SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 07, 2012 9:51 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

unawena pisze:485/12 kocurek, ok 11 lat, znaleziony w lesie, przywiązany do drzewa.
nie nadaje się do przebywania z innymi KOCURAMI, w stadzie z koteczkami zachowuje się ok.
ostatnio strasznie się pobił z innym kocurkiem. ma masakrycznie zdredowane futro, cały jest w strupkach.
przydałby mu się dom i wycinanie i golenie dredów, bo to jedna wielka skorupa.

Jak dla mnie, to ten zasługuje wyjątkowo na dt chociaż... Miałam go wziąć,ale jednak teraz nie mam możliwości :/
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro lis 07, 2012 17:59 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Co to za piękna grafika na FB przy wpisie ostatnim? ten kot z serduchem? To dzieło speszyl dla "nas" czy gdzieś wyguglane?

Małgoś od wczoraj jest w nowym domku, ale to taki nowy domek na mocną próbę - bo niestety ani kupa Małgoś nie wróciła totalnie do normy ani problem z siuraniem nie zniknął. Więc obawiam się, że Małgoś wróci. Ludki bardzo super, na prawdę - ale nie oszukujmy się - Gosia mimo swojej wielkiej urody jest kotem po prostu problematycznym. Miałam wielkie nadzieje nowy dom = nie będzie sikania. Ale na dowidzenia, jak się zbierałam już by ją tam zostawić naszczała mi do torebki, a teraz też dowiedziałam się, że potem siś był tam gdzie nie powinien - więc załamana jestem w dalszym ciągu :(

Z dobrych wieści Jaś na razie super - więc oby było tak dalej!

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Śro lis 07, 2012 19:59 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

A to ciekawa.świata ją wstawiła :wink: ale skąd to to nie wiem :lol:

o Małgosi napisałam na twoim wątku :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lis 07, 2012 20:45 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

czy Wy próbujecie wykpić czarnego kota z serduchem? :P
kot nie jest mojego autorstwa, wygooglany na szybko żeby zwrócił uwagę na apel, który jest zamieszczony przy zdjęciu.
No efekt, jak widzę, osiągnięty? :D

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro lis 07, 2012 22:53 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Kurde szkoda, myślałam że ktoś z "naszych" taki uzdolniony ;)

To jak z tym schroniskiem? Może by mi się udało w sobotę wyrwać - jeśli w niedzielę będzie zamknięte.

viris

Post » Śro lis 07, 2012 22:59 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Ja będę w sobotę na 100%. Mam pewne... plany. ;)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Czw lis 08, 2012 9:19 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

No ja w sobote nie mogę :( kurde, totalnie mi to święto z głowy wypadło.
ale widze ze ktoś się tu wybiera :wink: ja będę zatem na pewno w niedziele 18.11
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw lis 08, 2012 9:33 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

dziewczyny możecie podpowiedzieć:
Kinnia pisze:ile kosztuje test na białaczkę i jak go zdobyć bez weta bo w hurtowni gadają jakies bzdury. Patrzyłam do ustawy jest błędnie zinterpretowana, w zasadzie nie błędnie tylko tendencyjnie. Myszka potrzebuje testu, to efekt wizyty u weta.

to wątek:
viewtopic.php?f=1&t=145368

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw lis 08, 2012 16:18 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw lis 08, 2012 17:47 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Kasiaufo jedziemy razem? Tylko muszę wyczarować dychę na paliwo, bo mój samochód bez oparów już nawet :D Ja niestety odpadam z tymczasów - to byla bardzo trudna decyzja ale niestety teraz muszę przeczekać okres "ryzyka" u Małgosi i w dalszym ciągu u Jasia. Mam wyrzuty sumienia, bo plan był inny - ale chałupę muszę oczyścić, bo Małgośka skutecznie daje o sobie znać mimo że już zmieniła "meldunek" :? Boję się, że jak wezmę teraz innego kota to będzie znaczył tam gdzie ona zasiurała :(

Oczywiście jeśli będzie jakaś mega "awaria" to tymczasy klatkowe na ok tydzień awaryjnie przyjmę.

viris

Post » Czw lis 08, 2012 18:33 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

BEZDOMNY RUDO-BIAŁY KOCUREK! MIZIASTY, MOZE KTOŚ DA MU DT?

