1m2 na kota!Koty u zbieraczki.Zastraszona Fela prosi o dom !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 17, 2018 14:24 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Jak bedzie zimniej to sie moze przekonaja? :(

Mysle, ze jestes czlowiekiem, ktoremu moze zaufac. Widac, ze kochasz koty, ze Ci zalezy, ze jestes zorganizowana i zalatwilas mnostwo rzeczy. Jedzenie przynosisz. Ja mysle, ze po tym, co ja wczesniej spotkalo to taki aniol z Ciebie, promyk slonca... :1luvu:

Pewnie byla zagubiona, samotna, przygieta problemami, a tu widzi ze nie jest sama.

Penwie, ze jej ciezko, ale jak widac potrafi te koty kochac miloscia madra tez, skoro boli, ale je oddaje.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon wrz 17, 2018 14:42 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

zuza pisze:Jak bedzie zimniej to sie moze przekonaja? :(

Zuza, to totalne buce. Zawistni i wścibscy starsi ludzie, którzy co niedzielę idą do kościoła, w z drodze do niego kopną kota bo im tak pasuje. Oni nie przekonają się nigdy.
Na początku zaczęli mnie zaczepiać i nastawiać przeciwko niej. Nic z tego nie wyszło. Dzwonili do spółdzielni, ale ich zlali, bo mają więcej problemów niż jakieś koty. Dzwonili do OTOZu, ale oczywiście z Haliną jestem w stałym kontakcie i dużo wcześniej o sprawie wiedziała, więc ich uświadomiła, że OTOZ w pozbyciu się kotów nie pomoże. A jeśli pomoże, to jej, a nie im. Nigdzie nie znaleźli wsparcia. Tym bardziej teraz będą gnębić i pastwić się nad kotami, bo nigdzie nie znaleźli wsparcia w działaniach przeciwko kotom. Pocztą pantoflową dowiedzieli się już o mnie wszystkiego :mrgreen:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon wrz 17, 2018 14:45 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

z tego co czytam to chodziło o koty :D że jak będzie zimniej to się do budek przekonają ;)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Pon wrz 17, 2018 14:46 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Też nie bardzo :( Budki były już w zeszłym roku. Nie chciały siedzieć.

jasdor

Post » Pon wrz 17, 2018 14:48 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Tak, o kotach myslalam... MOze cos z tymi budkami nie tak.

zuza

Post » Pon wrz 17, 2018 14:54 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Budki są fajne, drewniane, ocieplone, profesjonalne. Umieszczone pod balkonami od strony gdzie jest tylko zielono. Pani widzi je z okna i ma podgląd cały czas. Jak nie będą miały zupełnie wejścia do piwnicy to może tam się schowają, ale to żadne schronienie przy dużych mrozach. W piwnicy przynajmniej miały możliwość się zagrzać.

jasdor

Post » Pon wrz 17, 2018 14:57 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Mozna im tam wkladac butelki z goraca woda okryte polarem. Pociety polar tez podobno pozwala sie zagrzac i zakopac wewnatrz. Jak sa dobrze izlolowane, to powinno w nich byc dosc cieplo...
Wejscie pewnie trzeba zaslonic.

zuza

Post » Pon wrz 17, 2018 15:03 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Na razie jest ciepło, jakoś sobie radzą. Dwie koteczki to koleżanki Żabki i Miśka. Niesamowicie się lubią

jasdor

Post » Pon wrz 17, 2018 15:27 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

A może to te buce o których piszesz straszyli koty w/przy budkach?
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pon wrz 17, 2018 15:47 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Wcale nie wykluczone. Tam mieszkają też dobrzy ludzie, ale są niestety stłamszeniu przez tych "buców" i siedzą cicho, nie chcą się narażać.

jasdor

Post » Pon wrz 17, 2018 16:11 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

a koty podwórkowe są po zabiegach? :)

