KOCIA CHATKA - radości i smutki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 28, 2013 12:09 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

The Szops pisze:Pytałaś we wszystkich okolicznych domach? Może komuś weszła do domu i tak została :(

Pytałam, pozostawiałam ogłoszenia, nawet dziś rano tam byłam i myszkowałam u sąsiadów, którzy wyjechali (w dniu jej zniknięcia) ale pozwolili mi wejść na ogród... cisza :cry:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sie 28, 2013 12:25 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Mara S pisze:
The Szops pisze:Pytałaś we wszystkich okolicznych domach? Może komuś weszła do domu i tak została :(

Pytałam, pozostawiałam ogłoszenia, nawet dziś rano tam byłam i myszkowałam u sąsiadów, którzy wyjechali (w dniu jej zniknięcia) ale pozwolili mi wejść na ogród... cisza :cry:

jak to domowy kot, może się u kogoś zadomowił... narazie trzeba czekać chociaż to ciężkie
u nas wiszą ogłoszenia że kot zaginął, podobno przyjazny człowiekowi itp, widziałam go u siebie na trawniku przed blokiem i co? za cholerę nie chciał podejść do mnie, miał panikę w oczach i gotów był do ucieczki, niestety go nie złapałam zadzwoniłam pod numer z ogłoszenia ale kot zniknął, myślę że się gdzieś ukrył i boi się wyjść, może twoja też się gdzieś kręci

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro sie 28, 2013 12:31 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

fruciu pisze:jak to domowy kot, może się u kogoś zadomowił... narazie trzeba czekać chociaż to ciężkie
u nas wiszą ogłoszenia że kot zaginął, podobno przyjazny człowiekowi itp, widziałam go u siebie na trawniku przed blokiem i co? za cholerę nie chciał podejść do mnie, miał panikę w oczach i gotów był do ucieczki, niestety go nie złapałam zadzwoniłam pod numer z ogłoszenia ale kot zniknął, myślę że się gdzieś ukrył i boi się wyjść, może twoja też się gdzieś kręci

Jakby była blisko i mogła wyjść to by przyszła do domu więc albo nie żyje, albo jest gdzieś zamknięta, albo znalazła się poza zasięgiem domu (mogła komuś wejść do auta) i nie jest w stanie wrócić :(

Mara S

Post » Śro sie 28, 2013 13:12 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Mara S pisze:
fruciu pisze:jak to domowy kot, może się u kogoś zadomowił... narazie trzeba czekać chociaż to ciężkie

Jakby była blisko i mogła wyjść to by przyszła do domu więc albo nie żyje, albo jest gdzieś zamknięta, albo znalazła się poza zasięgiem domu (mogła komuś wejść do auta) i nie jest w stanie wrócić :(

Mara trzeba wierzyć,od koleżanki kotka zniknęła na trzy tygodnie,trzymam kciuki :ok:

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro sie 28, 2013 13:15 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Przestraszony kot reaguje inaczej niż zwykle- może chodzenie w nocy coś da, chociaz tam pewnie okolica spokojniejsza niż w mieście .
Też mocna trzymam kciuki za szybki powrót Leny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 28, 2013 13:20 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Wszystkim bardzo dziękuję za słowa otuchy....zobaczymy, co przyniesie czas

Mara S

Post » Śro sie 28, 2013 13:31 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

trzeba myśleć pozytywnie
choć to bardzo trudne
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sie 28, 2013 13:55 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

zeżarło mi posta z raportem z dyżuru :twisted:
no więc jeszcze raz :evil:
mamy piątkę nowych malutkich lokatorów.Niestety bez matki,klatka łapka zastawiona,więc trzymajcie kciuki :ok: Zostały dzisiaj odpchlone i odrobaczone.Są w boksie na górze.Jeden z nich to taki mikrusek,nie wiadomo czy da radę :(

Dzidka jakaś taka osowiała i przygaszona.Jak ją głaskałam to w którymś momencie mnie zaatakowała :( Może ją coś boli?
Śnieżka wulkan energii,uwielbia się bawić a skacze wysoko jak małpka:lol:
Hilda nie zastąpiona mamuśka,ona chyba to lubi.Jedną z kotek,chyba Ninę (biało-czarną)z boksu,wzięłam na ręce,dosłownie zesztywniała ze strachu :( dopiero po pewnym czasie trochę wyluzowała.Dużo pracy trzeba z nimi :roll: Mały czarny już coraz śmielszy.

balbina38

Post » Śro sie 28, 2013 14:06 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

balbina38 pisze:zeżarło mi posta z raportem z dyżuru :twisted:
no więc jeszcze raz :evil:
mamy piątkę nowych malutkich lokatorów.Niestety bez matki,klatka łapka zastawiona,więc trzymajcie kciuki :ok: Zostały dzisiaj odpchlone i odrobaczone.Są w boksie na górze.Jeden z nich to taki mikrusek,nie wiadomo czy da radę :(

a ile e maluchy mają? i przyjadą chyba jeszcze jedne z tego Będzina czy Czeladzi to by trzeba tę siatkę na dole naprawić bo tam dziura konkretna i żeby się jeszcze nie poraniły, wczoraj nie umiałam znaleźć tych trytek żeby to połatać a jutro nie mam auta popołudniu znowu żeby podjechać

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro sie 28, 2013 14:38 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

maluchy mają ok.4-5 tygodni

balbina38

Post » Śro sie 28, 2013 14:39 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

PILNE
Dziewczyny bardzo proszę o zebranie wszystkich puszek jakie były przez Was wystawiane gdziekolwiek, kończy się nam pozwolenie na zbiórkę publiczną, puszki najlepiej by było zawieźć do schroniska i przekazać Basi która się tym zajmuje lub przywozić do kociarni ja zabiorę potem te puszki do schroniska.Puszki zbieramy bez wzgledu na to jaka kwota w nich jest -jeśli puste też proszę przynieść oddamy je wszystki Basi.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 28, 2013 16:18 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

Kto ma dyżur dzisiaj ? bo nie widzę zapisu

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 28, 2013 16:51 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki

CatAngel pisze:Kto ma dyżur dzisiaj ? bo nie widzę zapisu

Dziś jest Mara.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 28, 2013 16:52 Re: KOCIA CHATKA - radości i smutki