KOCIA CHATKA Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 14, 2012 16:22 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Józek
Metacam syrop 14.07. i 15.07. wieczorem.
Kontrola pon. 16.07.

Misiek z kwarantanny
konieczne badanie moczu :!:
Kalm-aid 2 x dziennie, jedno naciśnięcie z pojemniczka
Urino-vet 1 x dziennie

Pysiol
Unidox 1/2 tabl. 1 x dziennie wieczorem
Lacrimal (z czymś w środku) 2 x dziennie do oczu
Enisil F 1 x dziennie
pon. 16.07. kontrola

Fuks
antybiotyk 1ml 1 x dziennie
11.07. pobrana krew w kierunku białaczki, czeka na wynik
15.07. kontrola

Pepe, Marika Ronaldo, czyli Łazienkowce
14, 15, 16, 17, 18.07 -procox do pyszczka wieczorem (jedna strzykawka na jeden raz dla jednego kociaka)
pro-kolin wieczorem
witaminy co 2 dzień wg karty
19.07. -kontrola kupy

Marika
15.07. wieczorem 1/4 tabletki (w woreczku razem ze strzykawkami)

Bert i Erni, czyli Grzybki
Kąpiele w imaverolu co 4 dni, (15.07. chyba najbliższa)
witaminy co 2 dzień wg karty

Skarpetek
18.07. kontrola kupy

Ziutek leczenie 6 tygodni
1/5 tabletki metronidazolu 2 x dziennie, po tygodniu brania kontrola
15.07. do weta na zastrzyk
W przypadku Ziutka konieczna jest dieta intestinal lub sensivity lub hypoalergenic, bez tego całe leczenie raczej nie ma sensu, więc nie wiem co robic, czy zaczynamy podawanie tego leku, czy nie. Na dzień dzisiejszy nie bardzo mamy możliwośc stosowac u niego taką dietę :( Konieczny DT :roll:

Maluchy z klaty na zdrowej dostają chyba Unidox, ale nie znam rozpiski.

Elenka z maluchami rozpiska Unidoxu przypięta do boksu, nie pamietam dokładnie.
Wszystkie maluchy - przemywanie oczu i smarowanie neomecyną.
Łoker, czyli najmniejszy od Elenki konieczne dokarmianie ze strzykawy mleczkiem i można mokrą karmą zmieszaną z przegotowaną wodą, albo innymi smakołykami :wink:
Ostatnio edytowano Sob lip 14, 2012 16:26 przez The Szops, łącznie edytowano 1 raz

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lip 14, 2012 16:24 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Z tego co pamiętam to urino-vet w saszetkach był chyba gdzieś w chatce, został jeszcze po leczniu Józka.

The Szops

Post » Sob lip 14, 2012 16:37 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Grzybkom trzeba czyścic uszy, dzisiaj trochę poczyściłam, ale miały bardzo czarno i wszystkiego nie dałam rady usunąc :oops:

The Szops

Post » Sob lip 14, 2012 16:59 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Pani od Miśka i Misi zamówi 8 kg karmy Brit i przyśle do mnie jak bedę miała to przywiozę do Chatki

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob lip 14, 2012 19:41 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Wszystkie informacje napisane przez Martę odnośnie leczenia kotów przeklejam na 1 stronę do kącika medycznego łatwiej będzie szukać.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob lip 14, 2012 20:39 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyżurze:
Zdrowa:
Józek - podany syrop, apetyt za dwóch i nudzi sie w wolierze,
Reszta ok, chociaż nie wiem czy Ogonek coś zjadł bo siedział cały czas w koszyczku.
Maluchy w klatce słodziutkie a biało-czarny strasznie ciekawski, cały czas obserwował co robię.
Ten buro-bialy ( nie wiem co to za kot) straszny przytualsek:)
Kwarantanna:
Pysiol - bidulek coraz bardziej smutny , leki podałam ale z kroplami było ciężko, oczka ładne, buła między oczami:(.
Fuks - leki podane, miał lekki atak kichania, obsmarkał mnie:)Apetyk ok:)
Kotki od Emilki - oczka przemyte, neomecyna podana, unodoks podali inni i dzięki!
Łoker - zjadł tylko pół strzykawki i więcej nie chciał. Ma bardzo duży i twardy brzuszek.
Misiek - lek podano,
Łazienkowce - pro-koli podano wszystkim,
Grzybiarze - wariaty straszne:)
Sakrpetek- słodziak.
Amelka i Denis - jak zwykle:)

to chyba wszystko... hmm..
DZIĘKI ZA TELEFONICZNĄ POMOC!

skorpio

Od: Czw sty 20, 2011 18:53

Post » Nie lip 15, 2012 4:21 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Wezme dyzur dzis rano
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie lip 15, 2012 5:39 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

terenia1 pisze:Czas biegnie i następny tydzień przed nami
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.07.-22.07.2012 r.
16.07. pon. rano brak wie. Teresa
17.07.wt. rano brak wie. brak
18.07. śr. rano brak wie brak
19.07. czw.rano brak wie. brak
20.07. piat rano brak wie. brak
21.07. sob. brak wie. brak
22.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

wtorek rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Nie lip 15, 2012 7:46 Forum

wiesiak pisze:Wezme dyzur dzis rano

:D Poniewaz Wiesia juz jest w Chatce i zrobi dyzur :ok: to uzgodniłysmy ze ja pojde na wieczorny :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lip 15, 2012 8:58 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Byliśmy wczoraj w M1 i dorzuciliśmy się do puszeczki :)
Tam jest Inka 2 :D taka podobna :) i rudaska widzieliśmy - słodkie, spały sobie :)

Dodajemy kilka fotek :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Nie lip 15, 2012 14:59 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Ale Gwiazdy :ok:

Fuksik był u weta, węzły trochę zmalały, antybiotyk nadal ale teraz przerwa, następna dawka 18.07. i kolejna 21.07. Trzeba sprawdzic termin przydatnosci tego antybiotyku, bo on po rozrobieniu ma bardzo krótki termin. Tolfina też nadal co 48 h, te małe tabletki po 2 szt.

