Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 17:14 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

natash pisze:
halbina pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek

balkonowo u Anulki... :1luvu:

Jakiego typu to siatka?
Siatka z trixie czarna -dobrze sluzy-nie naciagalam jej na maxa....dzieki temu moje koty potrafia sie na niej wyciagac,ale sie na niej nie wspinaja-poniewaz moje koty do skocznych nie naleza -stara dalam nisko-teraz w najblizszych dnaihc bede podmieniac na siatke z trixie zielona wzmacniana i dma ja tez na okno-dam znac jak sie sprawdza :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 24, 2011 17:17 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Blue pisze:
lucjaa pisze:Powiedzcie mi, czy montaż siatki za pomocą tylko haczyków do sufitu balkonu wpływa na bezpieczeństwo jej użytkowania?

Wpływa, chyba że byłby to haczyk przy haczyku, bardzo blisko siebie.
Siatki zmieniają się pod wpływem wielu czynników - głównym jest czas, naciąganie i wilgotność powietrza.
Siatka zamontowana w suchy dzień - pięknie napięta - w dzień deszczowy potrafi bardzo obwisnąć. Przy zamontowaniu jej na ramie albo lince - jest to w sumie tylko defekt na urodzie - ale przy haczykach powstają w siatce szczeliny przez które kot może przesadzić głowę. One mogą być dla człowieka nie widoczne w pierwszej chwili, ciekawski kot je znajdzie.
I albo uwięźnie głową co może skończyć się uduszeniem w razie paniki - albo kot przeciśnie się cały i wyleci.

Ja ogólnie takich siatek nie lubię - ale jeśli już - to koniecznie na mocno rozpiętych linkach.

Przy poprzedniej siatce ,ktora mialam zastosowany byl tkai knif,ze przed zaczepieniem o haczyki siatka zostala wlozona miedzy dwie listwy-wtedy to mocno wzmacnia i zero ryzyka ,ze kot przelozy głowe-moje koty nie kombinuja ,wiec ta sfocona czarna jest tylko na haczykach i lince przeciagnieta :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 24, 2011 17:28 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

zaznaczam!
muszę balkon zabezpieczyć na dniach
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Nie cze 26, 2011 9:18 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

lucjaa pisze:Powiedzcie mi, czy montaż siatki za pomocą tylko haczyków do sufitu balkonu wpływa na bezpieczeństwo jej użytkowania? Mieszkam na osiedlu i tutaj to dość popularne rozwiązanie. Zastanawiam się, czy lepiej tak, czy jednak rozciągnąć siatkę na lince. Długość balkonu to 5 m - chyba i tak linka w połowie musiałaby być podwieszona na haczyku?

edit: ktoś użytkuje tą siatkę? Jest wytrzymała? Poprzednią zamawiałam w firmie Korsze ale jest trochę zbyt widoczna.
http://www.zooplus.pl/customerpicturedi ... _kot/98296

Siatka z firmy KORSZE, po ok 10 dniach ma z 20 dziur które musiałem sznurkami powiązać.

Kupiłem siatkę TRIXIE wzmocnioną drutem... okazało się że drut ma grubość 0,1 mm, a sama siatka jest jeszcze słabsza niż firmy KORSZE...

Co możecie polecić aby było dosyć elastyczne i miało drut, bo moje kotki przegryzają wszystko w ekspresowym tempie...

Zastanawiam się na zamocowanie siatki, która wykorzystuje się do ogrodzeń, ale jest dosyć ciężka i mocno zacieni balkon i pokój, ma ktoś inne pomysły?

natash

Od: Śro kwi 07, 2010 15:10

Post » Nie cze 26, 2011 9:50 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

natash pisze:Kupiłem siatkę TRIXIE wzmocnioną drutem... okazało się że drut ma grubość 0,1 mm, a sama siatka jest jeszcze słabsza niż firmy KORSZE...

Co możecie polecić aby było dosyć elastyczne i miało drut, bo moje kotki przegryzają wszystko w ekspresowym tempie...

