koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2021 20:33 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Na filmiku kociaczki od Strzałki i te większe podrostki- co przyprowadziła ta druga kotka.I obydwie mamy.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon lip 12, 2021 20:34 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Kotki śliczne i zadbane. Dzięki Waszym wysiłkom są szczęśliwe :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon lip 12, 2021 21:15 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

LimLim pisze:Sówcia jest zjawiskowa :1luvu:

Patrząc na kocią stołówke mam wrażenie, że Wasze koty jedzą lepiej niz nie jedne domowe pieszczochy :1luvu: :ok: :D

Zgadzam sie, wszystkie piekne , ale Sówka jest przesliczna, ona jest bardzo dzika?, bo z taka urodą to pewno ktos by adoptował ja
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pon lip 12, 2021 21:30 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Myszorek pisze:

Patrząc na kocią stołówke mam wrażenie, że Wasze koty jedzą lepiej niz nie jedne domowe pieszczochy :1luvu: :ok: :D

Zgadzam sie, wszystkie piekne , ale Sówka jest przesliczna, ona jest bardzo dzika?, bo z taka urodą to pewno ktos by adoptował ja

Jakiś czas temu było o Sówce.Na samych moich działkach kilka Osób - by ją chętnie adoptowało.Jednej babce pasuje do koloru ściany czy tapety.Nie pamiętam.Damian mi mówił.Inni się najarali - choć ostrzegaliśmy - że kotka jeść nie będzie - schowa się w kąt- ostatecznie w akcie desperacji pobiega im po ścianach.Szybko ją odwieżli z powrotem.

iza71koty

Post » Pon lip 12, 2021 22:36 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Jaka piękna ta moja Strzałka,w ogóle piękne zdjęcia ,bardzo dziękuję. :1luvu:

haw5

Od: Pon maja 04, 2009 20:56

Post » Wto lip 13, 2021 0:37 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

haw5 pisze:Jaka piękna ta moja Strzałka,w ogóle piękne zdjęcia ,bardzo dziękuję. :1luvu:

Tak śliczna koteczka.Niestety jak widzisz nie zdążyliśmy ze sterylizacją.Biedna już była wykocona moment wcześniej i szybciutko migiem odwoziliśmy do dzieci.Na razie maluchy same zostać nie mogą - ale potem to ogarniemy.

iza71koty

Post » Wto lip 13, 2021 1:08 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Pok koniec dnia chciałabym - jeszcze odnieść się do dzisiejszej dyskusji.Ważnej zresztą.

Przygodni ludzie nie wypytują kociarzy z troski.To zwykła ludzka ciekawość- która niestety - potem szkodzi.Lata temu - grzecznie odpowiadałam na wszelkie pytania.Chyba właśnie głównie z troski o koty.Efekt- słyszałam za plecami- o to ta wariatka - co tyle kotów karmi.

Mam sąsiadkę.Chodziłam do niej naiwna - z każdym prawie problemem.Ależ się potem nasłuchałam- co o mnie opowiada ludziom.

Im mniej ludzie o nas wiedzą - tym mniej o nas mówią.

Dlatego - nie wchodzę w rozmowy.Nie pozwalam - aby ktoś mnie rozliczał - aby mi notorycznie zadawano pytania- ile? za ile? dlaczego?etc.To jest zdrowsze - dla każdej ze stron.

iza71koty

Post » Wto lip 13, 2021 4:17 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Nie bardzo rozumiem, dlaczego jako przeciwwagę do chłodnego ucinania dyskusji, do którego się odniosłam, stawiasz chodzenie z każdym problemem do sąsiadki, bycie przewrażliwioną i przepraszającą kociarą, spowiadanie się obcym ludziom z ilości kotów i przeznaczanych na nie kwot czy stanie na mrozie przez godzinę. Tak jakby nie było środka.
Trochę gubię się w zmieniającej się narracji. Gdy odnoszę się do zwrotów: „nie jestem miła”, „ludzie mnie irytują”, „ucinam dyskusję”, „mam klapki na oczach” i piszę, że takie podejście nie wydaje się praktyczne, to okazuje się, że spotykani ludzie to pijani zboczeńcy i sadyści albo wścibskie plotkary.

Gdy się mnie ludzie pytają, czy mam koty, to odpowiadam, że tak, jednego. Tym bardziej gdybym usłyszała pytanie o kwoty, to by mi się czerwona lampka zapaliła. Ale o pogodzie czy cudzym psie, co to zawsze witał domowników, pogadać mogę. I taką gadkę szmatkę miałam na myśli. Nie prowadzącą donikąd. Żeby sprawiać dobre wrażenie. Ale nie żeby przepraszać, że się żyje, tolerować napastowanie czy śmiać się z obraźliwych żartów.

Jeśli środek nie istnieje, to żałuję, że poruszyłam temat.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto lip 13, 2021 6:53 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

iza71koty pisze:
Myszorek pisze:

Jakiś czas temu było o Sówce.Na samych moich działkach kilka Osób - by ją chętnie adoptowało.Jednej babce pasuje do koloru ściany czy tapety.Nie pamiętam.Damian mi mówił.Inni się najarali - choć ostrzegaliśmy - że kotka jeść nie będzie - schowa się w kąt- ostatecznie w akcie desperacji pobiega im po ścianach.Szybko ją odwieżli z powrotem.