Ziutek dostał zastrzyk, nie wiem dokładnie co to, ale ma mu jakoś dobrze zrobic na jelita :wink: Leczenia metronidazolem nie zaczynamy dopóki nie będzie szans na dietę, czyli DT albo inny cud.

Niestety nie wiedzieliśmy, że Dexterek jest chory i nie braliśmy go do weta, zauważyliśmy dopiero po powrocie. Leje mu się z pyszczka z nosa i z oczu, nie kapie, tylko się leje, jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Lupus już był zamknięty :( Dałam mu tolfinę (mam nadzieję, ze chwilowo mu to troszkę poprawi samopoczucie) i zakropiłam mu oczka. Do jutra musi jakos wytrzymac :?

The Szops

Post » Nie lip 15, 2012 17:17 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Po dyzurze
Józek już lepszy choć jeszcze się pokłada jakby był zmęczony.Apetyt ma wspaniały dostał tylko mokre aby jeszcze nie podraznil dziąseł.Myśle że w poniedziałek już powinien być dobry i wtedy mógłby Ziutek zająć wolierę aby zacząć leczenie .
Kup brzdkich nie było nigdzie .Złota jest bardzo rozdrazniona miałczy ciągle i wkurza się na wszystkie koty i nie je .
Misia uciekła do domku na górze bo bała się Złotej ale zjadła
Maluszki w klatce szaleją ciągle wylewają wodę .Dałam podkład jednorazowy ale pewnie go załatwią też. Apetyty doskonałe . Dałam im suchy pokarm może nauczą się jeść go .
Reszta kotów bez zmian.
Kwarantanna
Misiek nie sikał przy mnie ,zaszył się na górze na boksach .
Dekster jadł ale jest smutny ,załzawiony uciekł za okno i nie chciał wyjsć.
Skarpetek bardzo płacze ,był przezwyczajony pewnie do wolnosci w dt i teraz mu krzywda siedzieć,zdjęłam tą wodę z drzwiczek bo ją ściąga ,rozlewa i zasypuje piaskiem , dałam wodę w wysokiej miseczce
Ronaldo i spółka -apetyty doskonałe .W kuwecie byla jedna lużniejsza kupka
Bert i Erni -apetyty doskonałe, rozrabiają tak ze wszystko fruwa .Dałam im namoczony pokarm bo suchy rozsypują i nie jedzą. Uszy poczyściłam ,trzeba dalej to robić bo mają tego świństwa dużo
Elenka duzo była poza boksem aby odpoczeła. Maluchy ją męczą ,jeden już sam ładnie pije ,reszta jeszcze.Najmniejszy ładnie jadł. Zaniepokoiło mnie branie żwirku do pyszczka . Moze on ma brak wapnia . Czy one mają jakieś witaminy zlecone ? Przydało by się im lub choć temu co się go karmi .Oczka coraz lepsze ,choć ropka jeszcze przysycha
Czarnulka Amelka lubi jesć w koszyczku, dostała tam mokre i suche.

Gdzie na kwarantannie są zapasowe kuwety ? Chciała powymieniać i umyć .Dobrze ze Skorpio umyła 2 zapasowe to je dałam do boksów a brune po myciu suszą się w zlewie i ta łopatka duża na kiju też tam się suszy po myciu .

U bezdomniaków byłam ,dziś nie było tego psa.Zanioslam im suche ,mokre i wodę. Była tylko mamuśka.

BARDZO PROSZĘ BRAĆ DO ROZNIESIENIA TE PAPIEROWE OGŁOSZENIA BABCI PUMKI -[b]SĄ W WITRYNCE [/b]
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie lip 15, 2012 20:34 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

Jutro (poniedziałek) rano :)
Kasiekkasiek

Post » Nie lip 15, 2012 21:26 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec znów zaprasza do nowego wąteczku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 16.07.-22.07.2012 r.
16.07. pon. rano Kasia wie. Teresa
17.07.wt. rano Beatka wie. Ewa
18.07. śr. rano brak wie brak
19.07. czw.rano brak wie. brak
20.07. piat rano brak wie. brak
21.07. sob. brak wie. brak
22.07. niedz. rano Dorotka wie. brak

Wszystkich dyżurujących proszę o patrzenie w karty leczenia i zaznaczanie jakie lekarstwa zostały podane oraz w Kącik Medyczny na 1 stronie. - tam jest dokładna rozpiska co komu podawać także.

terenia1

Post » Nie lip 15, 2012 21:35 Re: KOCIA CHATKA Sosnowiec

UAKTUALNIŁAM KĄCIK MEDYCZNY NA 1 STRONIE PROSZĘ SIĘ ZAPOZNAĆ :)

terenia1

[poprzednia][następna]