Purizona kupiłam Bilowi dwa razy, najpierw kurczak i ryba, a drugi raz sama ryba. Zajada się ze smakiem obiema.
Mój nigdy nie jadł Acany, dlatego troszku się obawiam. Z drugiej strony i Orijena i Purizon pałaszuje aż miło. Pałaszował też Royala (wstydzę się teraz że podawałam mu tą karmę, ale byłam zielona i myślałam, że robię dobrze. Moja znajoma ma psa, który był na Royalu, wcześniej jej psiak jadł różne karmy, po Royalu nie chciał ruszyć żadnej innej, nawet tych którymi się wcześniej zajadał. Moja znajoma twierdzi, że Royal ma w swoim składzie coś, co uzależniło jej psiaka). Przejrzałam włąśnie stronę Krakvet, pomyślałam, że może dla odmiany w tym sklepie zrobię zakupy. Ale weszłam na karmy mokre - a tam ani widu ani słychu mokrej Granatapet, ani MAC`s
http://www.krakvet.pl/producenci-karmy- ... -c-41.htmlPatrząc na ten spis producentów karm dla kotów to nie mam pojęcia, jaki producent dobrą i wartościową mokrą karmę ma (bo Acana i Orijen chyba tylko suchą karmę produkują?). Czy jest wśród tych producentów jakiś, który robi dobrą mokra karmę? Bo jeśli nie, wracam na zakupy do Zooplusa.
EDIT
Pomyślałam właśnie sobie, że z mokrych to karmię Bila tylko Granatapet i MAC`s. Może warto byłoby abym mu troszkę urozmaiciła mokre posiłki? Jeśli doradzicie jakąś inną równie dobrą mokrą karmę to zamówię, jeśli nie to zostanę przy tych dwóch. Na ZiwiPeak mnie nie stać

Wiem, że tutaj na pierwszej stronie autora wątku jest spis dobrych karm mokrych dla kota, ale czytałam, że nie wszyscy z Was się z nim zgadzają.
"Dobre:
Odpowiednik jedzenia w ekologicznych restauracjach. Niby dalej nie wiesz, co tam jest, ale masz poczucie wyższości i całe mnóstwo gwarancji zdrowotnych. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy...
Karmy te aspirują do miana zbilansowanych, składają się z mięsa i wymienionych z nazwy podrobów uzupełnionych niezbędnymi witaminami, minerałami i tauryną. Efekty są różne, ale przynajmniej się starają.
GranataPet
Grau
Catz Finefood
Power of Nature
Moonlight Dinner (No. 21-26)
Miamor Milde Mahlzeit/Delikatna Przekąska
Terra Faelis
Feringa
Herrmann's Bio
ZiwiPeak".
Czy wszystkie powyższe są rzeczywiście dobre?