Koty p.Ali - Tricolorka za TM (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2007 13:03

Femka pisze:
CoToMa pisze:
Dorota pisze:Mocno trzymam kciuki!

Wielkie dzięki! Kciuków nigdy za wiele :D

Wczoraj doszły nowe koty.
Prawie cała maleńka koteczka, najprawdopodobniej siostrzyczka Fizi, bo znaleziona w tym samym miejscu. Tak samo jak ona psotna, figlarna i wyluzowana.
Kociątko troszkę większe, wczoraj jeszcze było nieznanej płci. Bardzo ładne, więc mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. Jest bardzo zapchlone.
Kotka ze szpitala z dwoma kociętami. Kotka jest czarna i bardzo dzika. Wszystkiego się boi. Kociątka niezbyt dzikie, takie pingwinkowate. Jedno bardziej odważnie, drugie bojaźliwe i trochę mniejsze. Dały się pogłaskać, to mniejsze trochę na mnie sykało, ale sie nie przeraziłam :lol:

Obrazek

a czego jej brakuje? Obrazek

Miało być prawie cała biała :lol: :lol: :lol:
Widzę, że nie masz problemów z czytaniem ze zrozumieniem :twisted: :twisted: :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie wrz 09, 2007 13:09

CoToMa pisze:
Femka pisze:
CoToMa pisze:
Dorota pisze:Mocno trzymam kciuki!

Wielkie dzięki! Kciuków nigdy za wiele :D

Wczoraj doszły nowe koty.
Prawie cała maleńka koteczka, najprawdopodobniej siostrzyczka Fizi, bo znaleziona w tym samym miejscu. Tak samo jak ona psotna, figlarna i wyluzowana.
Kociątko troszkę większe, wczoraj jeszcze było nieznanej płci. Bardzo ładne, więc mam nadzieję, że szybko znajdzie dom. Jest bardzo zapchlone.
Kotka ze szpitala z dwoma kociętami. Kotka jest czarna i bardzo dzika. Wszystkiego się boi. Kociątka niezbyt dzikie, takie pingwinkowate. Jedno bardziej odważnie, drugie bojaźliwe i trochę mniejsze. Dały się pogłaskać, to mniejsze trochę na mnie sykało, ale sie nie przeraziłam :lol:

Obrazek

a czego jej brakuje? Obrazek

Miało być prawie cała biała :lol: :lol: :lol:
Widzę, że nie masz problemów z czytaniem ze zrozumieniem :twisted: :twisted: :twisted:

taką już mam przywarę, że lubię rozumieć, co się do mnie mówi Obrazek
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie wrz 09, 2007 13:11

Ale wiesz, uświadomiłam sobie, że jednak czegoś jej brakuje...
...

CoToMa

Post » Nie wrz 09, 2007 13:13

CoToMa pisze:Ale wiesz, uświadomiłam sobie, że jednak czegoś jej brakuje...

czego?
Obrazek

Femka

Post » Nie wrz 09, 2007 13:15

Femka pisze:

czego?

Własnego domu. Takiego najlepszego z najlepszych...
...

CoToMa

Post » Nie wrz 09, 2007 13:17

CoToMa pisze:
Femka pisze:

czego?

Własnego domu. Takiego najlepszego z najlepszych...

właśnie tak podejrzewałam...
Obrazek

Femka

Post » Pon wrz 10, 2007 10:56

Wczoraj do adopcji poszła Lizka, mała sunia, którą ktoś wyrzucił z samochodu.
Przez sobotę i niedzielę w przytulisku był malowany jeden pokój, więc było bardzo duże zamieszanie. Trzeba było powynosić z tego pokoju futrzaczki, a one koniecznie chciały tam wchodzić z powrotem.
Po południu wzięłam małą burą koteczkę na ręce, a ona zaczęła tak przeraźliwie miauczeć. Przy każdym ruchu i głaskaniu miauczała. Dostała na wszelki wypadek zastrzyk przeciwbólowy (oczywiście po konsultacji z wetem). Dałam ją do klatki, to poszła do miseczki i wyprzątnęła dwie porcyjki Leonardo. Z załatwianiem się nie ma problemu. Podejrzewamy, że chyba ktoś jej robi krzywdę, bo ona płacze nawet wtedy, gdy ktoś się zbliża do klatki. Dzisiaj chyba ją wezmę na wszelki wypadek do weta.
Krzysia została już wypuszczona z klatki, ale na razie zaszywa się w różne zakamarki, żeby za bardzo nie rzucać się w oczy.
Jamajkę natomiast przeniosłyśmy z woliery do domu, na razie do klatki. Za kilka dni jak się oswoi z otoczeniem odzyska wolność. Jamajka jest piękną koteczką i mam nadzieję, że szybko jakiś domek się w niej zakocha.
...

