłam jakiś czas temu różnił się odrobinę od buscopanu dostępnego w Polsce, ale lek był tak skuteczny na ból nerek i na bolesne miesiączki jak kilka nosp forte :/
A ostatnio w aptece farmaceuta mi dał coś co się wabi vegantalgin - też dość skuteczne, ale brałam to tego samego dnia co ibum forte, więc nie wiem co znieczuliło bardziej...

verrine

Od: Wto wrz 30, 2008 14:06

Post » Pt sie 14, 2009 11:25

Witam Siostrzyczki Czarowniczki :) łącznie z nową Siostrą Seidhee :ok:

Verrina, vegantalgin tak jak no-spe jest zdaje się rozkurczowy, więc na ból głowy raczej nie pomoże (mnie nie pomaga nawet na bóle miesiączkowe :? - tylko ibuprom max).

Siostro Prezes, a jak u Siostry z hormonami tarczycowymi? Moja rodzona siostra jest po dwóch operacjach tarczycy (prawie calkowicie usunięta). Miała bardzo silne bóle głowy z okazji tych wstrętnych hormonów. Nie wiedzieć czemu prolaktyna brała w tym największy udział. Pogotowie do niej wzywałam, bo nie była w stanie wstać z łóżka przez ból głowy... Pomagał jedynie zastrzyk z ketonalu :?

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Pt sie 14, 2009 16:08

witam czarowne siostrzyczki.....ODZYSKAŁAM NETA....nareszcie :evil:

witam nowo nabytesiostry miotłowniczki :)

to całonocne lanie tymczaski to jednak była "zielona noc"- kota znalazła dom i jedzie do niego w poniedziałek

chyba zaczynam już tęsknić :oops:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt sie 14, 2009 16:57

Przybijam czarowną piątkę, bo znów zakurzyłam wątek.

ps: no-spa jak najbardziej może pomóc na ból głowy. Często ból może byc spowodowany skurczem naczyń krwionośnych. Ale są też rózne rodzaje bólu i nie zawsze no-spa jest potrzebna. Czasem odwrotnie.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt sie 14, 2009 20:17

Padam na pysk. Mam za sobą bardzo intensywny dzień. Ale cieszę się, ze Ada zajrzała :1luvu:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Sob sie 15, 2009 6:41

...bry...

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Sob sie 15, 2009 7:53

Dzień dobry

Koty to zuo :(

verrine

Od: Wto wrz 30, 2008 14:06