Dziewczyny! może ktoś by się zlitował nad kocurkiem biało-rudym (a właściwie to prawie czarnobrudno - rudym)?
Szłam na poczte dzisiaj po list i oczywiście poszłam boczną uliczką, a tam na masce samochodu zaspana zwinięta kulka brudu...
okazało się to być pięknym biało-rudym kocurkiem, megamiziekiem z elementem zaczepnym, tzn jak go przestałam głaskać to zaczepiał mnie zębami i się ocierał żeby kontynuować głaski... łapeczkami chciał się ze mną bawić ale bez pazurków, nie wiem czy to kastrat czy nie, bo nie macałam zbyt intensywnie, a w świetle lamp ulicznych ledwo kolory kota widziałam, ale torebeczka jest...
kocurek wygląda na w miarę zdrowego, ma poszarpane (ale raczej zagojone) prawe ucho, jest na 99,9% bezdomny, bo zastanawiałam się czy ktoś "inteligentny inaczej" go nie wypuszcza, ale przechodzące dzieci powiedziały ze od jakiegoś czasu kocurek koczuje na ulicy. Nie wiem w jakim może być wieku, ale na pewno ponad 1 rok , bo jest całkiem masywny, ale nie jest to staruszek.

Jutro podejdę zrobić mu zdjęcie - mam nadzieję, że uda mi się dotrzec do domu jak jeszcze będzie jasno... chyba ze ktoś by zechciał podejść,może dase? to tuż przy mojej ulicy, podałabym Ci adres mniej więcej...
ktoś kocurkowi mleczko leje do miseczek, innego jedzonka nie stwierdziłam.

Może ktoś chciałby go trochę "odświeżyć" bo myślę ze ze względu na umaszczenie będzie szybko adoptowany. Co do charakteru na razie mogę jedynie powiedzieć ze uwielbia mizianie, strasznie się do tego wykłada (2x zjechał z maski auta i go łapałam).

szkoda kociska bo jest miziasty...a wiadomo jak jest na ulicy :(
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Czw lis 08, 2012 19:11 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

viris pisze:Kasiaufo jedziemy razem? Tylko muszę wyczarować dychę na paliwo, bo mój samochód bez oparów już nawet :D Ja niestety odpadam z tymczasów - to byla bardzo trudna decyzja ale niestety teraz muszę przeczekać okres "ryzyka" u Małgosi i w dalszym ciągu u Jasia. Mam wyrzuty sumienia, bo plan był inny - ale chałupę muszę oczyścić, bo Małgośka skutecznie daje o sobie znać mimo że już zmieniła "meldunek" :? Boję się, że jak wezmę teraz innego kota to będzie znaczył tam gdzie ona zasiurała :(

Oczywiście jeśli będzie jakaś mega "awaria" to tymczasy klatkowe na ok tydzień awaryjnie przyjmę.

Możemy jechać razem, dołożę tę dychę na opary w takim razie. ;) To się zgadamy co do godziny jeszcze.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Czw lis 08, 2012 19:20 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

Sroka jak stoisz z czasem w sobotę/niedzielę?

Kasiaufo :1luvu:

viris

Post » Czw lis 08, 2012 21:18 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

viris pisze:Sroka jak stoisz z czasem w sobotę/niedzielę?

Kasiaufo :1luvu:

Z sobotą to nie wiem, może być różnie - zależy o której godzinie, to jak coś to wracając ze schronu możecie się do mnie odzywać, a w niedzielę to będę siedziała w domu, w końcu kiedyś trzeba odpocząć :wink:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pt lis 09, 2012 12:02 Re: SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str.

BARDZO PILNIE!!!!!!!

Potrzebny hotelik na kilka dni dla domowego kota- właścicielka idzie do szpitala, a kotu grozi schron!!!!!!!!

tel kontaktowy: 790638108
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

[poprzednia][następna]