Dziękuję za kciuki, Balbisia też. Net mi tak muli od wczorajszej burzy, że nie potrafię nic napisać. Wczoraj przyjechała do mnie koleżanka i Balbinka spała obok mnie na sofie bez ruchu chyba z dwie godziny. Przespała cała wizytę. Potem wstała, zjadła, napiła się i poszła spać.
pozwoliłam sobie napisać, bo Anita nie ma dostępu do netu, poza tym nie jest w stanie napisać ... Balbinka jest po wizycie w lecznicy w Czechach , gdzie są specjaliści ...ma zwłóknione nerki... co oznacza,że nie funkcjonują...
Zwłóknienie nerek jest nadmierne tworzenie tkanki łącznej w nerkach bez objawów regeneracji. Często warunek jest połączony z pewnymi autoimmunologicznych procesach w organizmie. Zazwyczaj. proliferacji tkanki łącznej, wpływa nie tylko na nerki, ale także innych narządów, takich jak trzustka, jelita.
Aha, Anita pisała, że Balbinka ma dostawać karmę Renal hipoallergenic (rozumiem, że RC), ale nic takiego nie znalazłam. Ktoś coś słyszał? Ja w ogóle wobec RC mam bardzo mieszane uczucia. Teraz szukając tego renala trafiłam na dobre opinie o karmie Farmina... ale nie znam się na tym.
RC... no nie będę lać żółci, bo mają super reklamę i pozycję hegemona w lecznicach i sklepach. Ale ja bym poszukała czegoś innego. Czy musi być lecznicza czy może być bytowa porządnej jakości? Wg mnie ważne, by była smaczna. O to w życiu Balbinki chodzi...