CoToMa

Post » Pon wrz 10, 2007 11:09

Obrazek Obrazek Chubby, elegant w czarnym surduciku
Obrazek Płowa bezłapka
Obrazek Ostatnio coraz bardziej miziasta Matylda
Obrazek Pszczółka przylepka
Obrazek Piękna jak zwykle zjawiskowa
...

CoToMa

Post » Pon wrz 10, 2007 11:26

Piekne są te kotuchy, A ja sobie radzicie z ogrzewaniem, jest coraz zimniej, pytam bo u nas gdy nie świeci słońce w zimowej kociarni jest zimno
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pon wrz 10, 2007 11:38

CoToMa,mnie tez od razu rzucily sie te slowa ,ze prawie cala....
wiesz co sobie pomyslalm? ze moze bedzie dla nas kolejna bezlapka.....Tak w pierwszym odruchu...

No i nie wiem ,ale tez nie udalo nam sie zobaczyc Plowy ,z tego co pisalas to bezlapka ,ktora juz pozostanie u pani ali na stale?
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon wrz 10, 2007 12:02

trawa11 pisze:CoToMa,mnie tez od razu rzucily sie te slowa ,ze prawie cala....
wiesz co sobie pomyslalm? ze moze bedzie dla nas kolejna bezlapka.....Tak w pierwszym odruchu...

No i nie wiem ,ale tez nie udalo nam sie zobaczyc Plowy ,z tego co pisalas to bezlapka ,ktora juz pozostanie u pani ali na stale?

Płowa do adopcji się zupełnie nie nadaje. Ona już się boi samego wzroku człowieka, nie mówiąc już o dotknięciu. Boi się okropnie. Możliwe, że ktoś kiedyś ją bardzo skrzywdził. Ona najczęściej siedzi gdzieś schowana, a jak spotka kogoś na swojej drodze to ucieka w wielkiej panice...
...

CoToMa

Post » Pon wrz 10, 2007 12:03

iwona_35 pisze:Piekne są te kotuchy, A ja sobie radzicie z ogrzewaniem, jest coraz zimniej, pytam bo u nas gdy nie świeci słońce w zimowej kociarni jest zimno

Pani Ala ma ogrzewanie na gaz. Teraz troszkę odkręciła, bo było już bardzo zimno. Niestety w zimie prawie całe jej dochody idą na ogrzewanie :(
...

CoToMa

Post » Pon wrz 10, 2007 12:23

Obrazek Obrazek Obrazek Miziasty i piękny Filemon
Obrazek Opat
Obrazek Szwarzel
Obrazek Szwarzel i Nuka
Obrazek Chimeryczna Kukusia
...

CoToMa

Post » Pon wrz 10, 2007 19:06

Oj chyba niełatwe będzie łączenie Magika z Bazylkiem i Fioną.. Te dwa maluchy od razu przypadły sobie do gustu, bawią się pięknie, śpią razem tak było od początku. A Magik jest w stosunku do nich bardziej agresywny..wyciąga pazury, maluchy się go boją..jakieś rady :?:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto wrz 11, 2007 20:04

andziula20 pisze:Oj chyba niełatwe będzie łączenie Magika z Bazylkiem i Fioną.. Te dwa maluchy od razu przypadły sobie do gustu, bawią się pięknie, śpią razem tak było od początku. A Magik jest w stosunku do nich bardziej agresywny..wyciąga pazury, maluchy się go boją..jakieś rady :?:

To niedobrze :(
Jutro porozmawiam z panią Alą, może ona coś doradzi. Ja w domu maluchy miałam ładne parę lat temu i u mnie dokocenie następowało jakoś naturalnie. Chociaż moje koty do tej pory jakoś za sobą nie przepadają nawzajem, niestety.
Było chyba kilka wątków o problemach z dokoceniem. Ewentualnie załóżcie swój i opiszcie problem, a myślę, że na pewno otrzymacie wiele cennych rad i wskazówek...
...

CoToMa

[poprzednia][następna]