Jedyne co możemy polecić, na podstawie lat doświadczeń, naprawdę - to siatki stalowe, ocynkowane - takich jakich my używamy (zajrzyj pod link w adresie).
Nie do pokonania przez kota, nie ma szans (nawet najbardziej tandetne nie ustąpią kotu choć są o wiele gorsze jakościowo, ciężko je rozpiąć, mogą rdzewieć - więc warto zainwestować w lepsze). A są na tyle subtelne i cienkie że naprawdę - niewiele ustępują w tym temacie opisanym przez Ciebie.
Tylko żadne powlekane - sam drut. Te powlekane mają drucik cieniutki i ogólnie mija się to z sensownością.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Czw cze 30, 2011 7:52 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Polecam stalową ocynkowaną siatkę z większymi oczkami. Sześciokątne oczka są bardziej przyjazne pod względem wizualnym niż kwadratowe :)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw cze 30, 2011 8:13 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

A gdzie się ja kupuje ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 30, 2011 9:18 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Gdzie taką kupić?

natash

Od: Śro kwi 07, 2010 15:10

Post » Czw cze 30, 2011 9:46 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

W jakimś sklepie budowlanym, ogrodniczym, itp.
Kot składa się z futra i czterech łap: dwóch przednich do rozpędzania i dwóch tylnych do hamowania :D

...kisses kept are wasted. love is to be tasted...

Obrazek Obrazek

kapciuszek

Od: Wto cze 28, 2011 15:45

Post » Czw cze 30, 2011 10:13 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Taką z sześciennymi oczkami to nie wiem, bo ja zamówiłam całe siatkowanie i nie musiałam się o nic martwić - a jedynie słono zapłacić :lol:
Problem jest jeszcze taki, że w marketach najczęściej trzeba kupić całą rolkę 10m albo i więcej.
Do okien stalową siatkę na metry kupowałam tu: http://www.hodowlapapug.pl/, mają kilka rozmiarów oczek, ale tylko kwadratowe ;)

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw cze 30, 2011 10:34 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

My taką siatkę kupowaliśmy na metry. Wszystko pewnie zależy od sklepu.
Kot składa się z futra i czterech łap: dwóch przednich do rozpędzania i dwóch tylnych do hamowania :D

...kisses kept are wasted. love is to be tasted...

Obrazek Obrazek

kapciuszek

Od: Wto cze 28, 2011 15:45

Post » Czw cze 30, 2011 10:43 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

mam przerobione wszystkie markety- najtaniej taka siatka wychodzi w castoramie w paczkach po 5m i 10 chyba. leroye niektóre mają sześciokątną na metry.
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Czw cze 30, 2011 17:56 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Witam

Firma Spectechnika poleca swoje usługi w zakresie montażu skutecznych i estetycznych zabezpieczeń balkonów.

Montujemy siatki polipropylenowe w kolorze piaskowym o oczku 5 cm.

Z efektami naszej pracy można się zapoznać pod adresem :

https://picasaweb.google.com/Michal.Gabzdyl/Firma#5622174755429677954

Pracujemy na terenie Śląska i Małopolski

Zapraszamy do kontaktu : tel 793 772 627 lub e-mail : biuro@spectechnika.eu

Pozdrawiamy
www.spectechnika.eu

Spectechnika

Od: Czw cze 30, 2011 16:45

Post » Pt lip 01, 2011 21:12 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

szkoda, że ta reklama dopiero teraz się pojawiła... borykam się z oknami od kilku lat, ale nareszcie mam siatkę i teraz to już jakoś sobie poradzę... swoją drogą rozmawiałyśmy z Anulką od kilku miesięcy o tym, że przydałaby sie taka firma na Śląsku... to pomysł dla jakiegoś emeryta albo bezrobotnego... siatkowanie okien...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie lip 03, 2011 10:39 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Nasz balkonik:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak się to prezentuje :):)
siatka juz ochrzczona przez okropny deszcz.Docelowo siatka nie będzie połączona z linką tymi kolorowymi drutami, ale linką stalową. Jak ją kupie :)

ktos powyzej pytał o ocynkowane siatki.
my kupilismy w obi, 10 mb, metr szeroka- 60 zł,
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

[poprzednia][następna]