No tak, najwazniejsze zeby kot do tapety pasowal,bez tego ani rusz.Glupota ludzka nie siega granic.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Wto lip 13, 2021 7:28 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Myszorek pisze:
iza71koty pisze:
Myszorek pisze:

No tak, najwazniejsze zeby kot do tapety pasowal,bez tego ani rusz.Glupota ludzka nie siega granic.

i kot i pies, a jak zmienia się wystrój to wywala się zwierzaka bo do nowego nie pasuje
tacy sa niektórzy, niestety
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 13, 2021 8:31 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Stomachari pisze:Nie bardzo rozumiem, dlaczego jako przeciwwagę do chłodnego ucinania dyskusji, do którego się odniosłam, stawiasz chodzenie z każdym problemem do sąsiadki, bycie przewrażliwioną i przepraszającą kociarą, spowiadanie się obcym ludziom z ilości kotów i przeznaczanych na nie kwot czy stanie na mrozie przez godzinę. Tak jakby nie było środka.
Trochę gubię się w zmieniającej się narracji. Gdy odnoszę się do zwrotów: „nie jestem miła”, „ludzie mnie irytują”, „ucinam dyskusję”, „mam klapki na oczach” i piszę, że takie podejście nie wydaje się praktyczne, to okazuje się, że spotykani ludzie to pijani zboczeńcy i sadyści albo wścibskie plotkary.

Gdy się mnie ludzie pytają, czy mam koty, to odpowiadam, że tak, jednego. Tym bardziej gdybym usłyszała pytanie o kwoty, to by mi się czerwona lampka zapaliła. Ale o pogodzie czy cudzym psie, co to zawsze witał domowników, pogadać mogę. I taką gadkę szmatkę miałam na myśli. Nie prowadzącą donikąd. Żeby sprawiać dobre wrażenie. Ale nie żeby przepraszać, że się żyje, tolerować napastowanie czy śmiać się z obraźliwych żartów.

Jeśli środek nie istnieje, to żałuję, że poruszyłam temat.

O widzisz- Twoje posty są przykładem - tego typu dociekania .Czyli zabierania czasu na tłumaczenie się.Trwa to już od wczoraj i nadal nic.Wyjęłaś z kontekstu moje słowa i dobudowałaś do tego teorię .Nigdzie nie użyłam zwrotu- że spotykani ludzie to pijani zboczeńcy i sadyści albo wścibskie plotkary.

Nadal się nie rozumiemy.Czy naprawdę uważasz że ktoś- kto zaczepia - albo zatrzymuje osobę która nakłada kotom jedzenie- zadaje pytanie o pogodę czy psa lub inne drobiazgi.Nie.Zadaje za to mnóstwo innych pytań często irytujących-często wręcz obrażających.Często coś nakazuje.I dokładnie takich ludzi mam na myśli- nie kogoś kogo znam i ten ktoś się przywita bądż zapyta mnie o pogodę.Takich też ludzi miałam na myśli pisząc w odniesieniu do Damiana.Właśnie ci są ogromnie irytujący.

Zalecasz bycie uprzejmym a widzisz że sama dość szybko się poirytowałaś.Nie rozumiemy się - bo Ty wychodzisz z własnym psem.Ludzie nie mają powodów żeby Cię zaczepiać.Ja natomiast karmię koty- za którymi niestety większość społeczeństwa nie przepada- traktując je jako zło.

iza71koty

Post » Wto lip 13, 2021 8:51 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Dziewczyny dwoję się i troję żeby zobrazować sytuację i wyłuskać jej aspekty.Jak widzę chyba z marnym skutkiem.Ale niestety tak już jest - że Ktoś kto nie ma do czynienia z takimi sytuacjami - nie do końca potrafi pewnie sobie to wyobrazić.Chyba nie potrafię już dosadniej wytłumaczyć tematu.Przepraszam.

iza71koty

Post » Wto lip 13, 2021 10:09 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

haw5 pisze:Jaka piękna ta moja Strzałka,w ogóle piękne zdjęcia ,bardzo dziękuję. :1luvu:

Dotarło wsparcie :1luvu: - dziękujemy najmocniej :D :201494

iza71koty

Post » Wto lip 13, 2021 10:10 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

zjawka :1luvu: - pięknie dziękujemy za pomoc dla kotków. :1luvu: :201494

iza71koty

Post » Wto lip 13, 2021 10:22 Re: Mamy kryzys- Bardzo prosimy o udostępnianie zbiórki

Mam nadzieję że zmiana pory karmienia da efekt.Już wczoraj mi się wydawało - że Damian nie wrócił aż tak skonany jak zwykle.Myślę że być może jest tak- że ta ostatnia najgorsza trasa- gdzie jest najwięcej kotów niestety- i niestety najgorsza pod względem dojazdu- jest robiona za póżno.Kiedy już człowieka ogarnia największe zmęczenie - po całym dniu.A tam niestety trzeba mieć jeszcze sporo sił i energii- żeby to ogarnąć.Przyznam bez bicie ze nie myślałam ze dojazd na te nowe działki jest tak skomplikowany.Gdybym miała tam teraz sama pojechać - nie trafiłabym za diabła.

Decyzja o wcześniejszym karmieniu ma też związek z kociakami.One nie mogą czekać tak długo.Przedwczoraj biegały jak oszalałe po alejce.A lepiej aby w takich miejscach jak działki- nie pętały się ludziom zbytnio po oczach.

iza71koty

[poprzednia][następna]