Może by je zachęcić dawaniem jedzenia przy budkach?
ser_Kociątko

Post » Pon wrz 17, 2018 19:21 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Ale super wieści z Melą :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będzie księżniczką :kotek:
Fajnie że Pan taki kociolubny :D

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon wrz 17, 2018 21:37 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Wszyscy na fb już wiedzą to teraz kolej na Was :)

Puszkin po zabiegu. Odsiaduje do jutra w klatce. Nie ma żarcia ani picia. Siedzi spokojnie i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku, bo nie chciałabym go już na razie nigdzie zabierać. Jeszcze cztery zastrzyki Linco Sp. i mam nadzieję, że będzie mógł lepiej jeść.
Wyrwane 2 ząbki tylne i jeden siekaczek na dole, bo się kiwał. Kamień wyczyszczony.
Zdjęcia średnie bo bateria słaba i lampa się nie włączyła, ale uwierzcie mi na słowo, że on tam jest :)
Pani nawet nie powiedziałam, że mu zęby wyrwali, bo ona ma obsesję pt. to czym kot teraz będzie jadł

Obrazek Obrazek

A teraz najlepsze. To czego na razie na fb nie napisałam.
TEST NA BIAŁACZKĘ - POZYTYWNY.....

I co ja na to ? Ano nic :| Już mnie chyba nic nie jest w stanie zaskoczyć. Już nie wiem, czy w ogóle robienie tych testów ma sens, czy od razu nie robić PCRa.
Ja tego testu nie widziałam po zrobieniu, dopiero jak przyjechałam po kota i nic nie było widać.
Robili przy okazji zabiegu i nie mam pojęcia, czy dobrze zrobili, kiedy odczytali wynik, czy było to 5 - 10 - 15 - 20 minut po zakropieniu. Pewnie nikt nie miał czasu kontrolować testu co do minuty.
Już sama nie wiem co o tym myśleć...
A nawet jeśli ma tę białaczkę to i tak nic nie jestem w stanie zrobić, to ją ma i tyle...
Teraz dam mu odpocząć, bo jest bardzo zestresowany, a przed nami jeszcze seria zastrzyków. Później spróbuję się wkupić w jego łaski, niech zapomni trochę o wyjazdach do weta. Wezme do weta na PCR jak się troche uspokoi.

Na jutro już wetka nie wcisnęła mnie z żadnym kotem.
Na środe umówiłam się z MIŚKIEM bo chodzi cały zapluty i nie chce jeść. Jak nic kolejny zabieg przed nami.
Pani nie chciała klatki, ale jak rozłożyłam i zobaczyła, jak Puszkinowi w niej wygodnie przestała oponować.
I nie wiem, robić Miśkowi testy przy wizycie ?
Zabieram też Tobisia, właśnie na testy i w razie ujemnego wyniku na szczepienie. A jak znów wyjdzie pozytywny ?
Jestem prawdę mówiąc między młotem a kowadłem :roll:

jasdor

Post » Pon wrz 17, 2018 21:54 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

Jak mój Ursus był zbierany z cmentarza to też wyszedł mu FIV +. PCR ( i to nawet podwójny) wykluczył moje wahania i obawy. Jeśli jest jakaś $ to ja bym zrobiła.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pon wrz 17, 2018 22:21 Re: 1m2 na kota! Koty u zbieraczki,Maciuś po zabiegu

FunduszImmuno pisze:Jasdor jakieś faktury masz?ewentualnie wpisy w książeczkach?
Wysłałam kolejną ratę.

Dziękuję.
Książeczki kotów uzupełniam hurtowo, nie mam na razie wpisów.
Faktury jeszcze nie wystawione, ale moja wetka ma taki młyn, że nie miałam sumienia torturować jej wystawianiem.
Nadrobię zaległość najpóźniej w środę .
...
Musze sobie tutaj zapisać, bo jak zwykle zapomnę. Ciągle o tym zapominam...
UZUPEŁNIĆ PIERWSZĄ STRONĘ !!! :mrgreen:

jasdor

[poprzednia][następna]