K-ów,toniemy w kotach i długach:-(potrzebna wirtualna opieka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 29, 2009 14:13

Tweety pisze:
Tunisia pisze:animalię uzupełniłam (za wyjątkiem -na razie maluszków)
http://animalia.pl/ogloszenia.php?modul ... ia=0&woj=6

nie wiem tylko co z kontaktami w ogłoszeniach, na pierwszej stronie są tylko nicki DT, więc w sprawie m.in. esmy, kamy,leona,bercika, kleo podawałam namiary na Tweety

na przygarnijzwierzaka dorzuciłam kleo, mopika i lunę, na adopcjach org jeszcze czakaja na akceptację bo tam musi być wsztystko tiptop nawet nie mozna mieć w opisie słów typu "młodziutki" czy "pieszczoch" bo od razu wywala

na animalii nie widzę jeszcze mojej Fionki, Negrity i Kici z dorosłych

Tunisiu, ja już będę robić ten portal przygarnijzwierzaka.pl, ok???
Robiłam tamjuż wcześniej, teraz wystawiłam już połowę kotów.
Może tak być?

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon cze 29, 2009 14:19

lutra pisze:EDIT: Petys robi kitkowa, ale ona może od połowy lipca dopiero, bo wtedy mieć będzie dostęp non stop do sieci. MAHOB piszę prv.
.

Aha, faktycznie - doczytałam :oops:

Mogę zrobić teraz petsy a potem przejmie to Kitkowa.

A mnie w takim razie zostaw te pozostałe bez petsy.pl.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon cze 29, 2009 14:31

Lutra, w sprawie odrobaczenia kontakt z Markiem i jak ostatecznie będzie ustalona lista przydzielonych portali to dajcie znać, bo jak tak dopisuje teraz to zaraz się namiesza

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon cze 29, 2009 14:37

Tweety pisze:Lutra, w sprawie odrobaczenia kontakt z Markiem i jak ostatecznie będzie ustalona lista przydzielonych portali to dajcie znać, bo jak tak dopisuje teraz to zaraz się namiesza

Najlepiej niech jednak lutra zrobi ostateczna rewizje tych list i poda ci tylko aktualna juz, bo faktycznie...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon cze 29, 2009 14:44

Aga, ja aktualizuję na stronie 43. Ty nie zawracaj sobie tym głowy. Jak już się wszystko wyklaruje, to powiem, że jest do wklejenia. Rano pojawiły się maile, więc poprosiłam, żebyś wrzuciła, żeby DT mogły już słać.
Ja czuwam :D i ndala proszę o KARTCHER...

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon cze 29, 2009 15:01

W Olkuszu są małe kociaczki :crying: Podobno ktoś podrzucił, cytuję za hanek z Dogomanii:

"Jest 5 kociaczków podobno podrzuconych w worku kilka dni temu. Maluszki
już same jedzą, kilka ma jeszcze niebieskie oczka. Nie mamy już wolnego
miejsca w naszych kocich DT, zresztą finansowo też nie jest dobrze, macie
jakiś pomysł co zrobić z kotkami???

Ten jasny był największy:
Obrazek: http://img526.imageshack.us/img526/9084/13864840.jpg

Plus 4 młodsze nieco:
Obrazek: http://img200.imageshack.us/img200/4510/35158684.jpg "

One tam długo nie pożyją, nie mogę patrzeć jak siedzą (pewnie głodne) w tym gnoju :crying:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon cze 29, 2009 15:13

Kinya pisze:W Olkuszu są małe kociaczki :crying: Podobno ktoś podrzucił, cytuję za hanek z Dogomanii:

"Jest 5 kociaczków podobno podrzuconych w worku kilka dni temu. Maluszki
już same jedzą, kilka ma jeszcze niebieskie oczka. Nie mamy już wolnego
miejsca w naszych kocich DT, zresztą finansowo też nie jest dobrze, macie
jakiś pomysł co zrobić z kotkami???

Ten jasny był największy:
Obrazek: http://img526.imageshack.us/img526/9084/13864840.jpg

Plus 4 młodsze nieco:
Obrazek: http://img200.imageshack.us/img200/4510/35158684.jpg "

One tam długo nie pożyją, nie mogę patrzeć jak siedzą (pewnie głodne) w tym gnoju :crying:

rozumiem, że to w znajomej mordowni :( U missiieek też nie ma miejsca pewnie :(

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 17:49

lutra pisze:Hehe, jeszcze wymyślimy funkcję żwirkowego.
A tak serio, to przy tym drewniany nie robi się błoto, a jak się go dużo wsypie do kuwety, to śliczne kulki się formują. Można ustalić, że raz w tygodniu wymieniamy. A jak ktoś wymieni, bo konieczne, to zostawi kartkę.
Ok?
Kosma, czy wstrzymasz się z łapanką do czasu porządnego dezynfekowania?

[b]

Tweety, co Ty na to?

Jesli powinnam to bede czekac, zauwazyc tylko pragne, ze dzis konczy sie miesiac a ja 21 sierpnia lece sobiei to bedzie koniec mojego tymczasowania. Te koty potrzebuja duuuzo czasu, zeby sie "oddziczyć".
Nie wiem sama, wydaje mi się, że każdy dzień jest dla nich ważny, znam ich rodzeństwo...

A było mniejsze jak do mnie trafiło.

A Lola to kochliwa panienka :P
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon cze 29, 2009 18:04

kosma_shiva pisze: Zwirek znalazlam po tyle Super Pinio - żwirek drzewny - 35l 37.50zł przy zakupie powyzej 100 PLN dostawa gratis. - tylko to ten z duzymi brylkami, nie kruszon.

Uwaga na Pinio: ten NIE-Kruszon to trzeba przesiewac., bo to zasikane zamienia sie w pylek, a czyste zostaja te pelety - wiec albo musi sie miec kuwety z kratka (wtedy drobne samo sie przesiewa na dol), albo caly zwirek trzeba przesiewac lopatka co zajmuje cale WIEKI !!

takie jest moje doswiadczenie - moge sie mylic - ale mialam i Pinio pelety i Pinio kruszon - i TYLKO KRUSZON SIE ZBRYLA !!
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Pon cze 29, 2009 18:15

znowu nadchodzę jako zwiastun śmierci, maluszek biało-bury już nie żyje a czarnuszki umierają tzn mają jeszcze jakiś procent szans ale właściwie trzeba cudu więc kazano nam się modlić, bo wszystko inne zostało już zrobione. Leżą pod tlenem, w inkubatorku, nie mają biegunki, wymiotów, niczego, tylko słabną z chwili na chwilę. Doktor Ewa jest zdruzgotana, bo miała je w domu, karmiła w nocy i doglądała jak dzieci, rano brykały i wszystko wróciło do normy a teraz po prostu gasną :cry: :cry: :cry:

Pani doktor jeszcze zasugerowała, że może mają coś w tle i żeby zrobić test fiv z białaczką ich mamom. Tylko z drugiej strony przecież nie wypuścimy ich niewysterylizowanych! A to są dzikie kotki, nawet bardzo

Tweety

Post » Pon cze 29, 2009 18:28

Biedne maluszki :cry:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon cze 29, 2009 18:30

Tweety pisze:znowu nadchodzę jako zwiastun śmierci, maluszek biało-bury już nie żyje a czarnuszki umierają tzn mają jeszcze jakiś procent szans ale właściwie trzeba cudu więc kazano nam się modlić, bo wszystko inne zostało już zrobione. Leżą pod tlenem, w inkubatorku, nie mają biegunki, wymiotów, niczego, tylko słabną z chwili na chwilę. Doktor Ewa jest zdruzgotana, bo miała je w domu, karmiła w nocy i doglądała jak dzieci, rano brykały i wszystko wróciło do normy a teraz po prostu gasną :cry: :cry: :cry:

Pani doktor jeszcze zasugerowała, że może mają coś w tle i żeby zrobić test fiv z białaczką ich mamom. Tylko z drugiej strony przecież nie wypuścimy ich niewysterylizowanych! A to są dzikie kotki, nawet bardzo

:(

[*][*][*]

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pon cze 29, 2009 18:47

przykto mi po raz szósty...

[*][*][*]
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon cze 29, 2009 20:15

Dopiero się dostałam do internetu :( Też mi przykro z powodu biednych kociaków...

Deklaruję swoje możliwości:

1. Mogę wziąć z 5 stron do ogłaszania kotów do adopcji, najchętniej takie bez rejestracji. Proszę o wysłanie mi na priva przydzielone strony i to, co mam tam umieścić.

2. Nie mogę brać kotów na (T)DT, ale mogę Wielopolować/Kocimować w weekendy oraz bardzo doraźnie w ciągu tygodnia. Dokładne godziny będę zamieszczała na wątku ok. czwartku/piątku.

DOdatkowo jakieś tam drobne rzeczy, mogę pomóc coś z bazarkami, sprzątaniem, dezynfekcją itd - o ile to będzie w weekend. Muszę też dodać, że w końcu lipca wyjeżdżam (ewentualnie przydzielone mi portale ogłoszeniowe na tym nie ucierpią, ale Wielopolowanie tak) i będę na początku września z powrotem w Krakowie.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pon cze 29, 2009 20:24

['] :(

melduje skopiowanie ogloszen (bez zdjec) z allegro na http://www.krakvet.pl/forum/viewforum.php?f=5
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

[poprzednia][następna]